View Single Post
Eski 16-04-2008, 10:13   #226
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
iyi günler,
Öncelikle bir saksıda 1 bitki bırakmanız gerekir. çünkü saksılarınızın hacmi küçük. Bunu yaptıktan sonra tek kalan bitkiden filizler çıkacaktır. Bu filizleri sürekli birkaç santim olunca kırın, domatesiniz tek gövde büyüsün.
İlk meyveler nohut gibi oluncaya kadar toprağını fazla ıslak tutmayın, meyve tutumu ile birlikte sürekli sulayın ve gübreleyin. yalnız şunu unutmayın sulamak sürekli çamur halde tutmak anlamına gelmez.
Güneş aldıklarını söylüyorsunuz ama yeterince güneş almamışlar, sıklığının da bunda etkisi vardır ama ince uzun gidiyorlar, sürekli güneş alacakları bir yeriniz varsa orada yetiştirseniz daha güzel olur.
Artık bahar geldi domates dışarıda yetişmesi gerekir. Ayrıca iç mekanda durdukları için meyve bağlamama sorunu ortaya çıkabilir.
şimdilik bu kadar kolay gelsin

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön