agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni301Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-04-2008, 22:07   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-04-2007
cherry domates fidem

Gecen gün bizim evin yakınlarında bir teyze satıyordu değişik fideler. Tam da aynı gün evde cherry domates yetiştirelim diye konuşurken bir baktım ki hazırda cherry domates fidesi de satıyorlar. Aldım eve getirdim. Saksısı ufaktı ve altında delikleri de yoktu. Ben de bu yüzden aldığım gün saksıyı değiştirip daha büyükçe bir saksıya taşıdım fideyi. Yalnız saksıya bahçe toprağı veya torf yerine geçenlerde aldığım coco peat koydum.
Bilmeyenler olabilir diye coco peat içeriğini de yazmak istiyorum;
1 m3 coco peat içinde 320Lt torf, 100 Lt Klinoptilolit, (zeolit 1kg. 3x15(NPK), 0.6kg. CaNO3, 0.4kg. MgSO4 katkı maddeleri eklenmiştir. Ana maddesi hindistan cevizi lifleri.
Ph: 5,5-6,5 EC: 250-500
Toplam organik madde: %94-98
Karbon geçirgenliği: 60-130
Organik karbon: %45-50
Lignin: %65-70
Selüloz: %20-30
Karbon nitrojen oranı: 80/1
Su tutma kapasitesi: %8-9
Hava gözenekliliği: %10-12
Toplam gözenek alanı: %94-96

Ayrıca aynı toprağa Çan çiçeği ve oturak domates tohumları da ektim. Çıkmaya başlayınca onlarla ilgili de bilgi veririm.

Yeni aldığım cherry domates fidesi hakkında bir tanıdık çok kartlamış yorumunu yaptı. Beni de az biraz düşündürdü. Buradan fotoğraflarını paylaşmak ve fide hakkında genel bir yorum almak istedim. Aslında gayet sağlıklı görünüyor. Dallarını kıvırınca kırılmıyor, gövdesi morumsu. Getirdiğimde üstündeki birkaç tane kurumuş veya kurur gibi olmuş yapraklarını aldım.

2 gün önce saksıyı değiştirdiğimde suladım. Simdi sadece bekliyorum.
Fidenin boyu işaret parmağı uzunluğunda.
En son fotoğrafta görüleceği üzere 2 yaprakta bazı lekelenmeler gördüm. Umarım çok sorun değildir. İlk fırsatta Kemeraltına uğrayıp koruyucu ilaç almayı planlıyorum.

Bir sorunum da bazı dalların altına bakmak isterken çıtırt diye kırılmaları. Bunun sebebi ne olabilir? Acaba sulamadan dolayı bir sorun mu? Fide pencere önünde güneş gören bir yerde duruyor.

NOT: Fotoğrafları daha önceden yanlışlıkla domates başlığı altındaki mesajıma eklediğim için burada tekrardan yükleyemedim. Yarın yeni fotoğraflar çekip ekleyeceğim.

Düzenleyen lizard : 14-04-2008 saat 01:28 Neden: Fotoğraf sorununu belirtmek
lizard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025