agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni2609Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-08-2013, 22:52   #10
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Zaman ayirdiginiz icin ve bu domatesi paylasima acacaginiz icin tesekkurler. Onceki mesajinizi okudum fakat http://www.agaclar.net/forum/attachm...im_domates.jpg adresindeki meyvelerle http://www.agaclar.net/forum/1187585-post1832.htm adresindeki meyveler gorunus itibariyle farkli gorunuyor, onun icin sordum. Ikinci resimde ondeki meyveler bogumluyken, ilk resimdekilerin yuzeyi daha duz ve meyveler daha basik. Ikinci resmi daha sonra mi cektiniz? Bogumlari hasata yakin mi belirginlesiyor? Tipik sekilde hasat asamasinda meyvelerin bir kismi bogumlu, bir kismi duz de olabilir tabii.

Dediginiz gibi domateslerinizin verimi cok iyi gozukuyor. Oldukca kucuk bir alanda bitkiler birbirine degecek sekilde cok sayida cesit yetistirdiginiz icin bir tavsiyede bulunmak isterim:

Capraz tozlasmaya karsi onlem olarak tohum alacaginiz, ozellikle yerli cesitlere ait olan, meyveleri onceden bohcalamanizin yarari olabilir. Diger sebze cesitlerine gore cok daha az olmasina karsin, domateslerde de %5'e kadar cikan oranlarda capraz tozlasma soz konusu olabiliyor. Cesit sayisi arttikca tozlasma olasiligi da artiyor.

Bir diger onlem de, hasat zamani birden cok meyveden tohum almak olabilir. Meyvelerden birinde capraz tozlasma olsa bile, bu meyveden alinacak tohumlar, ayni bitkinin diger meyvelerinden alinan tohumlarla karistiginda, capraz tozlasmis tohumlar bastirilmis oluyor.
İki mesaj yazmamak için tek mesajda bilgi vermiştim. http://www.agaclar.net/forum/1187585-post1832.htm burdaki domates "salkım domates". Yani "iri salkım domates" değil. Salkım domateste boğumlar var. İri salkımın çok yuvarlak bir yapısı var. Salkım domatesin nerdeyse iki katı meyveleri var.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025