View Single Post
Eski 08-06-2009, 12:36   #597
leonidas
Yeni Üye

leonidas's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2009
Yardım arkadaşlar....

Merhaba herkese foruma yeni üye oldum...
Bilenler vardır; İzmirde Praktiker Yapı marketi var... Oluklu çivi almak için gittiğim yapı markette öle dolanırken kendimi ağaç, çiçek bölümünde buldum... Şuna bakayım buna bakayım derken; bi baktım küçüçük saksıda domatesler var... Bunlar dedim kesin japon işi. Ama türk işiymiş. Herkes kapış kapış alınca bende dayanamadım 3 tane aldım. Tanesi de 1 liraymış...

Satın alırken yanımda duran yaşlı bi teyzenin dediklerini aktarıyorum...
_Oğul sendemi domatese merak sardın. Al all alll kaçırma bunların tadı harika... Benim evimi görsen her yer çeri domates sende bi başlasan kurtulamazsın sözleri üzerine kapıştık domatesleri. Teyzenin nasihatı üzerine eve gelince büyük bir saksıya aldım üçünüde yeni toprak ilave ettim. 2 günde bir sula dedi. Harfiyen yaptım ama malesef...

Domatesler alttan alttan yapraklarını sarartmaya başladı. Domatesler yeşildi 1 hafta geçti hala yeşil... Yeşil domatesler sorun değilde sararmış yaprakları canımı sıkıyor.

Üstadlara soruyorum; bu domatesler nasıl yetişir, ne ister güneşe mi koyayım gölgedemi tutayım. Bir de şu var anlamadığım o buz gibi klimaların çalıştığı markette capcanlı duran domatesler evde neden ölmeye yüztutar... Teyzeye uymakta hata mı ettim. Ölmelerini istemiyorum domestaslerimin... Bi el atın...

leonidas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön