![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Sayın Ashtead Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun. Başınızı ağrıttığım içinde beni affedin. Bende 1/3 yanmış hayvan gübresi(kuş cinsi değil) 2/3 toprak düşünüyordum. Ama yakarmıydım diyede korkuyordum içimi rahatlattınız teşekür ederim. Peki hocam 1/2 toprak 1/2 gübre karışımında toprak sertmi olur(hava alma bakımından). Yoksa arkadaşlar petlit **** torf karıştırın diyorlar öylemi yapmamızı önerirsiniz. Düzenleyen kadiray27 : 08-04-2009 saat 14:04 Neden: hata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Gübre konusunda yıllardan beri kullanılan bir yöntemi sizlere aktarmak isterim. Toprakla paçalama yapılan gübreden sonra,fide ve meyve veren bitki için bizim buralarda bir yöntem kullanılır.Özellikle köy ve yaylalarda tercih edilen bir yöntemdir. Koyun **** keçi gübresini (tercihen yanmış olanı) bahçe,balkon boyutuna göre,varil,kova vs. içine 1/10 oranında sulandırıyoruz.İyice karıştırıyoruz.Bitkilerimizi bununla suluyoruz.Haftada bir **** 15günde bir yapılırsa mükemmel hasat veriyor. Marul,maydanoz,roka gibi salata bitkileri yetiştiren ve satıp ticaretini yapan bir arkadaşımın yapmış olduğu gübreleme sistemini sizlere aktarmaya çalıştım. Evdede uygulanabilir.Ben daha önce arkadaki küçük bahçemde maydanoz yetiştirmiştim.Plastik poşetlerin içine bu karışımdan yani sulandırılmış gübreden koymuştum.Topluiğneyle bir kaç küçük delik açmıştım.Damlaya damlaya gübre vermiş oluyordum.Aylarca maydonoz yedik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
ıyı aksamlar.5 gun once domates tohumlarımı topraga ektım.aklıma takılan bırkac husus var. 1-cımlenme basladıktan kac gun sonra sasırtma yapmalıyım. 2-organık gubre kullanmayı dusunuyorum.Fıdeler buyudukten sonra kac gun arayla ve ne oranda gubre vermlıyım. 3-tohumlar yesermeye baslayınca kac gunde bır sulamam gerekır. 4-fıdeler kac gunde dısarı dıkılebılecek hale gelır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Arkadaşlar, abiler, ablalar,... Neden benim Domateslerim böyle! ![]() Fikirlerinize, bilgi birikimlerinize ihtiyacı var yardımlarınızı rica ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2012
|
bilgiler için ****** |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-07-2012
|
Tarla domatesi
Alıntı:
Sayın limon sever resimlerdeki tarla domatesinizden rica etsem 15--20 adet tohum gönderirmisiniz çok memnun olurum iyi hasatlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/25266.htm Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elimdeki bütün tohumları bundan sonra http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/25266.htm 'ye göndereceğim. Oradan tohum takas edebilir veya takas edecek hiç tohumunuz yoksa imkanlar müsadesinde Halil bey bu konuda yardımcı olur. Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-07-2012
|
tohum takas etkinliği
Alıntı:
teşekkürler sayın limon sever ve halil önen fakat bende tohum yokki elimde olan ayaştan gelen tohumdu 1 çay kaşığı ayırdım elimde mevcut fakat diktiğim tohumlar maalesef hezimete uğrattı beni öncede belirttiğim gibi kayseriye halama ve kayın pedere gönderdim onlar bahceye diktiler onlarla görüşdüm dün telefonda onlarda aynı sorun diyorlar çiçekler onlardada dökülüyormuş başka diktikleri domatesler meyve verirken maalesef bunlar vermedi yani ben sizlere tohum gönderemessem üzülürüm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Takas etkinliğinin belki en güzel tarafı hiç tohumu olmayanlarında paylaşımlardan istifade ediyor olabilmesi. Elimizdeki atalardan kalma tohumları size vermezsek bu tohumların geleceğini nasıl garanti altına alacağız. Bundan dolayı içiniz rahat olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2020
|
![]() Merhaba, 35 cm derinlikte 44 cm çapında 28 litrelik bir saksıya en fazla kaç tane domates fidesi dikilebilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |