agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni301Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-04-2008, 19:20   #11
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dtekin Mesajı Göster
Herkese Merhabalar, evde çok öncelerden bauhausdan almış olduğum cherry domates tohumlarının hepsi tutmazsa diye hepsini 17 şubatta ekmiş olup şuanda mutfak camını kaplamakla beraber deniz manzaramız da yok olmuş durumda direkt güneş alıolar yeri çok güzel. bunu demek istemiyorum biliyorum ki büyük yoğurt kapları saksı değil ama o an boşta olan elimin altında onlar vardı ve onlara diktim şimdi ise gittikçe boy atıolar. evin yanında ki bahçeye ekecektim fakat yerin sahibi başta tamam diyip sonra naz yapınca kaplarında yaşamaya devam ediyolar.ne yapacağım bilmiyorum hiç deneyimim yok domates yetiştiriciliği konusunda ve korkuyorum bişey olacak diye daha büyük bir saksı alıp ekmelimiyim ? ayrıca bişey daha bir büyük yoğurt kabında 3 fide var ve 10 kap var yani 30 fidem var. 40çek 30 u tutmuş bana yardımcı olurmusunuz ? ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. su vermeyi kesmem gerek sanırım ama o zaman şuanki zaman mı onuda kestiremiyorum. su vermedim bi gün süzüldüler bi garip oldular korkuyorum
Sayın dtekin domatesleriniz çok güzel çimlenmiş erken ekdiğiniz için içeride yetiştirdiniz sanırım bu yüzden boyları çok uzun olmasına rağmen kök ve gövde cılız kalmış şu an bile dışarı çıkarsanız kendini çabuk toparlamayacak size tavsiyem en altda ilk yapraığın hemen üstünden kesin ki kök ve gövde gelişsin.
Keatiğiniz yerden iki adet sürgün verecekdir her iki sürgünü de ana dal olarak büyütün sonraki çıkan bütün filizleri kırıp atın ki bu aşamadan sonra güç filizlere değil meyvelere harcansın.

Eklenen Resimler

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025