agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni2609Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-02-2015, 21:47   #1
Yeni Üye

celalay's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2014
Ben halen marketlerde satılan sebzelerin ana tür olduğunu sanıyordum. Meğer hemen hemen hepsi hibridmiş. O kadar fideye yazık olacak baştan başlayacağız artık. Cevap için teşekkürler

celalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2015, 04:24   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalay Mesajı Göster
Ben halen marketlerde satılan sebzelerin ana tür olduğunu sanıyordum. Meğer hemen hemen hepsi hibridmiş. O kadar fideye yazık olacak baştan başlayacağız artık. Cevap için teşekkürler

Hobi amaçlı 3-4 senedir Adanada farklı çeşitlerde(Black krim, cherry, marmande pembe, oxheart, sweetolive, yerli marmande vb.) domates yetiştiriyorum. İlk defa geçen sene semt pazarında çok beğendiğim bir domates çeşidini risk alarak yetiştirdim ve inanın aynı domatesi elde ettim. Aşağıda fotoğraflarını bulabilirsiniz. Bu sene aynı domatesten tekrar ekiyorum. Yalnız yurtdışından heirloom diye tabir edilen bazı tohumların(rareseed firması) f2 verisyonlarında verim alamadığım ve tamamen farklı bir domatesle karşılaştığım oldu. Bu nedenle tek bir çeşit yerine bahçede 10'arlı grup yetiştirme taraftarıyım en azından çıkmazsa dahi tecrübe etmiş olursunuz.

Eklenen Resimler

mugun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2015, 08:34   #3
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mugun Mesajı Göster
...Bu nedenle tek bir çeşit yerine bahçede 10'arlı grup yetiştirme taraftarıyım en azından çıkmazsa dahi tecrübe etmiş olursunuz.
Söylediğinizi geçen sene yapmıştım. 10 dan fazla çeşit yetiştirdim. Bu sene ise geçen sene beğendiğimiz çeşitleri ekmeyi düşünüyoruz ki sanırım yine beş çeşit olacak.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2015, 00:47   #4
Yeni Üye

2015'in ilk fideleri.. Dünyaya hoşgeldiniz

İlk olarak Siyah Kırım(Amerika menşeili), Marmande Pembe ve Oxheart(Portekiz Menşeili) tohumları toprakla buluşturdum.
Ayrıca Salkım cherry, Meksika süs biberi ve Karaisalı yerli salçalık biberi tohumlarımı da ektim. 10'ar adet Sarı süs biberi ve tatlı sivri biber fidelerimi de satın aldım.
Özellikle bu sene şaşırtma yapmayacağım, etkisini tecrübe edip sizlerle paylaşırım.
Tohumları her hazneye 2-3 adet gelecek şekilde 1cm toprak altına ektim. 2'li çıkan fideleri ilerleyen zamanlarda teke düşüreceğim. Torf olarak ince torf kullanmanızı tavsiye ederim, kaba torflarda filizin toprak üstüne çıkması zorlaşıyor. Sanırım 15 gün içinde de ilk fideleri toprakla buluşturacağım.

Eklenen Resimler

Eski 25-03-2015, 11:44   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2015
Arkadaşlar kısmetse cumartesi günü domates tohumu ekeceğim yani (mart sonu) sizce çok mu geçiktim?

Düzenleyen Bahçevan121 : 25-03-2015 saat 11:46 Neden: imla
Bahçevan121 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2015, 14:05   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bahçevan121 Mesajı Göster
Arkadaşlar kısmetse cumartesi günü domates tohumu ekeceğim yani (mart sonu) sizce çok mu geçiktim?
Hangi domates çeşidini ekeceksiniz, yer olaran sanırım Adana değil mi?
Bir de Nisan ayındaki soğuklara dikkat, fideler potasyum eksikliğinde kendini korumaya alıyor büyüme gecikiyor.

Eski 29-03-2015, 19:15   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mugun Mesajı Göster
Hangi domates çeşidini ekeceksiniz, yer olaran sanırım Adana değil mi?
Bir de Nisan ayındaki soğuklara dikkat, fideler potasyum eksikliğinde kendini korumaya alıyor büyüme gecikiyor.
Kısmet olmadı hala kargoyu bekliyorum.1 haftada gelir sandım Cumartesiye yetişir diye düşündüm.Ürün de aşağıdaki linkte.Satıcı güvenilir mi değil mi bilmiyorum.ürünler ne derece doğru onu da bilmiyorum.

domates, domates tohumu, domates fidesi | Zengarden Ev ve Bahçe

Bahçevan121 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026