çok sağ olun sercan bey. bakalım bir deneyeceğim resmini çekebilseydim gösterirdim saksılar orta boy (bir karış derinlikte diyim) daha önceden normal irilikte sırık domatesi denemiştim çatıda ilk ürünleri aldıktan sonra saksısı yetmediği için sararmaya başladı (ya da ben öyle düşünüyorum, zira gül bitkimin saksısında ki yine orta boy bir saksıdır bu kış boyu sırık domatesi büyüdü kendiliğinden hiç dokunmadım ve şartlar uygun olmamasına ragmen banamısın demedi. saksı derinliği bu denli önemli olmasa gerek (mi?)

koltuk alma olayını hep duymuştum ama resimle harika anlatılmış ilk defa tam olarak ne demek oldugunu anladım. bundan böyle o iş de tamamdır sayenizde.
P.S: bu arada tohumun kabına bakabildim dün ve üzerinde tam olarak "Anadolu sweet 100 f1 cherry domates" yazıyordu ve zaten üzerinde de yazıyormuş sırık diye. Üzerindeki resme bakıp o üüzm salkımı gibi kiraz domatesleri görünce hemen atlamışım

ben süs bitkisi mahiyetinde olan kiraz domateslerin tohumu snamıştım ama şimdi işim daha zor