![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2012
|
Alıntı:
( |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
Şaşırttığınız kaplardaki fidelere can suyu verdinizmi? Resimde toprağı kuru gibi görülüyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
verdim ama çok az verdim ,bunun bir ölçüsü varmı ne kadar vermeliyim ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
ortamları sıcak olsun diye hepsine poşet geçirdim,bu işe yarar mı peki? bir de 40 tane fideyi şaşırtmama ragmen saksıda halen bu kadar fide var bunları napıcam ben ?[IMG] [/IMG][IMG] [/IMG] |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Şaşırttığınız fideleri 1-2 gün serin ortama alın, daha çabuk toparlayacaklardır. Fideleri bahçeye geçirdiğimde genelde güneşsiz ve çok sıcak olmayan bir günü seçerim, fideleri dikmeden önce dikeceğim toprağı suya doyururum, bu arada fideleri su dolu bir kaba alırım ( kesme çiçek gibi) Bu, onların suya iyice doymasını sağlar. Böylece boyunlarını bükmeden yeni yerlerine kısa zamanda adapte olurlar. Fakat ben bu kadar küçük şaşırtmıyorum, bu boyda fideyi su dolu kaba koyamazdınız zaten. Bunları yapmasanız, boyunlarını bükseler de 2-3 güne toparlarlar. Bir kaç kayıp olması normaldir. Ancak yazdığım gibi şaşırttığınız kapları 1-2 gün toparlayana kadar gölge bir yere almanızı tavsiye ederim. Poşete geçirme ve sıcak ortam tohum çimlenene kadar geçerlidir, tohumlar çimlenince üstlerini açarız. Şaşırtmada ise 1-2 gün nispeten gölge ve serin ortam sarsılmalarını önler. Yeni yerlerine adapte olduktan sonra güneşli ortama alın. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim.söylediklerinizi harfiyen uygulayacağım.1-2 gün beklemekten başka çarem yok.inşallah söylediklerinizle toparlarım fideleri.Şimdi ben önce toprak dolu kaplara bol su vererek toprağı suya doyuracam,sonra ortasına kalemle açtığım çukurlara yavaşça domates fidesini yerleştirecem ve 1- 2 gün gölge bir yerde bekleticem,doğru anlamışımdır inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
Domates fidelerimin çiçekleri ve gövdesi hk.
Merhabalar, Benim de domates fidelerim var. Üzerlerinde bir sürü çiçek açtı. Ancak ne yazık ki çok cılızlar. Gövdesinin kalınlaşması için çiçekleri koparmam gerektiğini okudum. Bu fidelerime zarar verir mi? 2-3 günde bir bir kahve fincanı su veriyorum. Bu miktar kafi midir? Sarkan saksı domatesi fidelerimin fotoğraflarını aşağıda bulabilirsiniz.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
|
peki bu poşet geçirme işine ne diyorsunuz?sıcak bir ortam sağlamak adına poşetleri geçirdim üzerlerine,doğru mu yaptım sizce? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
Çiçeklerini koparmayın.Bu dönemde dengeli (20+20+20+me) ve fosfor-çinko ağırlıklı gübre verin.(zirai ilaç gübre bayiinden temin edebilirsiniz.)Hem gövde kalınlaşacak hemde çiçekler daha canlı olacaktır. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2010
|
Bu benim bodur chery domatım,yaklaşık 40cm*50cm kadar büyük saksıma (bana göre büyük) sırık cinsinden kaç kök ekmeliyim ki bu yaz güzel kırmızı domatlarım olsun.(havuz problemi gibi oldu ama) |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2012
|
Bir karis boyundaki cherry dometeslerin yapraklarinda delikler olustu, neden olusmus olabilir ve ne yapmam lazim.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
89 günlük tiny tim kiraz domates: ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
balkonda duran domat saldırı altında,galiba yaprak bitleri bunlar.teşhis için fotoğraf çektim. ![]() ilki pencere kenarında ki, ikinci ve üçüncü bitlenmiş olan |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
Uğur böcekleri işe yarar mı? Yarın uğurböceği avı için kırlarda bayırlarda dolanabilirim.Yeterki domatesi kurtaralım. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Yarar tabii ki. Kıtır kıtır yerler hemde o bitleri ![]() Yalnız dikkât etmeniz gereken karıncalar. Karıncalar, uğur böceklerinin yaprak bitlerine yaklaşmasını engellerler. Çünkü; karıncalar, yaprak bitlerinin salgılarıyla da besleniyorlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
Bilgi için teşekkürler.Balkonda şimdilik karınca yok.Doğal savaş gibisi "doğalı" yok.Yarın bir manga uğurböceği buldum mu görev tamamdır. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2010
|
İlk defa bir yorum yazıyorum dolayısı ile çok acemiyim Beykoz'da bir bahçemiz var ve hobi olarak çeşitli sebzeler ekiyoruz. Cherry domates ile iligli geçenlerde yeni bir şey duyduk, Mevsimi geçen sırık cherry domatesin kökünü çıkartmadan kökten budama yapılır ise seneye daha gür olarak çıkıyormuş. Doğrumudur ??? Bilgisi olan varsa yazabilir mi? Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak bu daha verimli bir domates fidesi elde edeceğiniz anlamına gelmiyor. Hiç denemedim açıkcası. Olanağınız varsa deneyip bizlerle paylaşırsanız mutlu olurum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2010
|
Sayın Emre İlhan, Cevabınız için teşekkür ederim. Bu sene deneyeceğim kesin kararlıyı
Alıntı:
Bu sene deneyeceğim kesin kararlıyım olumlu, olumsuz görüşlerimi en erken önümüzdeki sene paylaşırım ) |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2012
|
Manavdan aldığımız Cherry domatesin içindeki tohumları çimlendirebilir miyiz? Çimlendirebiliyorsak nasıl çimlendirebiliriz? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2012
|
Merhaba bizde aynen pazardan aldıgımız cherry domatesin tohumlarından topraga ektik ve yaklaşık 1 hafta geçtikten sonra yeşermeye başladılar yaklaşık 2-3 hafta filan oldu 10cm boyutuna geldiler. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2007
|
Çok uzun bir aradan sonra ilk mesajım, zaten en son mesajım da sanırım bu başlıktaydı. ![]() 10 gün kadar önce internetten tiny tim ve totem domates tohumları almıştım. 6 gün önce elimden geldiğince viyollere ekmeye çalıştım, azar azar hergün suladım ancak havaların bozulacağı tuttu ve 3-4 gün pek güneş göremediler, hava kapalıydı. Bugün itibariyle 12 totem domates tohumundan 1 tanesi, 16 tane tiny tim tohumundan da 2 tanesi çimlenmiş görünüyor. Diğerlerinde henüz bir hareketlilik yok, normal midir bu? Yapmam gereken başka birşey var mı? Fotoğraflarını da ekleyeyim: ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Orcn : 26-06-2012 saat 18:06 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Harçlarınız nemsiz görünüyor. Bir fısfıs yardımıyla hepsini nemlendirin. Tohumlarınızın geç çimlenmesi gayet normal. Aslında çimlendirme için güneş ışığının gerekmediği vurgulansa da az güneş alan, yarı gölge bir alanda viyol harcının nemine dikkât edildiği sürece daha iyi çimlenme sağlandığı tecrübelerimle sabit. Bence fidelerinizi, dediğim gibi; yarı gölge, az güneş alan, sıcak bir yere yerleştirin. Harçlarının sürekli nemli kalmasına özen gösterin. Eğer toprak kurursa çimlenen domates fideleri henüz topraktan çıkamadan ölebilirler. Altını çizdiğim yere dikkât edin. Nemli olmalı, ıslak değil ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2007
|
Önerileriniz için çok teşekkür ederim, dikkate alacağım. Zaten şimdiye kadar sürekli fısfıs yardımıyla, tam da dediğiniz gibi nemli bırakmaya özen gösterdim. Ama anlaşılan yeterli sıklıkta olmamış, bundan sonra daha çok dikkat ederim. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
891, 903 ve 904 no'lu mesajlarımdaki domatesler iyice gelişti ve ilk domatesler kendini göstermeye başladı . Yaptığım hesaba göre, tohumların ekim tarihi olan 19 şubattan ilk domatesin görülmesine kadar geçen süre yaklaşık olarak 45-48 gün civarı. Sanırım kısa zamanda iyi bir gelişim göstermişler. Kapalı balkonda, sabah güneşi ve arada bir verilen sıvı gübrenin yararı olmuş görünüyor.![]() ![]() Dallarda yoğun çiçeklenme oldu ![]() Bu da kendini gösteren ilk domates, kardeşi de var ![]() ![]() Red robinler yeni yerlerine şaşırtıldıktan sonra inanılmaz bir hızla geliştiler ve çiçeklenmeye başladılar ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
Ev yapımı ilaç ile yaprak bitlerine karşı açtığım savaşı kaybettim. arap sabunu+sirke+kırmızı biber karışımına banamısın demediler.Üzerine oksijenli su ekledim ve yapışkanlı bant ile mekanik temizlik yaptım.Ve nihayetinde pes ettim pazarda fide satın aldığım adamdan ilaç temin ettim.Bitlere sineklere yani uçan kuşa etkili olduğunu söylediği 0.5L'ik su şişesine doldurulmuş kirli beyaz sıvı (adını sormadım muhtemelen adamda bilmiyor) ilacı aldım.Hayırlı uğurlu olsun. |
|
|
|
![]() |
|
|