![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2008
|
çok sağ olun sercan bey. bakalım bir deneyeceğim resmini çekebilseydim gösterirdim saksılar orta boy (bir karış derinlikte diyim) daha önceden normal irilikte sırık domatesi denemiştim çatıda ilk ürünleri aldıktan sonra saksısı yetmediği için sararmaya başladı (ya da ben öyle düşünüyorum, zira gül bitkimin saksısında ki yine orta boy bir saksıdır bu kış boyu sırık domatesi büyüdü kendiliğinden hiç dokunmadım ve şartlar uygun olmamasına ragmen banamısın demedi. saksı derinliği bu denli önemli olmasa gerek (mi?) ![]() koltuk alma olayını hep duymuştum ama resimle harika anlatılmış ilk defa tam olarak ne demek oldugunu anladım. bundan böyle o iş de tamamdır sayenizde. P.S: bu arada tohumun kabına bakabildim dün ve üzerinde tam olarak "Anadolu sweet 100 f1 cherry domates" yazıyordu ve zaten üzerinde de yazıyormuş sırık diye. Üzerindeki resme bakıp o üüzm salkımı gibi kiraz domatesleri görünce hemen atlamışım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
[QUOTE=alaaddin23;374476] resmini çekebilseydim gösterirdim saksılar orta boy (bir karış derinlikte diyim) QUOTE] Domateslere bir karış boyundaki saksıların yetmeyeceğini söyleyebilirim. Ne kadar büyük saksı kullanırsanız o ölçüde sağlıklı ve bol ürün alırsınız. Koltukalma işlemini de koltuk fazla büyümeden 2-3 cm uzunluğunda iken yapın ki fidenin gövdesinde büyük yara açılmasın. Çok erken almaya kalkıp olası çiçek filizlerini de almayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2008
|
kiraz domates nazlandı, hala göstermedi kendini zaten sırık çeşidini yetiştirmem için pek imkanım yok o yüzden bir başka bahara bıraktım (bahçem olduğunda inşaallah ![]() yeni bir kiraz domates tohumları aldım adı "sveryverts" bu sırık değil ama aklıma takılan acaba bunun saksı isteği nasıl olabilir. pazarlardaki kiraz domates saksılar küçüktü o ebattaki saksılara tohumlar belli erişkinleğe geldiğinde şaşırtmayı düşünüyorum... Bu isimli tohumu deneyeneniz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
merhabalar ben çeri domatesi ödevini tamamlamaya çalışan tıbbi bitki öğrencisiyim.yanlış anlaşılmasın sadece ödev olduğu için değil merak ettiğim için de araştırıyorum fakat hala çeri domatesinin botanik özelliği hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım hatta bir kitaba. tavsiye edebileceğiniz bir site bir kitap,makale v.s bir şeyler varmı acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
|
Bu kış RR'lerimi tutturma başarısından cesaret alarak, sarı cherry domates tohumlarını 1 Ocak tarihinde ekmiştim. Aynı günde ekilen 2 tohumdan çıkan fideler çok farklı gelişim gösterdiler. Şu anda ikisi aynı saksının içerisinde. ![]() Aynı besinleri alıyorlar, aynı ışık ve güneşten yararlanıyorlar (sürekli yönlerini değiştiriyorum) ama biri, diğerinden çok farklı boyda. Büyük 30cm boyda ve 2. çiçek salkımını oluştururken, ![]() ![]() küçük 11cm boyunda ve henüz ilk çiçek salkımını çıkarttı. ![]() İlk fotoğrafta da gördüğünüz boy farkına rağmen küçük olan, büyükle aynı yaprak sayısında çiçek yaptı (bu çıkartımla, bitkinin boyunun değil yaprak sayısının önemli olduğunu öğrendim). Şimdi benim merak ettiğim iki konu var. 1- Bu kadar farklı gelişimin nedeni ne olabilir? 2- Benim bu cherry'lerim sırık mı yoksa oturak mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
cherry domates tohum ekimini uygun buyuklukte cok sık olmayacak sekilde yapmanızı oneriyorum. tohumlar fide olduktan sonra ise yine uygun buyuklukteki saksılara ekerek sasırtma yaparsanız verimli olurlar. cherry domates tohumlari oldukca arsızlar. sizi yarı yolda birakmayacakalrina emin olabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
suan tohum ekim zamanı oldukca uygun. sera ihtiyacınız olmayacaktır. uygun bakım ve sulama ile mayıs sonunda fideleriniz dikime hazır olur. saksıya ekecekseniz fide boyunuza uygun derinlikte toprağınızı açın fidenizi yerleştirin yanmış gubre karısık toprakla fidenin etranı kök hava almayacak sekilde kapatın. kök kısmına ilk konulan topragı elinizle sıkıca bastırmanızı oneririm. govde boyunca toprak doldurup hafif bogum verip işlemi tamamlayın. can suyunuda koydunuzmu işlem tamamdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2008
|
merhaba tekrar; ben cheery domateslerimi burdan örğrenmiş oldugum gibi boyları 10cm olunca şaşırttım ama yeni saksıya aldıktan sonra eski güçerini yitirdiler sanki, hatta birkaç yapragı da kurudu. sebebi ne olabilir acaba; topragını mı sevmedi yoksa az **** cok mus vermekten oluyordur. bir tavsiyede bulunabilir misiniz? tesekkurler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
|
saksıları sabah güneşi veya akşam güneşi alan bir yere koyunuz. cok fazla sulamayınız. sulama işlemini gunun ilk saatlerinde **** akşam üstü yaparsanız daha iyi olur. kök kısmına gelen toprağı iyice kapattığınızdan emin olunuz. kök kısmı hava almamalı. yeni yerine alışması için bir kac gun sure veriniz. kök kısmına yakın yerden govdede kırılma olmadıysa veya asırı sıcak **** soğuk degilse domatesleriniz bir kac gune kalmaz canlanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bunlar benim sn.İzzeterisen'den gelen çerilerim sizce gelişimleri nasıl acaba ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
Size gönderdiğim linkte komşunun söküp attığı bir çeri fidesi var. Diğerleri, haklısınız, çeri değil ama verdiğim linkteki 46 nolu mesajı ve resimleri dikkatle incelerseniz, sözünü ettiğim fidenin çeri fidesi olduğunu göreceksiniz. Ayrıca, çeri domatesin yalnızca meyvesi diğer cinslere nazaran küçüktür. Bitkisi (bildiğim kadarıyla) 3 metreye kadar uzayabilir. Düzenleyen malbman : 05-04-2009 saat 21:05 Neden: Yazım ve ifade hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nariçi; Domates bitkisi, sırık ve oturak domates diye iki varyeteye ayrılıyorlar. Cherry domatesinde sırık ve oturak çeşitleri var. Benim size linkini verdiğim resimdeki cherry fideleride sırık çeşiti, tahminen 3-4 metre olunca tepesini kıracağım. Fakat daha önceki yıllarda serada ticari amaçlı yetiştirdiğim cherry fidelerinin boyu 10 metreyi geçmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Çeri domateslerim. Şimdilik 2 tane ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2009
|
kolay gelsin öncelikle belki sizin için çok basit olarak göreceğiniz bir soru sormak istiyorum ![]() dün bir hevesle anadolu domates cherry tohumumu saksımı ve torfumuda aldım.ama satıcı benle hiç ilğilenmedi ama ben hevesimi kırmadan bunu başarıcam dedim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
|
Çeri
Bu kadar çok bitki bir arada gelişemez.Domates şaşırtmayı seven bir bitki, gerçi arkadaşımın dediği gibi biraz gecikmiş ama zararın neresinden dönseniz kardır.Bu arada şunuda belirtmeden geçmiyeyim; bitkileriniz az güneş gören bir yerde galiba onların daha fazla güneş almalarını sağlayın... Güneş+Su+Besin+Uygun toprak ve temiz hava= Sağlıklı ve verimli bir bitki ![]() Düzenleyen sercan1969 : 08-04-2009 saat 07:30 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Teşekkür ederim hepinize deneme yanılma ile öğrenicem artık ayrıca güneş alabilecekleri en iyi yerdeler ama güneşi pek gördüğümüz yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|