![]() |
|
![]() |
#1321 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Aynı zamanda seranın iç sıcaklığını ölçmekte ve bu sıcaklığın istenen dereceyi geçmesi durumunda yine ısıtıcının elektriğini kesmektedir. Bitkinin sürekli aynı sıcaklıkta yaşaması yerine gece gündüz sıcaklık farkını hissetmesi için entegre gece ve gündüz ayrımını yapıp sera içi sıcaklığını gündüz 21 ,gece 15 derece sıcaklıkta tutmaya çalışmaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Ağaç Dostu
|
Yukarıdaki resimlerden 1. Kontrol devresi 2.Görüntü birimi (Güncel sıcaklık değerleri ve ulaşılmak istenen değerler) S=sera sıcaklığı H=Bidon içindeki suyun sıcakığı (2x16 display) 3.Gece gündüz ayrımını yapan devre (LDR ) 4.sıcaklık sensörü (DS18b20) 5.Bidon içerisindeki ısı sensörü ve akvaryum ısıtıcısının görünüşü.(resmi yan eklemişim kusura nakmayın) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Ağaç Dostu
|
Üstadlarımızdan bir konuda yardım istiyorum .Ben sera sıcaklığını kafama göre Gündüz 21 -gece 15 derece olarak belirledim.Bitkinin gelişimini etkilemeyecek ama bana da fazlada elektrik parası ödetmeyecek sıcaklık değerleri nedir.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
Ellerine sağlık çok güzel olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
ellerinize emeğinize sağlık, lezzetli ve sağlıklı ürünler yetiştirmeniz nasip olsun. Bizim okuduğumuz kaynaklarda, Sebzeler için cinsine göre değişiklik göstermekle birlikte, çimlendirme için ideal sıcaklık 18-22 derece olarak geçiyor. Ancak sadece ısı değil, NEM ve IŞIK ta kontrol edilmesi gereken diğer değişkenler... Üstadlarımız daha net cevaplar vereceklerdir eminim. tekrar elinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Ağaç Dostu
|
Sn ciroz, Benim bitkiler çimlenme aşamasında değilde gelişme aşamasındalar.Dediğiniz gibi bir bitkinin güzel bir gelişim göstermesi için ısı ,ışık ve hava kontrolü gerekli lakin benim gibi amatör denemecilerde 3 değeri de sağlamak zor oluyor.Havalar manisa da soğuk 5-10 derece arasında sıcaklıklar değişiyor öyle olunca basit ısıtma tekniğim ile ısıtmaya çalıştığım serayı çok havalandırınca ısıtıcımın gücünün yetmediğini görüyorum.Işık olayına daha girmedim ama Sn bountr nin katkıları ile ışık olayına da gireceğim ilerleyen günlerde.Ama maksat uğraşmak iyi **** kötü bir şeyler yapmak.Tavsiyelerinizi bekliyorum ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
Benim hatirladiğim Sn Zeki Yağlı' nın Tohumdan Üretim Hakkında açtığı harika bir konu vardı. http://www.agaclar.net/forum/754942-post26.htm Bir de söyle bir konu hatırlıyorum. http://www.agaclar.net/forum/balkon-...ligi/26485.htm Bir kere başladınız mı zaten ardı arkası kesilmeyen bir macera bu çıktığımız yol. kolaylıklar gelsin. Düzenleyen ciroz : 14-01-2013 saat 23:04 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Ağaç Dostu
|
Sn Ciroz, Haklısınız bu tam anlamıyla bitmez bir macera . Ağaçlar.net e üye olduktan sonra bu macerada sizin gibi değerleri kişilerle birlikte yol almak daha da bir zevk verir oldu.Öğrenmek ,denemek ve gerektiğinde öğretme imkanı bulmak gerçekte çok güzel sizin nezdinizde paylaşımda bulunun herkese teşekkür ediyorum.Nice güzel uğraşlara ... Tavsiyelerinizi inceleyeceğim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Yeni Üye
|
domateslerim
![]() Baçemde yetiştirdiğim pembe domateslerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Yeni Üye
|
domateslerim
![]() Geçen yaz yetiştirdiğim pembe domatesler.Tohumlarını aldım inşallah o tohumlardan aynı verimi alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Bu sezon için ne zaman tohum ekmeliyiz? (İstanbul) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2013
|
domates tohumu ektim 25 gün oluyor ama hala 2 yaprak ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerinizin bulunduğu yer soğuk ise veya bitkiler yeteri kadar güneş alamıyor ise gelişimleri yavaş olacaktır. Sıcaklığı ve ışık durumunu kontrol etmenizi öneririm. Bitki yetiştirmede başarılar dilerim. Aşağıda benim domateslerin resmini koyayım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Yeni Üye
|
domateslerim
![]() Tohumlarım çıkmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
gecikmiş bir soru olacak ama; gectigimiz yaz domateslerde ilginc bir durum yasadim. hayatimda ilk defa domatesin dalinda kurtlandigini gordum(istanbul-levent-teras). allah allah derken benden 200 km otedeki babamin da (bursa-gemlik-bahçe) ayni sorunu yasadigini ogrendim. babam da bunu ilk defa yasadigini soylemisti. ortak yanimiz; kendisinden 5-10 kok fide almistim. merak ettigim bu durum sadece bize ait bir sorun muydu, bunu yasayan baskasi oldu mu? bu soru niye simdi gundeme geliyor diyenlere; sacma bir soru olabilir ama tohumdan devam edebilecek bir sorun olma ihtimali var midir ? saygilar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Ağaç Dostu
|
tuta ne belaymış, bendeki sorunun aynisi oldugundan emin olamadim... bazi yazilanlardan memleketimin tarimdan sorumlu devlet yetkililerinin de ne kadar yetkin, öngörülü, uyanik, önlem alici, sorun cözücü, vesaire!! oldugunu okumak ta ayrica bir su serpti yuregime ! neyse bu sene ne olacak gorecegiz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Arkadaşlar domateslerimi 14 şubatta ektim,21 şubatta patladılar ve bugün bu haldeler. Gün boyu güneş alan bir pencere önündeler ama ışık ihtiyaçları tam karşılanamıyor gibi,çok uzadılar. Balkona direk gün ışığına çıkarmalımıyım artık? Geceleride kalmalımı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Ağaç Dostu
|
Dalaman'ın hava durumuna bakılırsa; gündüzleri 18 lerde dolaşıyor. Ben olsam, günduzleri 1-2 saat güneş alan, hafif hava hareketi olan(çok güçlü rüzgâr olmamalı) balkona çıkarır ve akşamları içeride tutarım ki gövdeleri güçlensin. Şuraya da bakabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sabah güneşi alan balkonunuz varsa orada kalabilir, birde fideleriniz biraz çukurda(saksının toprağını biraz daha doldurabilirdiniz)kalmış. Bol ürünlü günler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben de onumuzdeki haftalarda istanbul da tohumlarimi ekmeyi planliyorum. mart basi eksem 15 mart ta istanbulda terasa cikarabilirmiyim diye dusundum de.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben Dalaman için dışarıda kalabilir dedim. İstanbul için dediğiniz tarih normal fakat gece durumunun 15.dereceleri bulması gerekir diye düşünüyorum. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Ağaç Dostu
|
dalaman icin konustugunuzu bilerek sordum sorumu. cunku su anda dalaman geceleri 9-10 gosteriyor, onumuzdeki gunler arasira bu daha da asagilarada dusebilir.. gece 15 dereceler diyorsunuz ondan kafam karisti.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Bulunduğumuz bölge biraz daha ılık sayılır Dalaman merkeze göre. Dalaman'da 8 iken burada geceleri 10 falan oluyor. Gün boyu dışarıda tutsam çokmu gelir güneş acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tk646, Bu dönemde direk güneş ışığı ve hafif rüzgar bile fidelerinizi strese sokabilir. 1-2 adet gerçek yaprak çıkardıktan sonra, alıştıra-alıştıra açık havaya çıkarmanızı tavsiye ederim. Fideleriniz pişkinleşinceye kadar, bol ışıklı, aşırı sıcak olmayan bir yerde tutunuz. Suyunu da mümkün olduğunca az veriniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
Apartmanların arasında, yarım gün güneş alan ve hafif rüzgarlı bahçemize geçen sene Eminönü'nden aldığımız domates fidelerini dikmiştik. Tüm acemiliğimize rağmen olumlu sonuç almıştık. Fakat domatesin cinsi konusunda hiçbir bilgimiz yok. Bu sene hangi cins domatesi tercih etmemiz konusunda bilgi verebilirseniz çok seviniriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2013
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|