![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 32
|
çok sağ olun sercan bey. bakalım bir deneyeceğim resmini çekebilseydim gösterirdim saksılar orta boy (bir karış derinlikte diyim) daha önceden normal irilikte sırık domatesi denemiştim çatıda ilk ürünleri aldıktan sonra saksısı yetmediği için sararmaya başladı (ya da ben öyle düşünüyorum, zira gül bitkimin saksısında ki yine orta boy bir saksıdır bu kış boyu sırık domatesi büyüdü kendiliğinden hiç dokunmadım ve şartlar uygun olmamasına ragmen banamısın demedi. saksı derinliği bu denli önemli olmasa gerek (mi?) ![]() koltuk alma olayını hep duymuştum ama resimle harika anlatılmış ilk defa tam olarak ne demek oldugunu anladım. bundan böyle o iş de tamamdır sayenizde. P.S: bu arada tohumun kabına bakabildim dün ve üzerinde tam olarak "Anadolu sweet 100 f1 cherry domates" yazıyordu ve zaten üzerinde de yazıyormuş sırık diye. Üzerindeki resme bakıp o üüzm salkımı gibi kiraz domatesleri görünce hemen atlamışım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Balıkesir/Bandırma
Mesajlar: 236
|
[QUOTE=alaaddin23;374476] resmini çekebilseydim gösterirdim saksılar orta boy (bir karış derinlikte diyim) QUOTE] Domateslere bir karış boyundaki saksıların yetmeyeceğini söyleyebilirim. Ne kadar büyük saksı kullanırsanız o ölçüde sağlıklı ve bol ürün alırsınız. Koltukalma işlemini de koltuk fazla büyümeden 2-3 cm uzunluğunda iken yapın ki fidenin gövdesinde büyük yara açılmasın. Çok erken almaya kalkıp olası çiçek filizlerini de almayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|