![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Origanum rotundifolium, Mercan köşk
![]() fotoğraf: www.thealpinegarden.com Sistematik hiyeraşisi: Kingdom : Plantae Subkingdom : Tracheobionta Division : Magnoliophyta Cronquist, Takht. & Zimmerm. ex Reveal Class : Magnoliopsida Brongn. Subclass : Asteridae Takht. Order : Lamiales Bromhead Family : Lamiaceae Martynov Genus : Origanum Linnaeus |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Mercanköşk ismi Origanum cinsine verilen isim olup o cinse ait türlerin çoğunu kapsar. Mercanköşk isminden ayrı olarak Karakekik, Peynir kekiği, İzmir kekiği isimleri ile de bilinmektedir. TDK sanırım yapılan bir çalışmaya atıfta bulunarak tür için yöresel isim vermiş olmalı, ancak yöresel isimler adından da anlaşılacağı gibi yöresine göre de değişiklik göstermekte. Bu yüzden burada bir değişiklik yapmaya gerek duyulmaz, ancak bilinen isimleri lave edilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
kokulu bir bitki bu sivasın daglık bölgelerinde var. Ve dağ anığı denir kekike çok benzer kokusu. B iz toplarız hersene. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Origanum rotundifolium
Merhaba Arkadaşlar ; Bitki ve çiçeklere ilgim TUNCELİ'de görev yaptığım yıllarda başladı ancak çabuk ayrıldım. Ziraat mühendisi olan bir çalışma arkadaşım mercanköşkü ve birkaç tane çayı yapılan **** yenilen bitkiyi göstermişti.Tam da hasat mevsimine denk gelmişti.Bir miktar toplamıştım.Evde serin gölge bir duvara astım.İki yıl kadar çay demlerken birkaç yaprak attım.Çok keskin tadı ve kokusu vardı. Ankara ve civarında'da uzaktan görür gibiyim.Bitki ve çiçekler konusunda gönüllü rehber arıyorum.Ankara'dan gelecek gönüllü rehberimizi en iyi şekilde ağırlayacağım. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan detaylı bilgi almak isterim. sevgi ve Saygılarımla Düzenleyen Turkavianvet : 16-08-2008 saat 00:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|