View Single Post
Eski 12-08-2013, 22:54   #1858
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
2. resim, Ayas Domatesi'ne ait diyebilirim. Normalde emin olamazdik ama tohumlar Ayas tohumu olarak gonderildigi icin ve ikinci resim sekil itibariyle dogru gozuktugu icin bunu soyleyebiliyorum.

Bir baska kistas da meyvelerin tadi. Ayas Domatesi, bana gore cok cok lezzetli bir cesit. Dolu dolu, bir yandan tatli, bir yandan da isirildiktan sonra agiz icinde asidik bitim birakan bir tadi var. Tabii, tat, mevsimden mevsime, iklim kosullarina, verilen su miktarina, bitkinin aldigi/alamadigi minerallere vs bagli olarak degisebiliyor. Bununla birlikte, tat algimiz subjektif oldugu icin sizin dusunceniz farkli olabilir.

Ilk resimdeki meyvelerle ilgili aklima ilk gelen olasiliklar soyle:

1) Capraz tozlasma olmus olabilir. Bu durumda Sn asiye, bahcesinde baska cesitler de yetistirmis miydi bakmak gerek.
2) Paketleme sirasinda baska bir cesidin tohumlari karismis olabilir.
3) Iklim farkliligindan dolayi meyvede sekil degisimi olmustur diyecegim ama ikinci resim dogru ceside ait, olmasi gerektigi gibi buyumus; iklimle ilgili bir sorun yasamamis gibi gozukuyor.

Tavsiyem, Sn asiye'den gelen orjinal paket icindeki butun tohumlari onumuzdeki yetistirme mevsiminde ekip sonuca bakmaniz. Sanirim 10-15 bitkiyi gecmez. Bir de 1. resimdeki meyvelerden topladiginiz tohumlari ayri sekilde paketleyip ondan da seneye yeniden ekmenizi tavsiye ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Evet Sn. birnefestoprak. Tohumlar Sn. Asiye'nin etkinliğe gönderdiği tohumlar. Yan yana 2 adet Ayaş Domatesi fidem var. Aralarındaki farklılığın farkındayım aslında. Ama daha önce hiç yetiştirmediğim için hangisi gerçek özelliklerini daha çok taşıyor bilemedim. Bu yüzden takasa da ekleyemedim. Diğer resmi de ekliyorum.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön