![]() |
|
![]() |
#481 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2010
|
merhabalar benimde 1 hafta once ektigim domateslerim cimlendiler boylari uzun gibi geldi bana normalmi acaba?guneste goruyor gunes oldugu zamanlar.bu hafta likit besin alicam domateslerime uygunmudur sizce?tohum paketinin uzerinde 2-3 haftada bir likit besin takviye edin yaziyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-12-2009
|
Alıntı:
bende 1 hafta önce domatesleri uzun saksıya ektim üzerini naylon poşetle sardım. Fakat henüz çimlenme belirtisi yok balkonda soğuk olduğu için mi olmadı anlayamadım içeri alsam sakıncası olurmu |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2009
|
Alıntı:
Tohumları 25 aralık' da diktiğim washington cherry ve gold nuggetlar da ilk çiçeklenmeler başladı.Tohumlar için Douglas Fir' e teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
|
Sayın eda123; tohumlar derine kaçmış olabilir, soğuktan da olabilir, içeriye alsanız bir sorun olmaz, fideler çıktıktan sonra bol güneş alan bir yere çıkartırsanız güneş baskısı altında daha bodur büyüyecek ve de pişkin fide diye tabir ettiğimiz, sağlıklı fideler haline gelecektir. Normalda 3-4 günde domates tohumu fideye dönüşür, ama uygun iklim ve uygun toprak sıcaklığında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Bu yil ucuncu yil olacak, amator olarak domates yetistiriyorum. Ilginizi cekebilecegini dusundugum deneyimlerimi anlattigim blogum http://besikduzupembeleri.blogspot.com/ . Ozellikle uzayip giden ciliz fidelerden sikayetci olanlar faydalanabilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet normal. Patates yaprakli turden bir pembe. Buyuk ihtimal oldukca iri pembe domatesleriniz olacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaçsever
|
sayın envor sizi dinleyerek içeri alıyorum. ekim sırasında bir sorun olduğunu düşünmüyorum paketteki tarife uygun olarak ektim. bu sitede domatesler dışarıda çimlenirse daha dayanıklı olur diye okumuştum.. bunun bir standartı yokmu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Yeni Üye
|
Sayin envor domateslerimden kucuk bir kare ekliyorum ve degerli yorumunuzu bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Yeni Üye
|
Benim domateslerim evde cam onunde cimlendiler eda123 bilemiyorum sagliklari yerindemi?guneste goruyor arada tabi ingiltere'nin bulutlari musade ettigi surece. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2007
|
arkadaşlar değerli bilgileriniz için teşekkür ederim sizlerin paylaşımları sayesinde domates yetiştiricisi oldum (balkon yetiştiricisi). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaçsever
|
istanbulun havasıda ingiltereden farksız son günlerde. Bu benim ilk denemelerim o yüzden çok sabırsız ve heycanlıyım kızımla birlikte sürekli kontrol ediyoruz yanlış bir uygulama yapıp tohumları heba etmek istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Yeni Üye
|
eda123 inan bende ayni duygular icerisindeyim. insallah hersey iyi gider ve guzel mahsuller aliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Sayın eda123, domates tohumu çimlenme için 18-24 derece aralığını sever. Toprak nemli olmalı. Sera etkisi yaratmak için tohum kasanızı ya da viyolleri naylon poşete almanız ısı ve nemi koruma açısından önemlidir. Bu da çimlenme başarısını arttırır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaçsever
|
istanbul gunduz ortalama 10-16 geceleri 6-9 derece sanırım içeride olması uygun sıcaklığa ulaşmasını sağlar. tohumlara birşey olmamıştır inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerimden birini 2 gün önce bahçedeki serama yerleştirdim. 2 gündür yağış olmasına ve hava sıcaklığının düşmesine rağmen gayet iyi durumda. Ben de birkaç domates fidemi daha seralarıma yerleştirdim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Arkadaşlar dün bauhaus dan domates tohumlarını ekmek için hindistan cevizi kabuğu tableti aldım, 20 tablet lik paket, tarifi tabletler ılık su ile ıslatılıyor 10 dk sonra şişmeye başlıyor ve orta yerine tek tohum konuluyor ve burada kökleniyor, fide çıkıyor, her gün sulanarak tablet 10 cm kadar büyüyor ve komple toprağa dikiliyor ve toprakta hindistan cevizi kabuğu talaşı eriyor muş, böyle bir şey kullanan varmı ? varsa bana lütfen yardımcı olsun, sevinirim. Yoksa domates tohumları boşa gider. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
Bu tur tabletlere yapilan ekimlerde sasirtma imkani olmayacagindan cok uygun oldugunu dusunmuyorum. Domates en az 1 kere, genellikle de 2 kere sasirtma ister. Biber icin kullanilabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Bende hergün sprey le suluyorum ama bu tabletleri ilk kullandığım için endişeliyim, bir hafta bekleim olmazsa hazır fide alırım, nasıl bakım yapmam gerekiyor bana yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-09-2009
|
Herkese merhaba balkonda domates yetiştirmeyi çok seviyorum. Sizce domatesimi ne zaman ekmeliyim.Hava uygunmu? cevabınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Alıntı:
Fide olarak dikim mevsimine daha 20-25 gün var. Eğer işe tohum ekerek başlayacaksanız geç bile kaldınız diyebilirim.... Kolay gelsin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
Iyı aksamlar.Saksılara dıktıgım tohumlarım nıhayet yeserdı.Bırkac sorum olacak.Fıdeler dort yapraklı hale geldı.Şaşırtma yapmalı mıyım?Fideler camın önünde duruyor.Toprak kuruyup parça parça oluyor.Kaç günde bir sulamam gerekir.Suyu dibinden mi yoksa fısfısla mı vermeliyim.Ayrıca asıl saksılara alırken organik gübre vermek istiyorum.Her fide için ne kadar organik gübre kullanmalıyım.Mesela bir fide için bir yemek kaşığu uygun mu.şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Subat sonu evde ektigim domates tohumlari cimlenmeyince ikinci bir partiyi üzerini strec filmle örterek ve 2-3 günde bir fisfislayarak denedim bir haftada cimlendiler. Bugün boylari uzayanlarin etrafini biraz toprakla destekledim. Umarim yasarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2010
|
04.04.2010
Bunlarda benim domateslerim. Fidelerim Hatay'dan 14 gün önce geldi. Ve geldiklerinde 90 mm boyun daydılar. Kendi yetiştirdiğim fidelerde resimde küçük olanlar. Ama benim şaşırdığım şey 15 günlük fide olmasına rağmen domates çiçekleri çıkmaya başladılar. Çok şaşırdım ! Üstelik her tarafında çiçek tomurcukları çıkmaya başladı. Geldiğinde küçük tüpte idiler ve ben bu sene siteden edindiğim bilgilerle daha çok sayın meyvelitepe'nin bloğundaki (ki üstada teşekkürü bir borç bilirim) kompost hakkında okuduklarımdan sonra kendi yaptığım kompost ve toprak karışımı da çok güzel olmalı ki sonuç beni çok şaşırttı. Sitede hiçbir karşılık beklemeden emek veren , zaman harcayan ve bunun karşılığında hiçbir menfaati olmayan herkese sonsuz teşekkürler. Bu arada geçen hafta yaşadığım yerdeki bir ziraatçının tavsiyesiyle biofarm NPK gübre çözeltisi 10-8-6 +ME organik gübresini (satan ilgilinin beyanıdır.İnternet üzerinde ürün ile ilgili çok bilgi bulamadım.) 1 defa kullandım. Düzenleyen qokhanyilmaz : 04-04-2010 saat 19:14 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Fideleriniz çok güzel. Bu arada, domateslerinizde koltukları almanız lazım gibi gördüm resimlerde. Bir de boylar biraz fazla uzamış, daha fazla ışık istiyorlar. Zaten biliyorsunuzdur, suyu gerekmedikçe vermeyin, verdiğiniz zaman da kökün ulabildiğince uzağından. Kolay gelsin, başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|