![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2014
|
Ben halen marketlerde satılan sebzelerin ana tür olduğunu sanıyordum. Meğer hemen hemen hepsi hibridmiş. O kadar fideye yazık olacak baştan başlayacağız artık. Cevap için teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2015
|
Alıntı:
Hobi amaçlı 3-4 senedir Adanada farklı çeşitlerde(Black krim, cherry, marmande pembe, oxheart, sweetolive, yerli marmande vb.) domates yetiştiriyorum. İlk defa geçen sene semt pazarında çok beğendiğim bir domates çeşidini risk alarak yetiştirdim ve inanın aynı domatesi elde ettim. Aşağıda fotoğraflarını bulabilirsiniz. Bu sene aynı domatesten tekrar ekiyorum. Yalnız yurtdışından heirloom diye tabir edilen bazı tohumların(rareseed firması) f2 verisyonlarında verim alamadığım ve tamamen farklı bir domatesle karşılaştığım oldu. Bu nedenle tek bir çeşit yerine bahçede 10'arlı grup yetiştirme taraftarıyım en azından çıkmazsa dahi tecrübe etmiş olursunuz. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Söylediğinizi geçen sene yapmıştım. 10 dan fazla çeşit yetiştirdim. Bu sene ise geçen sene beğendiğimiz çeşitleri ekmeyi düşünüyoruz ki sanırım yine beş çeşit olacak. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
2015'in ilk fideleri.. Dünyaya hoşgeldiniz
İlk olarak Siyah Kırım(Amerika menşeili), Marmande Pembe ve Oxheart(Portekiz Menşeili) tohumları toprakla buluşturdum. Ayrıca Salkım cherry, Meksika süs biberi ve Karaisalı yerli salçalık biberi tohumlarımı da ektim. 10'ar adet Sarı süs biberi ve tatlı sivri biber fidelerimi de satın aldım. Özellikle bu sene şaşırtma yapmayacağım, etkisini tecrübe edip sizlerle paylaşırım. Tohumları her hazneye 2-3 adet gelecek şekilde 1cm toprak altına ektim. 2'li çıkan fideleri ilerleyen zamanlarda teke düşüreceğim. Torf olarak ince torf kullanmanızı tavsiye ederim, kaba torflarda filizin toprak üstüne çıkması zorlaşıyor. Sanırım 15 gün içinde de ilk fideleri toprakla buluşturacağım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2015
|
Arkadaşlar kısmetse cumartesi günü domates tohumu ekeceğim yani (mart sonu) sizce çok mu geçiktim? Düzenleyen Bahçevan121 : 25-03-2015 saat 11:46 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bir de Nisan ayındaki soğuklara dikkat, fideler potasyum eksikliğinde kendini korumaya alıyor büyüme gecikiyor. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2015
|
Alıntı: