![]() |
|
|
|
#37 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
|
Alıntı:
Bakterinin etki mekanizması düşünüldüğünde, tırtılı enfekte etmesi ve sindirim sisteminde toksin üretmesi, diğer doğrudan zehirlerden tamamen farklı bir mekanizma. Literatürde BT direnci sadece bitkinin her bir hücresine cryxxx proteinleri olacak şekilde genetiği değiştirilmiş BT-xxxx GDO bitkilerinde görülmüş. Bunun da sebebi, tırtıl yumurtadan çıktığı andan itibaren, bitkiden beslendiği her bir lokmada BT toksininin bulunması. Organik mücadelede ise tırtılın beslendiği bitki parçalarında herhangi bir toksin bulunmaz. BT uygulandığında bakteri temas yoluyla tırtılın vücuduna, dolayısıyla da sindirim sistemine girer. Uygulama sonrası da bakterinin bitki yüzeyinde canlı kalması 1-3 gün arasında değişir. GDO'lu üretimin yoğun yapıldığı ülkelerde, GDO'lu bitki tarlalarında direnç kazanan tırtıl kelebeklerinin organik üretim sahalarında yumurtlaması sonucunda çıkan tırtılların zaten BT'ye dirençli olması riski vardır. |
|
|
|
|
|
|