agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni301Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-05-2009, 10:50   #571
Yeni Üye

saglikis's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2009
Benim balkonumda da cherry domatesler var. Mart ortasında tohumdan çimlendirip sonra geniş bir saksıya fideledim. Bazı arkadaşlar güneş görünce öldü fideler demişler ama benim fidelerim yaklaşık 1buçuk aydır sürekli yarı güneş görür yerde ve sapasağlamlar. Bazen biraz nazlandılar soğuk günlerde ama sulama oranını düzgün yaptığınız sürece öleceğini sanmıyorum. Şu anda 1 metreyi geçti boyları. Mis gibi kokuyorlar.. Üzerinde de 3 tane çiçek var. Bakalım ne zamana domates yemeye başlayacağım

saglikis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 11:34   #572
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
Domatesinizin çiçek salkımına parmağınızla bir kaç kez hafifçe vurmanız yeterli olacaktır. Yalnız bunu sabah erken saatlerde değilde öğlene doğru yapınız.
Teşekkürler. Bir de böyle deneyeyim. Umarım bu sefer tutar.

zibifnik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 20:33   #573
Ağaçsever

silbastan's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
Domatesinizin çiçek salkımına parmağınızla bir kaç kez hafifçe vurmanız yeterli olacaktır. Yalnız bunu sabah erken saatlerde değilde öğlene doğru yapınız.
pekiii bunu birdefaya mahsuz mu yapmamiz gerek yoksa hergün mü? birde benim domatesler balkonda... 5. katta oldugum icin rüzar oluyor bayagi.. genede bu islemi yapmam gerek mi?

silbastan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 20:54   #574
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet58 Mesajı Göster
Domatesi şaşırtmak için bence hiç bir zaman geç kalınmaz değerli Cngzsnm. Çiçeğe dönmüşse biraz geç kalınmış ama ,toprağıyla birlikte aktarabilirsiniz. Saksı derinliği sırık Cherry ve normal (oturak olduğunu varsayıyorum) domatesler için 30 - 40 cm , fideler arası mesafe de 50 cm idealdir. Resim ekleyebilirseniz daha iyi fikir edinebiliriz. Cherryler eğer "red robin " gibi küçük tipli cins ise yer değiştirmenize gerek yok..Kolay gelsin..

çok teşekkür ederim..dediğim gibi küçük saksıda olanlar kısa kaldı çiçekleri de tomurcuklar gözüküyo ama açmadı biara foto eklemeye çalışcam normal domateslerle fidelediğim cherry baya büyüdü hepsi aynı boyda ama diğer ikisi küçük kaldı ama normallerin çiçekleri açtı cherrylerin de açtı açıcak bakalım yarın değiştircem saksılarını zaten toprakla beraber almayı düşünmüştüm ben de arka balkonuma alcam sabahtan öğlene kadar güneşli;boyları öbürlerine yetişene kadar orda kalsınlar

cngzsnm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 23:11   #575
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Sevgili silbastan, domatesinizi sizin sallamanıza gerek yok bırakın rüzgar sallasın domateslerinizde hiç sorunsuz döllensin, domatesleriniz de salkım salkım olsun .

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 13:53   #576
Yeni Üye

veeee saksılarını değiştirdim cherrylerimin eklediğim toprağa da haşladığım yumurta kabuklarını koydum suyunu ve kabuklarını hiç ziyan etmem haşlanmış yumurtaların çiçeklerime iyi geliyo umarım domateslere de yararlar kendilerine gelip biraz büyüyene kadar ön balkon arka balkon taşıycam bi müddet herkese bol domatesli fideler..

Eski 26-05-2009, 21:44   #577
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2009
siyah noktalar

Fotoğraftaki yaprakların siyah noktaları sizce normalmi? Eğer bu bir hastalıksa çözümü bilen birisi benimle paylaşabilirmi? teşekkürler...

herkul38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2009, 16:45   #578
Ağaç Dostu

mandalina's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Arkadaşlar toprak olarak nasıl bir karışım önerirsiniz bana.Deneyimli arkadaşlardan yardınlarını bekliyorum...

mandalina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2009, 09:38   #579
Ağaçsever

viola's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cngzsnm Mesajı Göster
veeee saksılarını değiştirdim cherrylerimin eklediğim toprağa da haşladığım yumurta kabuklarını koydum suyunu ve kabuklarını hiç ziyan etmem haşlanmış yumurtaların çiçeklerime iyi geliyo umarım domateslere de yararlar kendilerine gelip biraz büyüyene kadar ön balkon arka balkon taşıycam bi müddet herkese bol domatesli fideler..
Sn.cngzsnm, merak ettim yumurta kabukları iyi geldi mi cherrylerinize ?

viola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2009, 21:54   #580
/

Giriş Tarihi: 29-05-2009
arkadaşlar benimde balkonumda cherrylerim var daha bi karış yokken çiçeklendiler inşlah dökülmez küçük küçük cherrylere dönüşürler .ben seneye kendi balkonumda değişik şeyler denemek isdiyorum geçen senede domates yetişdirmişdim bu snede cherry acaba elinde bana sarı domates tohumu verebilecek olan varmı aslında 1 tane bile yeder sadece denemek isdiyorum elinde olan yetişdiren varsa bana mektupla adresime yollayabilirler mi?
şimdiden çok teşekkürler saygılar

Emre Ke. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2009, 22:08   #581
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi viola Mesajı Göster
Sn.cngzsnm, merak ettim yumurta kabukları iyi geldi mi cherrylerinize ?

sn.viola iyi geldiğini düşünüyorum sağlıklı görünüyolar en yakın zamanda fotoğraflıycam inşallah büyüdüler ve çiçeklendiler ..yumurta kabuklarıyla ilgili bi dip not bugüne kadar hiç çiçek vermeyen spatımın ilk çiçeğini bugün gördüm bence doğada hiçbişey kaybolmuyo boşuna diil herşey birbirini tamamlıyo böylece hiçbişey ziyan olmuyo

buarada deneyimli arkadaşlardan domateslere sırık örnekleri eklemelerini istiyorum baştan büyük saksıya diktiklerim baya boylandı sırık vakitleri geldi çünkü eğiliyolar..şimdiden teşekkürler

Eski 30-05-2009, 19:56   #582
Yeni Üye

işte benim kıymetli domatesler

Eklenen Resimler

Eski 30-05-2009, 20:45   #583
Ağaç Dostu

cigdemozkan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2008
cngzsnm domatesleriniz çok güzel ama saksılar küçük gelmez mi acaba?

cigdemozkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2009, 23:14   #584
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cigdemozkan Mesajı Göster
cngzsnm domatesleriniz çok güzel ama saksılar küçük gelmez mi acaba?
haklısınız çiğdem hanım cahilliğime geldi küçük saksıya dikivermiş bulundum 3 tanesini ama şaşırtamam artık çünkü kökleri düğümlenmiştir bile birbirine böyle denicez çaresiz..ama 2 tanesi tekli saksılarda onlar büyük saksıdalar ümitliyim bakalım...

Eski 31-05-2009, 09:16   #585
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2009
Merhaba
Domateslerimin bazı yaprakları ve dalları sarardı.
Sizce o dalları kesmeli miyim.

mozturkgss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 11:02   #586
Ağaçsever

viola's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cngzsnm Mesajı Göster
sn.viola iyi geldiğini düşünüyorum sağlıklı görünüyolar en yakın zamanda fotoğraflıycam inşallah büyüdüler ve çiçeklendiler ..yumurta kabuklarıyla ilgili bi dip not bugüne kadar hiç çiçek vermeyen spatımın ilk çiçeğini bugün gördüm bence doğada hiçbişey kaybolmuyo boşuna diil herşey birbirini tamamlıyo böylece hiçbişey ziyan olmuyo

buarada deneyimli arkadaşlardan domateslere sırık örnekleri eklemelerini istiyorum baştan büyük saksıya diktiklerim baya boylandı sırık vakitleri geldi çünkü eğiliyolar..şimdiden teşekkürler
maşallah,domatesleriniz çok güzel büyümüşler. benimkilerin boyları daha küçücük.. saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum.. bilginizi paylaştıgınız için teşekkürler, bende eve gittiğimde ilk işim bu olcak..

viola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 22:25   #587
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Saksı domatesi, saksısı ile siper altında (naylon örtü) gayet gürbüz idi ancak açığa çıkarınca o form bozulmaya başladı? Yapraklar solgunlaşmaya başladı, rüzgarın etkisi var ama kapalı durgun ortamda olması şart mı?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 09:35   #588
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Galeri: 2
Sayın nariçi
fotoğraf eklerseniz daha kolay anlatım olur.
Fide ne kadar?
küçükmü,yoksa büyükmü??eğer 30-40cm ise çok fazla etkilenmez,ama küçük ise etkilenmesi gayet normal.
sıcaklığın etkisiyle gündüz saatleri yapraklar buruşup solabilir,gece saatleri sulama yaptıktan birkaç saat sonra normale döner.
eğer küçükse sabah ve akşam üzeri güneş göreceği bir yere koyun,öğle sıcağını yemesin

ugurtelefon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 17:08   #589
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Tiny tom fideleri meyve bağlamaya başladı. Yeni çiçeklerin bir kısmı kendiliğinden dökülüyor. Sanırım bitki kendisi büyütebileceğinden fazlasını üstünde tutmuyor.

Eklenen Resimler

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 09:04   #590
Ağaç Dostu

adincer's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Galeri: 4
benim cherrylerim;
robin red, robin yellow ve tumbling red

Eklenen Resimler

adincer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 11:25   #591
Yeni Üye

rosteriks's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2008
merhaba;

ben tohumdan 4 tane cherry domates ektim, sonra fideleri ayrı saksılara koydum, fideler oldukça büyüdüler (yaklaşık 40cm kadar) gayet de saglıklı görünüyolarlar ama ne yazıkki henüz hiç domates çıkmadı. burdaki fotograflardan gördügüm kadarıyla fideler çok kısa olsalar bile domates çıkabiliyo. acaba ben bi yerde hata mı yapıyorum. neden hiç domates çıkmıyo??

şimdiden teşekkürler

rosteriks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 14:49   #592
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Galeri: 2
suyu azaltın,yaprakları buruş buruş olmaya başladığında sulayın,birde akşam saatlerinde sulayın

ugurtelefon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 18:48   #593
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-09-2008
Kiraz domateslere bir hal oldu..

Merhaba, İlk defa tohumdan büyütmeye çalıştığım kiraz domateslerin yaprakları kuruyor. Yenileri taptaze açıyor ama yeni sürgünlerle birlikte onalr da kuruyor.. Sırık domates de değil ki alt dalları büyüdükçe koparayım kaldı ki bu açıkça kuruyor..

Bir kaç yıldır bitki dikiyorum ama ilk defa nedne olduğunu bilemiyorum..
Resimleri ekliyorum arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..

Eklenen Resimler

alaaddin23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2009, 09:32   #594
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2009
Merhaba,

Tomurcuklanan kiraz domatesler bir türlü çiçek açamadı. Suyu kesmeme rağmen. Sürekli güneş gören bir yerde duruyorlar. Şu ana kadar gübre takviyesi yapmadım. Şimdi gübreleme yapmanın sürece etkisi ne olur?

Bu durumda sağlıklı bir şekilde çiçeklenebilmesi için eksik kalan birşey var mıdır? Gübreleme ne kadar sıklıkla ve nasıl yapılmalıdır? Elimde toz organik gübre mevcut. Toz gübre nasıl verilmeli (örn. su ile karışıtırlarak)?

Teşekkürler

zibifnik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2009, 11:49   #595
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Tumbling tom red,Tumbling tom yellow ve tumbler domates fidanlarım. Ancak şimdilik hangisi hangisi karıştırmış durumdayım Meyvalar olgunlaşınca anlarız artık.

Eklenen Resimler

hpinar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2009, 12:45   #596
Ağaç Dostu

mandalina's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Bunlarda benimkiler

Ben bunları semt pazarından aldım.Umarım meyvelerini görürüm.

Eklenen Resimler

mandalina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 12:36   #597
Yeni Üye

leonidas's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2009
Yardım arkadaşlar....

Merhaba herkese foruma yeni üye oldum...
Bilenler vardır; İzmirde Praktiker Yapı marketi var... Oluklu çivi almak için gittiğim yapı markette öle dolanırken kendimi ağaç, çiçek bölümünde buldum... Şuna bakayım buna bakayım derken; bi baktım küçüçük saksıda domatesler var... Bunlar dedim kesin japon işi. Ama türk işiymiş. Herkes kapış kapış alınca bende dayanamadım 3 tane aldım. Tanesi de 1 liraymış...

Satın alırken yanımda duran yaşlı bi teyzenin dediklerini aktarıyorum...
_Oğul sendemi domatese merak sardın. Al all alll kaçırma bunların tadı harika... Benim evimi görsen her yer çeri domates sende bi başlasan kurtulamazsın sözleri üzerine kapıştık domatesleri. Teyzenin nasihatı üzerine eve gelince büyük bir saksıya aldım üçünüde yeni toprak ilave ettim. 2 günde bir sula dedi. Harfiyen yaptım ama malesef...

Domatesler alttan alttan yapraklarını sarartmaya başladı. Domatesler yeşildi 1 hafta geçti hala yeşil... Yeşil domatesler sorun değilde sararmış yaprakları canımı sıkıyor.

Üstadlara soruyorum; bu domatesler nasıl yetişir, ne ister güneşe mi koyayım gölgedemi tutayım. Bir de şu var anlamadığım o buz gibi klimaların çalıştığı markette capcanlı duran domatesler evde neden ölmeye yüztutar... Teyzeye uymakta hata mı ettim. Ölmelerini istemiyorum domestaslerimin... Bi el atın...

leonidas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 21:03   #598
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Cherry domateslerim baya büyüdüler şaşırttıktan sonra. Çok fazla fidem var saksı yetişmeyecek ama inşallah çok meyve verir. Gönderdiği çekirdekler için sitemiz üyesi mahon67'ye çok çok teşekkür ederim...

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 20:39   #599
Ağaç Dostu.

mahon67's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alaaddin23 Mesajı Göster
Merhaba, İlk defa tohumdan büyütmeye çalıştığım kiraz domateslerin yaprakları kuruyor. Yenileri taptaze açıyor ama yeni sürgünlerle birlikte onalr da kuruyor.. Sırık domates de değil ki alt dalları büyüdükçe koparayım kaldı ki bu açıkça kuruyor..

Bir kaç yıldır bitki dikiyorum ama ilk defa nedne olduğunu bilemiyorum..
Resimleri ekliyorum arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..
Sayın alaaddin23 domateslerinize büyük ihtimalle "domates pas akarı" musallat olmuş. Contest veya başka bir akarisit ilaç alıp kullanmalısınız. İlaçla ne kadar suyu karıştıracağınızı ilacı satan ziraatçiye sormayı unutmayın

mahon67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 21:19   #600
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-06-2009
arkadaşlar cherry cinsi domates yetişdirmek bahımlılık galliba her hafta semt pazarından domates fidesi alıyorum bi tanesinde dometesler belirmeye başladı 3 tane oldu inşlah geç kalmamışımdır dometes yemeye hepiniz çok güsel yetişdirmişsiniz acaba doğal kendim apabileceğim nasıl besinler kullanabilirim

ağaçlarısev Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025