![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın verdoque, İki gündür onları okuyorum. Serum denemesini yapacağım bugün. Başarılı olursa başka arayışa gerek kalmayacak ama daha kolay bir çözüm olan banyo çözümü işe yarar mı diye sormak istemiştim. Diğer çiçeklerimi sulayıp gidiyorum 10 gün idare ediyor ama domatesler çok fazla su istiyor. 3. gün yapraklarını indiriveriyor. Teşekkürler cevap için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Nem ve ılık hava devam ettiği müddetçe geçmez. Taze yapraklarda da görülüyorsa ilaçlayın. İlaç önermeyeyim, çünkü ilaçlar reçete ile alınıyor artık . Bağlı bulunduğunuz Tarım teşkilatına veya reçete yetkisi olan bir ziraatçı ile görüşün ve ilaçlayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İzzeterişen, Bu siyahlaşma alt yapraklarda görülüyor. Ben de hastalıklı dalları kopararak temizledim. Dün yine yağmur yağdı. Şimdilik yayılma görülmüyor. Benim hobi amaclı 4 metrekarelik sebze bahçemde tohumdan yetiştirdiğim 14 kök ve 2 ayrı tür domatesim var. Pembe ve sub arctic türleri. Eğer yayılma olmazsa ve nem azalırsa ilaç kullanmayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Sayın k donmez, Yapraklardaki kuruma ve kararma sorununu halledebildiniz mi acaba? Ankara oldukça şiddetli yağışlar görüyor bu aralar. 2 hafta önceki dolu fideleri fena vurdu. Birçok kişi yeniden fide dikimi yaptı. Siz de durum nasıl? Hasar var mı? Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ben'de bir şey sormak istiyorum. Ben bu yıl ilk defa -delicious- dev domates ektim. Tohumları internet'ten aldım ve üzerinde, sırık'mı, oturak'mı yazmıyordu. Şimdi gövdeler büyüyor ve sanki sırık cinsi gibi, uzamaya başladılar. Tabii koltukları'da aynı oran'da büyüyorlar. Oturak'sa koltukları bırakacağım ama sırık cinsi ise, koltuklarını almam gerekiyor ve ben bu cinsin hangi tür olduğuna karar veremedim. Bu tür'ün sırık cinsi var'mı arkadaşlar? (her ihtimale karşı 2 gövdenin koltuklarını aldım, diğerlerininki'ni bıraktım). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
sayın a1919 leğenlerinizi balkona devamlı aşırı sıcak almayacak bir köşeye koyup içini su ile taşmayacak şekilde doldurun saksılarınızı içine koyun, bırakın 10 günü bir ay bile idare eder, kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
sayın ayazkentli, ben kendim oturak türü organik üretilen domatesten alınma ilaçsız tohum ile domates diktim ama baktım aynı sırık domates gibi uzuyor, oturak sırık olduğuna bakmadan koltuk alma işlemi yaptım, koltuk aldıkçada daha da uzadılar, diplerine kazık çakıp iple bağladım, böylece devrilmediler, eğer imkanınız var ise ve kendiniz için üretiyor iseniz mutlaka koltuk alın derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Douglas Fir İki hafta öncekiki dolu yağışında domatesler ve kabaklar epey hasar gördü. Bir de üzerine sürekli yağış eklenince alt yapraklarda kararmalar oluştu. Kararan yaprakları temizledim. Şimdilik durum iyi. Sub arcticlerde bolca çiçek var. Güneşe daha çok ihtiyacımız var. İlk gelişecek meyveleri buradan paylaşacağım. Hava durumuna baktım. 5 gün yağış var. Bugünleri kayıpsız atlatabilirsek, bolca domates göreceğimizi hissediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2010
|
Yardımlarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Sayın k donmez, Durum şimdilik kontrolunuzde görünüyor. Umarım artık sorun yaşamazsınız. Hakkınız var. Yeni hafta başına kadar yağmurlar sürecekmiş. Ama sonrasınde gelecek güneşin çok faydası olur domateslere. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Teras da chery domatesi ve küçük sivri biber yetiştirmeye çalışıyorum fakat, bilgim olmadığı için galiba yanlış suluyorum ya da yanlış bir şeyler yapıyorum ki hep kurudular ve yapraklarında harita böcekleri oluştu. Terasım günün büyük çoğunluğunda güneş alıyor acaba fazlamı geldi. Lütfen bu konularda yardımcı olurmusunuz? Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Bir pembe domates ile bir sub arctic'te ilk çiçekler böyle oluştu. Bu normal midir? Ankara'da yağış devam ettiğinden, yeterli güneş alamayan domateslerde gelişim çok yavaş oluyor. Toprak soğuk ve nemli. Henüz meyve göremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
öncelikle herkese merhaba. çok faydalı ve çok güzel bir forum burası. ben de sırık domates ve red robin yetiştiriyorum. benim sırık domateslerim de bir müddet önce çiçeklendi ancak sizinki kadar büyük çiçekleri olmadan hemen domatese dönüştüler. daha minnacıklar ama tohumdan alıp bu hala getirmek bile insanı çok mutlu ediyor. o minicik domatesleri gördüm ya artık onları yemesem de olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Fazla yağıstan veya başka sebepten domateslerimin bir kısmı delik. İçinde tırtıla benzeyen bir kurt kemiriyor. 1 kg a yakın yeşil domates attım. Daha kırmızılaşmadan onların ataklarına maruz kalmak insana dokunuyor. Elimde neemazal vardı,pazar .günü uyguladım. Fakat, çözüm olacağına inanmıyorum. Bu kurtlardan nasıl kurtulabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Ben de akşam evden aramalıyım. Lillum'ada sormalı. Benimkiler, larva dönemini aşmışlar. Sıra sıra domates yap, gelsin delik deşik etsinler. Belki İzzetiersen, biyolojik bir tarif verebilir.Çünki, bahçeye kımyasal sokmak istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2008
|
![]() Sayın üzüm Domatesin yakınlarında mısır ekili olmasının ne gibi zararları veya faydaları var. Domateslerimin alt yaprakları sarardı ne yapacağımı bilmiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2013
|
Ben de hobi bahçemde ürün hasat ediyorum ancak 7 domatese 1 tane ıskartaya çıkıyor. Sebebi nedir bilmiyorum ama vaziyet böyle. Bunun bir çaresi - tedbiri-ilacı vs. var mı acaba ? Hastalık ve hasat. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Domates Hastalık ve Zararlıları başlığına bakınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Mısırla beraber ekimde daha çok görüldüğü için sormuştum. Bahçede 1-2 domatesime zarar verirler. (her sene olmamak kaydıyla) Gözümle, elimle domates bitkisini sıklıkla kontrol ederim. Eğer delikli bir domates bulursam hemen bahçemden uzaklaştırırım veya ayağımla domatesi ezerim. Çevresindeki domatesleri ve özellikle yaprakları tekrar kontrol ederim. Tırtıl domatesin içine girdikten sonra domatesi imha etmekten başka bir çare yok. Havaların serin gitmesine rağmen bahçemde domates meyve kurdu şimdilik yok. Bildiğim kadarıyla havalar ısınınca zaten gözükmüyorlar / zarar vermiyorlar. Eğer imkanınız varsa sıkça bitkileri konrol edip kurdun girdiği domatesleri hemen uzaklaştırın, yayılmasını önleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Havalarin serin gitmesinden dolayi, Buyukada ya pek gidemiyorum. Dolayisiyle, kontrol imkanim yok. Pazar gunu, tum bitkileri yapamazsam bile (topu topu 3 adacik var) goz kontrolu yaptigimda 3-5 hasarli domates bulmustum.Persembe gunu, gunduz gozu ile tekrar kontrol etmeli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2010
|
merhabalar; Forumu bir süredir takip ediyorum,balkonda oluşturduğum 110x100x130cm ebatlarındaki minyatür seramda forumdan okuduklarımla birşeyler yetiştirmeye çalışıyorum.Hergün sayenizde yeni bilgiler ediniyorum.Umarım başarılı olup ürün haline geldiklerinide görebilirim. ![]() balkonumdaki minyatür seram;aşırı rüzgar aldığı için etrafını önce komple sera naylonu ile kapladım, ancak sonra hava alamadıklarını görünce sağ ve soldan havalandırma pencereleri açtım,hala yetersiz olunca öninde görülen kısmıda çıkardım.şuan bitkilerimin yeterli havayı aldığını düşünüyorum. ![]() biberlerimde tomurcuklanma aşamasında yaprak bitleri oluştu, forumda okuduğum acıbiber karışımı ile ilaçladım şuan çiçek açmaya başladılar. ![]() ![]() ![]() domateslerim çiçekleri oluşmadan kuruyordu ![]() Domateslerimi kurtarabilmek için;domateslerimin topraklarına dövülmüş yumurta kabuğu koydum,bunun uzun vadede işe yarayacağını okuyunca yağsız süt takviyesi yaptım.ayrıca fosfor için balık kılçıklarını kurutup ,dövüp toprağa karıştırdım.son aşamada bir miktar inek gübresini sulandırıp 1/6 oranında her saksının dibine ilave ettim(sulandırınca fazla gelip yanma riski olmuyormuş).koltuk almayı becerebildiğim kadar yaptım.şuan yeni çiçek oluşumları başladı.yapmam gereken başka birşeyler, veya hatalı yaptıklarım konusunda uyarılarınızı bekliyorum. ![]() Düzenleyen yorumsuzum : 09-07-2010 saat 08:51 Neden: resim ekledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2010
|
merhabalar, benim yaklaşık 3 aylık bir domates fidem var. tohumunu veren arkadaşım gökovadan getirdiğini söylemişti, o yüzden büyük bir tür sanıyorum ama yapraklarından anlaşılır mı bilmiyorum. aslında 3 aya göre küçük sanırım, ama 1 hafta kadar önce ankaradan izmire getirdim, yolculukta zarar görmesin diye o zamana kadar plastik bardakta tutup büyük saksıya geçirememiştim. saksıya yerleştirdiğimde kökler her yanını sarmıştı haliyle. sonra da yemyeşil yaprakları sararmaya başladı.. altındaki dalların alınması gerektiğini öğrendikten sonra altından bir dal kestim ama emin olamadım daha kesmeli miyim, bilenlere danışmak doğru olur diye düşündüm. sizce daha kesmeli miyim, canlanması için ne yapmalıyım? sararan yaprakları da keseyim mi yoksa olduğu gibi mi bırakayım? Bu ilk sebze yetiştirme denemem, bir de şehir değiştirme telaşı olunca acemiliğime geldi. tek avantajım balkonumuzun çok güzel sabah güneşi alması ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-09-2009
|
Herkese iyi günler bu benim 1,5 aylık domates fidem son durumları böyle boyu yaklaşık 35-40 cm boyunda domatesim hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim.Ve okla göstermiş olduğum yer çiçeğin çıkacağı yer mi? Cevabınızı bekliyorum... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|