![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2013
|
o saksı ancak bir domatesi besler |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2011
|
nikon domatesleriniz harika görünüyor.kıskandım dogrusu .neler yaptınız ne zaman ektiniz.börtü böcek olmadan nasıl bu hale getirdiniz nelere dikkat ettniz.ayrıntılı yazarsanız çok sevinirim.resimleri varsa resimde koyarsanız.sevinrim.dört gözle yazacakarınızı bekliyorum.benimde var domateslerim.böceklendi.yaprakları çürüyor. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Geçtiğimiz yıl, tohumdan yetiştirdiğim tüm domatesler ve biberler "kırmızı örümcek istilasına" uğrayıp öldükleri için bu yıl tekrar yetiştirmemeye karar vermiştim. Ama, benim gibi bitki tutkunu olan bir arkadaşımın verdiği bir kök cherry türü domates fidesini balkonumda yetiştim sadece. Sanırım nisan ayında ekmişti bu domatesin tohumlarını. Domatesi 20*20*20 NPK gübre takviyesiyle büyüttüm. Sanırım bundan da memnun kalmış olacak ki, oldukça iyi domates verdi. Hala birçok yeşil domates salkımı kızarmaya çalışıyor. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Biri Santini diğeri de kalp şeklinde iki minik domates türü saksıda ilk meyvelerini vermeye başladılar. Yazlığa giderken minik saksılı olanları alacağım ama uyum problemi yaşar mıyız bilemiyorum.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderatör
|
Bu da Santini olan. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2011
|
özlem hanım güzel gözüküyorlar.benimkilerde bu kadar olurmuki |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderatör
|
Benim Santini kırmızı örümcek istilasından sonra bile meyve verebildi, sizinki de toparlar. Enzim denemenizi tavsiye ederim.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderatör
|
Haklısınız, bizim teras kuzeye bakıyor ve bu Santini erken ektiğim tohumlardan olduğu için dışarı çıkarana dek uzunca bir süre güneşsiz içeride de kaldı. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2007
|
Mini (Cherry) Domates, Kiraz Domates
Balkonumdaki tiny tim saksilarindan hasat yaptim... ![]() Bunlarin disinda en az 3-4 kati kadar daha olgunlasmayi bekleyen domatesler var. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2011
|
günaydın benim bir sıkıntım var çözemedim yardımcı olursanız sevinirim. 2 senedir balkonda çeri domatesi yetiştirmeye çalışıyorum güzelde yetişiyor yeşillik olarak fakat tam meyveye bağlanacağı zaman sararıp dökülüyor ve ben her seferinde sinirlenip kökten söküyorum bana yardımcı olursanız sevinirim |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Saksılarınız büyüklüğü nedir? Güneşlenme durumu nasıl? Ekim-dikim zamanınız ne zaman? |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Moderatör
|
Yalovalı Santini ve kalp şekilli domatesler kızarmaya başladı ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2013
|
teşekkürler |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
sadece iki kok cikolata ceri domatesim var ama o kadar meyve verdi ki yiye yiye bitiremiyoruz. buyuk domates olsa kaynaticam ama cherry olunca ne yapmak gerekir bilemedim. oneriniz var mi? red robin gibi tatli olsaydi meyveleri recel yapacaktim ama eksi tuzu bir tadi var. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Ortadan ikiye bolup firinda (ya da bahcede) kurutabilirsiniz. Meyveler kucuk ve et miktari az oldugu (salcalik domates olmadigi) icin kuruyunca iyice kuculecekler ama kisa aktarmak icin denenebilir. Bir de bu cesidin tursusu cok guzel olur diye dusunuyorum. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
bayram munasebetiyle cogunun hasadinda gec kalmistim. tursu olmazdi ama firin denenebilirdi. fakat acele ettim, tencerede pisirdim. cekirdekleri genellikle yesil oldugundan kendi morumsu rengi ile birlesince pek istah acici gorunmuyor dogrusu. hatta kokusu da istah acici olmadi. anlasilan pismeye gelmiyor. ben ettim siz etmeyin ) |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Herkese merhaba. Forumu keşfettiğimde bu kadar çok domates severi bir arada görünce çok şaşırdım ve sevindim. Birkaç ay önce IKEA'dan küçük domates birkisi alarak bu kervana katılmış oldum yalnız yetiştirdiğim domatesin cinsini bir türlü kime sorduysam bilemediler. Bu forumda illa bilenler olur diye düşündüm. Görsel burada: tomatoes - Which tomato variety is this? - Gardening & Landscaping Stack Exchange |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2013
|
Merhabalar, balkonumda cherry domates ve biberim var. yeşil tırtıl dadandı. 2 günde nerdeyse bütün domates yapraklarımı yemişler. 15 tane falan tırtıl topladım üstünden. sürekli kontrol ediyorum ama bir daha gelmelerini engellemek için evde yapabileceğim organik bir tarif var mı? pelin otu, arap sabunu gibi şeylerle yapılan tarifleri gördüm ama hiçbiri evimde olan şeyler değil. daha basit bir tarif veya yöntem bilen varsa paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
Arkadaşlar ben gıda mühendisiyim ve cherry domatesleri ile ilgili bilimsel bir çalışma yapacağım. Hangi aylarda yetişiyor, ekim-kasım ayları cherry domateslerinin toplanması için uygun bir ay mı ? Cherry domatesleri yetiştiren ve bilgisi olan arkadaşlar acil yardımcı olabilirse çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Kiraz domatesler buralarda gayet bol yetişiyor. Tohumları kendiliğinden dökülüyor, bahçelerde , fırsat bulduğu her yerde bol bol yetişiyor. Sanırım iklim şartları nedeniyle diğer domates çeşitlerine sıkça hastalık vurup ilaçlamak gerektiği halde bu tür bir şey olmuyor. Değerlendirme yöntemine gelince hanım dondurucuya koyuyor. Kışın yemeklere katıyor. Güzel oluyor. Bu yıl aynen büyük domates çeşitlerinde olduğu gibi bir sürü değişik soslar ve menemenler koydu. Gayet lezzetli. İsteyen varsa tohumunu gönderebilirim. Ancak normalde kendiliğinden olduğu için ben tohumlarını almıyorum. Zamanı geçmeden bildirirseniz alıp kuruturum. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2013
|
Alıntı:
Teşekkür ediyorum... |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
ben hatay ilindeyim hava sıcaklıkları da yüksek burada, yani kasım ayında rahatlıkla kiraz domates bulabilir miyim seralar dışında doğal olarak yetişen? ayrıca serada yetişen kiraz domatesler doğal olarak yetişen kiraz domateslerle aynı kalitede olur mu? bilginiz varsa ve yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohum isteyenlerle özelden irtibata geçebiliriz. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Yetiştirdiğim kiraz domateslerden birkaç resim yüklüyorum. ![]() ![]() Boyu habire uzuyor. Resimdeki domates yaklaşık2 m kadar var. ![]() Koltuk alma yaptıkça domatesler normalde olduğundan büyük oluyor. Koltuk almayı bu yıl forumdan öğrendiğimi de itiraf edeyim. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Bu sayfayı herkes takip etmiyordur muhtemelen. Acaba tohum paylaşabilecek olan arkadaşlarımız fotoğraf çekme imkanı da varsa tohumları bu sayfada paylaşabilirler mi? Tohum talep eden arkadaşlarımız da bu sayfayı okuduktan sonra diğer çeşitleri de görerek istedikleri tohumları buradan talepte bulunabilirler. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Santini cherry domatesten sonra 2.favorim petikan cherry oldu. Her iki tür de son 2 yıldır herhangi bir hastalığa yakalanmadan bolca ürün verdiler. Özellikle saksı içerisinde cherry domates yetiştirmek zorunda olanlara tavsiye ederim. Petikan cerry' nin olumsuz yanı çok az miktarda tohum vermesi. Petikan cherry hakkında internette fazla bilgi yok. Sadece yukarıdaki blogda (yazılanları anlamasam da) resimlerine rastladım. Düzenleyen Lonicera : 25-01-2014 saat 20:13 |
|
|
|
![]() |
|
|