![]() |
|
![]() |
#63 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Bir şey sormam gerek, benim sırık cherryler büyüdüler, çiçek açtılar. Ama merak ettğim bir şey var bu çiçeklerin arılar böcekler ile tozlaşması gerekmiyor mu? Ben pencereyi açıyorum ama arı böcek falan girdiğini görmedim. ![]() Domateslerim olmayacak mı yoksa ![]() Ek Bilgi :Sonradan pimapenle kapattığımız balkonda saksıda yetiştiriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaçsever
|
Hocam çok teşekkürler, 10 dk bile geçmeden cevap alabildim. Çok sağolun. ![]() Bu arada yetiştirdiğim sırık cherryleri, gazanyaları ve cosmosları sık sık fotoğrafını çekiyorum, sınavdan sonra araştırma olarak yayınlayacağım. Hatta bir tane domatesi dışarı çıkarmıştım kuşlar yemişti, tekrardan yeşerdi, fotoğraflarını yayınlayalım çok güzel olucak ***. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Bunlardan reçel yapıyorlar. Dibinden küçük bir çizik atıp sıkarak, çekirdekler çıkarılıyor, sonra oraya bir iç badem ... Kimse anlamaz domates reçeli olduğunu. ![]() , |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2007
|
Benim domateslerde aşağıda, üzerlerinde çiçek yokken almıştım, saksıya 4 tane diktim, şimdi hepsinde meyve var. Büyük domatesler için koltuk alma işlemi yapıyorım ama bunlar içinde yapmamız gerekirmi , faydalı olurmu ? Saygılar Atakan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
4 cherryimden bir tanesinin durumu böyle çiçeklerle beraber saplarından kırılıyor, diğer cherrylerim şişmeye başladı artık onlara güveniyorum. ![]() 2 saksıda 2 tane yetişiyor. Bi saksıdakiler çok sağlıklı ve domates bekliyorum. Ama diğerinde durum böyle bir tanesinin çiçekleri dökülüyor bir tanesi de daha çiçek açmadı. Sabahları 1 litre su gidiyor iki saksıya, toprağın hafif kurumasını bekliyorum ayrıca. Acaba nerde yanlış yapıyorum? ![]() Teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaçsever
|
Hocam çok doğru söylediniz, malesef pimapenle kapalı bir balkonda yetiştiriyorum, evde biri olunca ancak o zaman camları açıyoruz, ama genelde açık oluyor, kapattığımızda ise akşam eve bi geliyorum balkon sauna gibi ![]() Biraz daha dikkat edeceğim teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar Selahattin bey; Dediğinizi dinleyip domateslerimi aradan birer tane azalttım. Fakat gelişmiyorlar gibi geliyor bana. Fotoğraflarını ekliyorum. Acaba tırmanma çubuğu gibi bir şey mi dikmeliyim dibine, yoksa ip felan mı bağlamalıyım? Büyüyünce nasıl tırmanacaklar? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
Penelophe eğer onlar sırık domateslerse ve artık dik duramıyorlarsa elbette sırığa (iple) bağlayacaksınız veya herek (sırık) dikeceksiniz. Bu arada ilk fotoğrafta ortadaki, ikinci fotoğrafta da sırıtan bir koltuk sürgünü var bakalım bulabilecekmisiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|