agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni2609Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-03-2010, 09:28   #481
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Ben Subat ayinda ilk domates tohumlarini evin icinde ektim ancak hala cimlenmedi. Karanlik bir ortamda tutuyordum. Internetten okuduklarimdan tohumlarin isikli ortamda cimlendikleri izlenimini edindim ve bugьn tekrar tohum ektim. Gecen yil Nisan ayinda bahcede cimlendirmistim ancak verim alamadim. Deneye yanila цgrenecegiz sanirim.
Sayin ciceksever, tohumlarin filizlenmesi icin farkli etkenlerin ayni anda olusmasi gereklidir. Toprak isisi, toprak nemi vb gibi. Bugun ektiginiz tohumu nispeten daha sicak bir ortamda, toprak nemini surekli kontrol altinda tutarak birde deneyin. Ayrica tohumu cok derine ekmis de olabilirsiniz. Ben en fazla 4-5 mm derine ekiyorum ve problemsiz filizleniyorlar. Size basarilar.

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2010, 09:37   #482
Yeni Üye

SilverRain's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2010
merhabalar benimde 1 hafta once ektigim domateslerim cimlendiler boylari uzun gibi geldi bana normalmi acaba?guneste goruyor gunes oldugu zamanlar.bu hafta likit besin alicam domateslerime uygunmudur sizce?tohum paketinin uzerinde 2-3 haftada bir likit besin takviye edin yaziyordu.

SilverRain Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2010, 09:50   #483
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SilverRain Mesajı Göster
merhabalar benimde 1 hafta once ektigim domateslerim cimlendiler boylari uzun gibi geldi bana normalmi acaba?guneste goruyor gunes oldugu zamanlar.bu hafta likit besin alicam domateslerime uygunmudur sizce?tohum paketinin uzerinde 2-3 haftada bir likit besin takviye edin yaziyordu.
Sayın SilverRain, büyük bir ihtimalle yetersiz ışık alıyordur, ve de çok suluyorsunuzdur, böyle durumlarda fidelerin boyu çok uzar ve büyüdükce sağa, sola yatar. Göremiyoruz ama bence durum bu.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2010, 09:59   #484
Ağaçsever

eda123's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi silverrain Mesajı Göster
selamlar
bende 1 hafta önce domatesleri uzun saksıya ektim üzerini naylon poşetle sardım. Fakat henüz çimlenme belirtisi yok balkonda soğuk olduğu için mi olmadı anlayamadım içeri alsam sakıncası olurmu

eda123 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2010, 10:02   #485
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fskandemir Mesajı Göster
Balkonumda 7-8 saksı içerisinde farklı çeşitlerde domates yetiştirmekteyim. Domateslerim 3. yaprak gruplarını(Yalancı yaprak hariç) yeni vermeye başladılar. Tüm saksılarda bahçe toprağı, solucan gübresi, torf ve yarı yanmış koyun gübresini kullanmaktayım. San marzano çeşidinin yaprakları kahverengileşmeye başladı. Kahverengi hale gelen yapraklar yanmış kağıt gibi incelmekte ve krıılgan hale gelmektedirler. Acaba bir mineral eksikliği mi söz konusu yoksa bir hastalık ile mi karşı karşıyayım. Ne yazıkki fotoğraf çekme imkanım yok.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler, sorunlu olan yaprakları kestim şimdilik hastalıklı yaprakların kesilmeyen yerlerinde, yeni yapraklarda ve diğer filizlerde herhangi bir sıkıntı yok.

Tohumları 25 aralık' da diktiğim washington cherry ve gold nuggetlar da ilk çiçeklenmeler başladı.Tohumlar için Douglas Fir' e teşekkürler.

fskandemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2010, 10:03   #486
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Eda123, benimkiler sıcak odada 10 günde filizlendi.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2010, 10:11   #487
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eda123 Mesajı Göster
selamlar
bende 1 hafta önce domatesleri uzun saksıya ektim üzerini naylon poşetle sardım. Fakat henüz çimlenme belirtisi yok balkonda soğuk olduğu için mi olmadı anlayamadım içeri alsam sakıncası olurmu
Sayın eda123; tohumlar derine kaçmış olabilir, soğuktan da olabilir, içeriye alsanız bir sorun olmaz, fideler çıktıktan sonra bol güneş alan bir yere çıkartırsanız güneş baskısı altında daha bodur büyüyecek ve de pişkin fide diye tabir ettiğimiz, sağlıklı fideler haline gelecektir. Normalda 3-4 günde domates tohumu fideye dönüşür, ama uygun iklim ve uygun toprak sıcaklığında.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2010, 10:14   #488
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2007
Bu yil ucuncu yil olacak, amator olarak domates yetistiriyorum. Ilginizi cekebilecegini dusundugum deneyimlerimi anlattigim blogum http://besikduzupembeleri.blogspot.com/ . Ozellikle uzayip giden ciliz fidelerden sikayetci olanlar faydalanabilirler.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2010, 10:20   #489
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Pembe domatesin gerçek yapraklarının domates yaprağına benzemediğini fark ettim. Bu yapraklar normal mi?
Sn. Sakagun
Evet normal. Patates yaprakli turden bir pembe. Buyuk ihtimal oldukca iri pembe domatesleriniz olacak.

Eski 29-03-2010, 10:30   #490
Ağaçsever

eda123's Avatar

sayın envor
sizi dinleyerek içeri alıyorum. ekim sırasında bir sorun olduğunu düşünmüyorum paketteki tarife uygun olarak ektim. bu sitede domatesler dışarıda çimlenirse daha dayanıklı olur diye okumuştum.. bunun bir standartı yokmu ?

Eski 29-03-2010, 13:13   #491
Yeni Üye

SilverRain's Avatar

Sayin envor domateslerimden kucuk bir kare ekliyorum ve degerli yorumunuzu bekliyorum.

Eski 29-03-2010, 13:15   #492
Yeni Üye

SilverRain's Avatar

Benim domateslerim evde cam onunde cimlendiler eda123 bilemiyorum sagliklari yerindemi?guneste goruyor arada tabi ingiltere'nin bulutlari musade ettigi surece.

Eski 29-03-2010, 13:17   #493
Yeni Üye

omeryild's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2007
arkadaşlar değerli bilgileriniz için teşekkür ederim sizlerin paylaşımları sayesinde domates yetiştiricisi oldum (balkon yetiştiricisi).

omeryild Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2010, 14:27   #494
Ağaçsever

eda123's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi silverrain Mesajı Göster
benim domateslerim evde cam onunde cimlendiler eda123 bilemiyorum sagliklari yerindemi?guneste goruyor arada tabi ingiltere'nin bulutlari musade ettigi surece.
istanbulun havasıda ingiltereden farksız son günlerde. Bu benim ilk denemelerim o yüzden çok sabırsız ve heycanlıyım kızımla birlikte sürekli kontrol ediyoruz yanlış bir uygulama yapıp tohumları heba etmek istemiyorum.

Eski 29-03-2010, 16:35   #495
Yeni Üye

SilverRain's Avatar

eda123 inan bende ayni duygular icerisindeyim.

insallah hersey iyi gider ve guzel mahsuller aliriz.

Eski 29-03-2010, 17:19   #496
Ağaç Dostu.

Douglas Fir's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2007
Sayın eda123,

domates tohumu çimlenme için 18-24 derece aralığını sever. Toprak nemli olmalı. Sera etkisi yaratmak için tohum kasanızı ya da viyolleri naylon poşete almanız ısı ve nemi koruma açısından önemlidir. Bu da çimlenme başarısını arttırır.

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2010, 08:02   #497
Ağaçsever

eda123's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Douglas Fir Mesajı Göster
Sayın eda123,

domates tohumu çimlenme için 18-24 derece aralığını sever. Toprak nemli olmalı. Sera etkisi yaratmak için tohum kasanızı ya da viyolleri naylon poşete almanız ısı ve nemi koruma açısından önemlidir. Bu da çimlenme başarısını arttırır.
istanbul gunduz ortalama 10-16 geceleri 6-9 derece sanırım içeride olması uygun sıcaklığa ulaşmasını sağlar. tohumlara birşey olmamıştır inşallah...

Eski 30-03-2010, 14:31   #498
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Domateslerimden birini 2 gün önce bahçedeki serama yerleştirdim. 2 gündür yağış olmasına ve hava sıcaklığının düşmesine rağmen gayet iyi durumda. Ben de birkaç domates fidemi daha seralarıma yerleştirdim.

Eklenen Resimler

arapsabunu beğendi.
Eski 30-03-2010, 14:34   #499
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2010
Galeri: 3
Sayın Sakagun,
Seralar harika olmuş. Güzel ve bol mahsul diliyorum.

k_donmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2010, 14:37   #500
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Teşekkürler k_donmez. Umarım hepimiz bol ürün alırız bu yaz.

Eski 30-03-2010, 15:57   #501
Ağaçsever

ayvacı's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Arkadaşlar dün bauhaus dan domates tohumlarını ekmek için hindistan cevizi kabuğu tableti aldım, 20 tablet lik paket, tarifi tabletler ılık su ile ıslatılıyor 10 dk sonra şişmeye başlıyor ve orta yerine tek tohum konuluyor ve burada kökleniyor, fide çıkıyor, her gün sulanarak tablet 10 cm kadar büyüyor ve komple toprağa dikiliyor ve toprakta hindistan cevizi kabuğu talaşı eriyor muş, böyle bir şey kullanan varmı ? varsa bana lütfen yardımcı olsun, sevinirim. Yoksa domates tohumları boşa gider.

ayvacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2010, 16:46   #502
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Bu tur tabletlere yapilan ekimlerde sasirtma imkani olmayacagindan cok uygun oldugunu dusunmuyorum. Domates en az 1 kere, genellikle de 2 kere sasirtma ister. Biber icin kullanilabilir.

Eski 30-03-2010, 16:52   #503
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayvacı Mesajı Göster
Arkadaşlar dün bauhaus dan domates tohumlarını ekmek için hindistan cevizi kabuğu tableti aldım, 20 tablet lik paket, tarifi tabletler ılık su ile ıslatılıyor 10 dk sonra şişmeye başlıyor ve orta yerine tek tohum konuluyor ve burada kökleniyor, fide çıkıyor, her gün sulanarak tablet 10 cm kadar büyüyor ve komple toprağa dikiliyor ve toprakta hindistan cevizi kabuğu talaşı eriyor muş, böyle bir şey kullanan varmı ? varsa bana lütfen yardımcı olsun, sevinirim. Yoksa domates tohumları boşa gider.
Ben kullanıyorum. Tohumlarımın hepsini böyle tabletlere ektim. Çok pratik ve iyi iş görüyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 13:18   #504
Ağaçsever

ayvacı's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Ben kullanıyorum. Tohumlarımın hepsini böyle tabletlere ektim. Çok pratik ve iyi iş görüyor.
Bende hergün sprey le suluyorum ama bu tabletleri ilk kullandığım için endişeliyim, bir hafta bekleim olmazsa hazır fide alırım, nasıl bakım yapmam gerekiyor bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

ayvacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2010, 16:49   #505
Ağaçsever

_enes_'s Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Herkese merhaba balkonda domates yetiştirmeyi çok seviyorum. Sizce domatesimi ne zaman ekmeliyim.Hava uygunmu? cevabınızı bekliyorum

_enes_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2010, 19:22   #506
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _enes_ Mesajı Göster
Herkese merhaba balkonda domates yetiştirmeyi çok seviyorum. Sizce domatesimi ne zaman ekmeliyim.Hava uygunmu? cevabınızı bekliyorum
Sn enes;

Fide olarak dikim mevsimine daha 20-25 gün var. Eğer işe tohum ekerek başlayacaksanız geç bile kaldınız diyebilirim....

Kolay gelsin

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2010, 18:06   #507
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2010
Iyı aksamlar.Saksılara dıktıgım tohumlarım nıhayet yeserdı.Bırkac sorum olacak.Fıdeler dort yapraklı hale geldı.Şaşırtma yapmalı mıyım?Fideler camın önünde duruyor.Toprak kuruyup parça parça oluyor.Kaç günde bir sulamam gerekir.Suyu dibinden mi yoksa fısfısla mı vermeliyim.Ayrıca asıl saksılara alırken organik gübre vermek istiyorum.Her fide için ne kadar organik gübre kullanmalıyım.Mesela bir fide için bir yemek kaşığu uygun mu.şimdiden teşekkür ederim.

kksal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2010, 18:40   #508
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Subat sonu evde ektigim domates tohumlari cimlenmeyince ikinci bir partiyi üzerini strec filmle örterek ve 2-3 günde bir fisfislayarak denedim bir haftada cimlendiler. Bugün boylari uzayanlarin etrafini biraz toprakla destekledim. Umarim yasarlar.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2010, 19:08   #509
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-01-2010
04.04.2010

Bunlarda benim domateslerim. Fidelerim Hatay'dan 14 gün önce geldi. Ve geldiklerinde 90 mm boyun daydılar. Kendi yetiştirdiğim fidelerde resimde küçük olanlar. Ama benim şaşırdığım şey 15 günlük fide olmasına rağmen domates çiçekleri çıkmaya başladılar. Çok şaşırdım ! Üstelik her tarafında çiçek tomurcukları çıkmaya başladı. Geldiğinde küçük tüpte idiler ve ben bu sene siteden edindiğim bilgilerle daha çok sayın meyvelitepe'nin bloğundaki (ki üstada teşekkürü bir borç bilirim) kompost hakkında okuduklarımdan sonra kendi yaptığım kompost ve toprak karışımı da çok güzel olmalı ki sonuç beni çok şaşırttı. Sitede hiçbir karşılık beklemeden emek veren , zaman harcayan ve bunun karşılığında hiçbir menfaati olmayan herkese sonsuz teşekkürler.

Bu arada geçen hafta yaşadığım yerdeki bir ziraatçının tavsiyesiyle biofarm NPK gübre çözeltisi 10-8-6 +ME organik gübresini (satan ilgilinin beyanıdır.İnternet üzerinde ürün ile ilgili çok bilgi bulamadım.) 1 defa kullandım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen qokhanyilmaz : 04-04-2010 saat 19:14 Neden: imla
qokhanyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2010, 20:28   #510
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Fideleriniz çok güzel. Bu arada, domateslerinizde koltukları almanız lazım gibi gördüm resimlerde. Bir de boylar biraz fazla uzamış, daha fazla ışık istiyorlar. Zaten biliyorsunuzdur, suyu gerekmedikçe vermeyin, verdiğiniz zaman da kökün ulabildiğince uzağından. Kolay gelsin, başarılar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025