agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları (https://www.agaclar.net/forum/doga-cevre-ekoloji-gida-hukuk-ve-politikalari/)
-   -   Karadeniz Sahil Yolu (https://www.agaclar.net/forum/doga-cevre-ekoloji-gida-hukuk-ve-politikalari/1536.htm)

yale 03-08-2009 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 473339)
Levent Bey,
Düşüncesi bile dehşet veriyor. Ama Ayder ve Uzungöl'deki bozulmayı görünce size hak vermemek elde değil. Sahil yolu ile Kıyıları mahvettiler. Yusufeli gibi Çoruh ve Kaçkarların kapısı olan bir yeri sular altında bırakacak bir baraj projesi gündemde. Ben inanıyorum ki, eğer iklimi o kadar yağışlı olmasa, Karadeniz'in o güzelim ormanlarını da rant uğruna ya da cehaletle yaka yaka bitirirlerdi. Tıpkı Ege ve Akdeniz'de olduğu gibi.

Sevgili Vildan ablacım.Amacım insanlara düşmanlık olmadığını herhalde bu sitede senden daha iyi kimse bilmez.Kısacık zamanda insan tanımak ta zordur **.Ama karadenizin doğasında hayatını sürdüren insanlardan kolay kolay zarar gelmez.Belki heyecanlıyız ,dik başlıyız,hemen parlarız ama bilki zora gelmeden dalacak cinsten değiliz.
İnsanlar ağır konuşmadan dikkatlerini çekemiyoruz.ya da pek az kesimin dikkatini çekiyoruz.Bakın haberler,Bakın Diziler,bakın tartışma programlarına,hatta aile programlarına .hatta spor programlarına,filimleri saymıyorum zaten.bağırma küfür, kavga,silah,ölüm vs vs .
Bende şeytanın yöntemini kullanayım dedim.Ama iyi edebiyatçı olmadığım ... malum okulların halinden belli.Bide biraz erken parladık yine herhalde ondandır.Yoksa inanın Herkeze kapımız açık.Keşke gelen herkez bilse, bu yerleri oğulları ,torunları da görebilmeleri için ne yapmaları gerektiğini.
Bir kaç Pazar önce bir çağlayana gezi düzenledik.100 kişinin üstünde dağcı,amatör,fot.vs vs herkez geldi.Ben Fotoğraf çektiğim için hep geride kalırım.İnanın o yollara atmadıkları malzeme (çocuk bezi dahil) kalmadı.Düzenleyen bir avuç dağcı arkadaş ta pişman oldu zaten.neyse bunları görünce sizde herhalde tepki gösterirdiniz.

Ayıptır söylemesi halen bu tür bir organizasyon düzenliyorum.Bir jeep safari.(****** ücretsiz ve Turizm Amaçlı).Ayın 8 de eğer kirletmeden halldersek.Ne mutlu bana.Her jipe 1 paket çöp torbası vereceğim.
Aklıma da "Doğada çöp" diye bir fotoğraf dizisi hazırlamak geldi.Belki malina hanım gelecek aylarda yarışma konusu yapar.
Bu memleket bizim,Hepimizin,Benin ne hakkım varsa karadenizin ağacında,suyunda ,Türkiye Cumhuriyetinde Yaşayan Herkezin hakkı vardır. diyorum ama karadenizin derelerini satıyorlar dediler... gelde kızma!..
Amacım Kimseyi üzmek veya kırmak olmamıştır deyip sonlandırıyorum
Saygılarımla

tiya 04-08-2009 07:42

1402 yılında Ankara ovası dev ağaçlarla kaplıymış. Timur'un yanında getirdiği filler o ağaçlar arasına rahatlıkla gizlenebilmiş, Bayezit onlar ortaya çıkınca çok şaşırmış. Böyle anlatır tarihçiler. Çok uzun yıllar yakacak oluşturmak nedeniyle yok edilen ormanlar, şimdi çok daha kısa sürede yok ediliyor.

Yalnızca ormanlar mı? Şimdi yerini zor hatırladığım Antalya'daki Prenses Mağarası'nın nasıl katlediğini görmüştüm. İki yüz elli milyon yıl önce oluşan sarkıtların insanlarca nasıl "hatıra" diye kırılıp koparıldığını, yerin bilmem kaç metre altındaki bu mağaraların en zor ulaşılan yerlerindeki çöpleri gördüğümde aklım duracaktı neredeyse.

1996 yılında Mersin'in şmdi Çamlıyayla, eskiden Namrun olarak bilinen ilçesi küçük bir Karadeniz ilçesi gibiydi. Akdeniz bitkilerinden daha çok Karadeniz bitkileri vardı. Ulaşım kötüydü. İlçeyi anayola bağlayan yol son derece bakımsız, delik deşikti. Dönemin kaymakamı genç, yeni kaymakam olmuştu. Bir söyleşimizde "neden yolu düzelttirmiyorsunuz, ulaşım çok zor" diye sorduğumda "aman sakın dillendirmeyin, böyle daha iyi. Ulaşım zorluğu rantçıların gelmesini önlüyor, doğa bozulmuyor" demişti. Bir daha Namrun'a gidemedim, ne haldedir bilmiyorum. Adını unuttuğum o genç kaymakam vali olmuştur belki ama sanmam. Rantçılara engel olduğu için sicili bozuktur. Yaşıyorsa kulakları çınlasın.

ozgurbilgin 04-08-2009 08:25

İnsanın aklı almıyor gerçekten, cinayetten farkı yok. Kızılderili atasözündeki gibi, insanlar paranın yenmediğini anlayacaklar.

oppss! 15-12-2009 17:25

Bende Rize/Hamidiyede oturuyorum:)
7 metrelik duvar doğrudur, oldukçada çirkin bir görüntü gerçekten...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025