![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2009
|
Tekrar merhaba, İlk sorumun cevabını alamadım ama, bir sorum daha olacak. Dün bahçeyi çapalarken (domateslerin bir kısmını annem dikmişti, sanırım dikkatinden kaçtı) 2 domates fidesinin aynı anda dikilmiş olduğunu farkettim. Oldukça da büyümüşler, 30-35 cm kadar. Onları ayırarak yerlerini değiştirsem sakıncası olurmu. Her iki sorumada cevabı sabırsızlıkla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2009
|
Alıntı:
bu arada galıba koltuk alma ısı yuzunden domatesler cıcek acmamıs ne ne yalan söyleyım bende bahcede yetıstırıyorum domateslerı koltuk flan da hıc almadım bu ısı bılmıyorsanız en ıyısı hıc dokunmayın benım gıbı benım her fıdede 10-15 kadar domates var bu zamana kadar sızınkılerde coktan domates vermesı lazımdı ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2009
|
ar4920 ilgin için teşekkür ederim. Koltuk almada değil ama, zamanlamasında yanlışlık yapmış olabilirim. Ana dal ile yan dalın birleştiği noktada bulunuyor koltuk okuduklarım kadarı ile, hatam iyice büyümeden almış olmam olabilir, içlerinde belkide bazıları çiçeklenecekti. Sizin domatesleri kıskandım doğrusu, ama inatla devam edip kurtacam onları diyorumda, 2 gündür yağmur yağıyorrr ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2013
|
Lütfen yardım edin
Domateslerimde 1 hafta öncesine kadar hiçbir sorun yoktu fakat 2 gün önce çiçek açmaya başlayan domatesin sararması ve çiçeklerinin kurulmasıyla başladı her şey. Sonra bütün domateslerim yavaş yavaş sararmaya solmaya başladı. Sulamamı her zamanki gibi yapıyorum. Uzun süre sulamazsam boyunlarını büküyorlar. Lütfen bu konuda bilgilendirin beni. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba arkadaşlar, Bu sene iki adet domates fidelerimden birisi gayet iyi gelişip meyveye dönmüşken diğer fide yeterince gelişmemekte. Yaptığım incelemelerde küçük yeşil böcekler ve beyaz sinekler vardı. Onları elle temizliyorum. Birde ekteki resimdeki böceği gördüm bitkilere zararı olur mu? yoksa bitleri yiyen yararlı bir böcekmidir? Bilgisi olanların yardımını rica ederim. sağlıklı günler. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
uğur böceğini çok gördüm ancak ilk kez larvasını ya da çocuk uğur böceği görmüşüm öğrendiğim iyi oldu. Uğur böceğinin bizim için ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz. Çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Merhabalar, Nisan ayında küçük bir domates fidesi aldım ve balkonumun en güzel yerine koydum iki günde bir su verdim ve o küçük fide kocaman oldu sarı sarı çiçekleri açtı hatta yapragına dokundugunuzda cok güzel domates koktugunu anliyorsunuz ancak haylen domates cikmadi bunu baskalarina sordum cevabi şu oldu zamanı gelmedi oldu ancak sizlerede sormak istedim cevablarınızı hemen bekliyor olucam |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|