![]() |
|
![]() |
#1143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Siz bir harikasınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Ağaç Dostu
|
Sizin öncülüğünüzde oldu bunlar. Aslında yetiştirip ölenler, böcek istilasına uğrayanlar ve çimlendiremediğim 8-10 çeşit domates cinsi daha var. Ama kalanlar ile güzel gidiyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Merhaba komşular, yeni üye olmama uzunca süredir forumu ziyaret etmekteyim. Benim domateslerle şansım hiç gülmüyor. Biber, maydanoz, fesleğen, salatalık vs'de hiç sıkıntı yaşamazken ne zaman domates denesem hep domatesler olmaya başlayınca altları simsiyah olup çürüyor. Acaba neyi yanlış yapıyorum, su mu çok veriyorum? Topraktan desem gidip özel karışımlı kaliteli topraklar alıp da denedim ama olmuyor. Bitki çok güzel gelişiyor, bol meyve veriyor, ama domatesleri irileşip kızarmaya başladıktan kısa süre sonra altları simsiyah olup çürüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Domates meyveye yattığında topraktan hızla kalsiyum kaldırır, yetersizliğinde çiçek burnu çürüklüğe de denir _ bunu yapar... Bu ilk domates tanelerinde görülür sonra kaybolur... Yapraktan kalsiyum gübresi verilmeli... Bu arada hoş geldiniz... ![]() http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Sn. limon sever , Sizi tebrik ediyorum , bir çok çeşidi çok sağlıklı yetiştirmişsiniz . Ampul çeşidi oldukça ilgimi çekti. Lezzeti nasıl acaba .? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Ampul çeşidini bende ilk defa yetiştiriyorum. Mevsimsel nedenlerle domatesler İzmir'den daha geç olgunlaştığı için ve daha tadına bakamadığım için lezzet konusunda şimdilik birşey söyleyemeyeceğim. Sarı ampul domates ise 2-3 gün içinde olgunlaşacak gibi. Olgunlaştığı zaman tadına bakar buradan bilgilendiririm. Sayın osbar'ın ampul domatesi çok verimli. Bir yaprak bir salkım oluşturuyor. İlk salkımın tamamından tohum alıp etkinlikte paylaşıma sunacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Alıntı:
Hoşbulduk teşekkür ederim. Resimlere baktım evet çiçek burnu çürüklüğü. Demek kalsiyum eksikliğinden, seneye gübre ile tekrar domates serüvenine gireyim o zaman. Bu sene geçti artık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sabırsızlıkla bekliyor olucam , erginleşmiş halinide resimlerseniz sevinirim. saygılar...... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tad olarak kırmızı ampul domatesinden umudum var. Niye derseniz çok döküyor. Bu kadar döken bir domatesin tadı kötü olamaz sanırım ![]() Kolay gelsin. İyi günler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Ağaç Dostu
|
İldi salkım domates de, bahçemizde çok salkım oluşturup, çok meyveye dönenler listesine girenlerden oldu... ![]() Dedemin hayretler içindeki bakışı ve bu domateste neyin necisidir dediği, üzerindeki salkım ve çiçek sayısını görünce maşallah maşallah deyişi hala kulağımda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kırmızı ampul domateslerde daha erme belirtisi yok. Sarı ampul domatesi sizin için fotoğrafladım. 51 adet fotoğraf çektim ve en güzelini seçip yayınlıyorum ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mahsülünüzde , resimde harika olmuş emeğinize sağlık.. Özel olarak zahmete girmişsiniz , Teşekkür ederim , sağolun.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
İşte benim uyuşuk domateslerim.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kompost, sulu kükürt, enzim, ve şimdide gülleci bulamacı ve EMA denemem sonuçlanırsa kısaca sizlerden öğrendiklerimle yetiştirmeye çalışıyorum. Ömrümde ilk defa kendi büyüttüğüm sebzeleri ellerimle toplayıp ikram ediyorum. Bu çok mutluluk veren bir his. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Ağaç Dostu
|
Sayın TaşevliBahçe buda benim hasatım..... Tembel ve uyuşuk dediğim kadar varmış değilmi? ![]() ![]() Yapraklarda bu izler oluşmaya başladı. Ne yapmam gerek acaba? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Domatesleriniz çok güzeller ama biraz gölgede kalmışlar galiba. Yapraklardaki izler galeri sinekleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Ağaç Dostu
|
Ne yapmalıyım acaba sayın MeyveliTepe? Düzenleyen hepgül : 22-07-2012 saat 13:09 Neden: Düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Efendim bence domateslerinize haksızlık ediyorsunuz , ne güzel boylu boyunca ve kızarmış meyveleri ne kadar harika görünüyor. Zaten pazara çıkarma gibi derdimizde olmadığına göre , çıkan mahsulü dostlarımızla paylaşmak gerçekten çok mutluluk verici.. saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Arkadaşlar, abiler, ablalar,... Neden benim Domateslerim böyle! ![]() Fikirlerinize, bilgi birikimlerinize ihtiyacı var yardımlarınızı rica ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Çok teşekkürler benim rahatsızlığım bu. Tedaviye başlayalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
agaclar.net
|
![]() Bu yıl ekebildiğim 18 çeşitten biri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Meyvelitepe domateslerin üzerlerindekiler ne acaba? Sıvı kükürtmü? Gülleci bulamacımı? Ben çok az atıyorum herhalde kükürtü çünkü sizin domatesler kadar üzeri beyaz durmuyor. Bir yerde eksik bıraktığım bir şeyler var sanırım bakalım.... Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-07-2012
|
SELAMLAR Vallahi arkadaşlar ne güzel yetişmişler sizlerin domatesler. ben ayaş domatesi ektim tohumdan çimlendirdim sonrada aşılama yaptım yani sizin deyimizle şaşırtma dallar kocaman oldular çiçeğe yatıyo çiçekler hep boynundan dökülüyo yani birtanesi domatese yatsa gam yemiyecem ne işmiş bu domates arkadaş anlamadım gitti kızıyorum bak kökünden sökerim seni bitane domates ver diye oda yok çiçeğin boyun dalları zayıf ondanmı acaba yahu gözüm gibide bakıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-07-2012
|
Selamlar
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |