![]() |
|
![]() |
#571 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Benim balkonumda da cherry domatesler var. Mart ortasında tohumdan çimlendirip sonra geniş bir saksıya fideledim. Bazı arkadaşlar güneş görünce öldü fideler demişler ama benim fidelerim yaklaşık 1buçuk aydır sürekli yarı güneş görür yerde ve sapasağlamlar. Bazen biraz nazlandılar soğuk günlerde ama sulama oranını düzgün yaptığınız sürece öleceğini sanmıyorum. Şu anda 1 metreyi geçti boyları. Mis gibi kokuyorlar.. Üzerinde de 3 tane çiçek var. Bakalım ne zamana domates yemeye başlayacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Teşekkürler. Bir de böyle deneyeyim. Umarım bu sefer tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2009
|
pekiii bunu birdefaya mahsuz mu yapmamiz gerek yoksa hergün mü? birde benim domatesler balkonda... 5. katta oldugum icin rüzar oluyor bayagi.. genede bu islemi yapmam gerek mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2009
|
Alıntı:
çok teşekkür ederim..dediğim gibi küçük saksıda olanlar kısa kaldı çiçekleri de tomurcuklar gözüküyo ama açmadı biara foto eklemeye çalışcam normal domateslerle fidelediğim cherry baya büyüdü hepsi aynı boyda ama diğer ikisi küçük kaldı ama normallerin çiçekleri açtı cherrylerin de açtı açıcak bakalım yarın değiştircem saksılarını zaten toprakla beraber almayı düşünmüştüm ben de arka balkonuma alcam sabahtan öğlene kadar güneşli;boyları öbürlerine yetişene kadar orda kalsınlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Yeni Üye
|
veeee saksılarını değiştirdim cherrylerimin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
siyah noktalar
Fotoğraftaki yaprakların siyah noktaları sizce normalmi? Eğer bu bir hastalıksa çözümü bilen birisi benimle paylaşabilirmi? teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Arkadaşlar toprak olarak nasıl bir karışım önerirsiniz bana.Deneyimli arkadaşlardan yardınlarını bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
/
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
arkadaşlar benimde balkonumda cherrylerim var daha bi karış yokken çiçeklendiler inşlah dökülmez küçük küçük cherrylere dönüşürler .ben seneye kendi balkonumda değişik şeyler denemek isdiyorum geçen senede domates yetişdirmişdim bu snede cherry acaba elinde bana sarı domates tohumu verebilecek olan varmı aslında 1 tane bile yeder sadece denemek isdiyorum elinde olan yetişdiren varsa bana mektupla adresime yollayabilirler mi? şimdiden çok teşekkürler saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
sn.viola iyi geldiğini düşünüyorum sağlıklı görünüyolar en yakın zamanda fotoğraflıycam inşallah ![]() buarada deneyimli arkadaşlardan domateslere sırık örnekleri eklemelerini istiyorum baştan büyük saksıya diktiklerim baya boylandı sırık vakitleri geldi çünkü eğiliyolar..şimdiden teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Yeni Üye
|
işte benim kıymetli domatesler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
cngzsnm domatesleriniz çok güzel ama saksılar küçük gelmez mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Merhaba Domateslerimin bazı yaprakları ve dalları sarardı. Sizce o dalları kesmeli miyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaç Dostu
|
Saksı domatesi, saksısı ile siper altında (naylon örtü) gayet gürbüz idi ancak açığa çıkarınca o form bozulmaya başladı? Yapraklar solgunlaşmaya başladı, rüzgarın etkisi var ama kapalı durgun ortamda olması şart mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nariçi fotoğraf eklerseniz daha kolay anlatım olur. Fide ne kadar? küçükmü,yoksa büyükmü??eğer 30-40cm ise çok fazla etkilenmez,ama küçük ise etkilenmesi gayet normal. sıcaklığın etkisiyle gündüz saatleri yapraklar buruşup solabilir,gece saatleri sulama yaptıktan birkaç saat sonra normale döner. eğer küçükse sabah ve akşam üzeri güneş göreceği bir yere koyun,öğle sıcağını yemesin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Tiny tom fideleri meyve bağlamaya başladı. Yeni çiçeklerin bir kısmı kendiliğinden dökülüyor. Sanırım bitki kendisi büyütebileceğinden fazlasını üstünde tutmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2008
|
merhaba; ben tohumdan 4 tane cherry domates ektim, sonra fideleri ayrı saksılara koydum, fideler oldukça büyüdüler (yaklaşık 40cm kadar) gayet de saglıklı görünüyolarlar ama ne yazıkki henüz hiç domates çıkmadı. burdaki fotograflardan gördügüm kadarıyla fideler çok kısa olsalar bile domates çıkabiliyo. acaba ben bi yerde hata mı yapıyorum. neden hiç domates çıkmıyo?? şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2008
|
Kiraz domateslere bir hal oldu..
Merhaba, İlk defa tohumdan büyütmeye çalıştığım kiraz domateslerin yaprakları kuruyor. Yenileri taptaze açıyor ama yeni sürgünlerle birlikte onalr da kuruyor.. Sırık domates de değil ki alt dalları büyüdükçe koparayım kaldı ki bu açıkça kuruyor.. Bir kaç yıldır bitki dikiyorum ama ilk defa nedne olduğunu bilemiyorum.. Resimleri ekliyorum arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Merhaba, Tomurcuklanan kiraz domatesler bir türlü çiçek açamadı. Suyu kesmeme rağmen. Sürekli güneş gören bir yerde duruyorlar. Şu ana kadar gübre takviyesi yapmadım. Şimdi gübreleme yapmanın sürece etkisi ne olur? Bu durumda sağlıklı bir şekilde çiçeklenebilmesi için eksik kalan birşey var mıdır? Gübreleme ne kadar sıklıkla ve nasıl yapılmalıdır? Elimde toz organik gübre mevcut. Toz gübre nasıl verilmeli (örn. su ile karışıtırlarak)? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2007
|
Tumbling tom red,Tumbling tom yellow ve tumbler domates fidanlarım. Ancak şimdilik hangisi hangisi karıştırmış durumdayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Bunlarda benimkiler
Ben bunları semt pazarından aldım.Umarım meyvelerini görürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
Yardım arkadaşlar....
Merhaba herkese foruma yeni üye oldum... Bilenler vardır; İzmirde Praktiker Yapı marketi var... Oluklu çivi almak için gittiğim yapı markette öle dolanırken kendimi ağaç, çiçek bölümünde buldum... ![]() ![]() Satın alırken yanımda duran yaşlı bi teyzenin dediklerini aktarıyorum... _Oğul sendemi domatese merak sardın. Al all alll kaçırma bunların tadı harika... Benim evimi görsen her yer çeri domates sende bi başlasan kurtulamazsın sözleri üzerine kapıştık domatesleri. ![]() Domatesler alttan alttan yapraklarını sarartmaya başladı. Domatesler yeşildi 1 hafta geçti hala yeşil... Yeşil domatesler sorun değilde sararmış yaprakları canımı sıkıyor. Üstadlara soruyorum; bu domatesler nasıl yetişir, ne ister güneşe mi koyayım gölgedemi tutayım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Cherry domateslerim baya büyüdüler şaşırttıktan sonra. Çok fazla fidem var saksı yetişmeyecek ama inşallah çok meyve verir. Gönderdiği çekirdekler için sitemiz üyesi mahon67'ye çok çok teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
arkadaşlar cherry cinsi domates yetişdirmek bahımlılık galliba her hafta semt pazarından domates fidesi alıyorum bi tanesinde dometesler belirmeye başladı 3 tane oldu inşlah geç kalmamışımdır dometes yemeye hepiniz çok güsel yetişdirmişsiniz acaba doğal kendim apabileceğim nasıl besinler kullanabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|