agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-03-2006, 10:43   #1
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Solaklı Deresi ne zaman durulacak?

Bugün gelen bir maili buraya aktarıyorum...

TRABZON OF SOLAKLI DERESİ NE ZAMAN DURULACAK?

1-Solaklı deresi sakinleri olarak su yatağının durumu korkunç boyuta ulaştı. Görüntüsü vahşet yollar tehlikede araziler akıp gidiyor OF UZUNGÖL arası kırk kilometre kato kepçe iş makineleriyle ha bire malzeme boşaltılmaktadır. Birileri dereden malzeme almak suretiyle dereyi boşaltıyorlar para kazanıyor, oysa devlet yıkılan yolları yapmak için trilyonlar harcıyor yolları kurtarmaya çalışıyor. Bu yollar 1982 yılında 6 metre yüksekliğinde beton duvarlarla istin atlandırılmıştı.

2-Uzungöl beldemiz bu yol güzergahından giden turistlere hizmet vermektedir. Doğa değişti çirkin bir hal aldı. Turizmciler nerde. Çevreyi koruma anlayışınız bu mu?

3-Solaklı Deresi balıkları tükenmesin çoğalsın nesli kesilmesin diye koruma altına alınmış sit alanı ilan edilmiştir. Dereden bir balık tutmanın cezasının ne olduğunu siz daha iyi bilirsiniz oysa derelerde balık yumurtalarının kuluçkalaşacağı yuvalanacağı bir yer kalmamıştır. Solaklı deresinde koruma altına alınan balıkların akıbeti ne olacak. Köprüler perişan olmuş ayakları çıkmış kimisi yıkılmış kullanılmaz hale gelmiş bir gün bu vadide bu dere bir delirirse bu derede canlı mahlukat kalmayacaktır.

Sonra keşke demektense geç kalınmadan buna dur demek iyi olmaz mı ?

İlgilerinize teşekkür ederim. Sormayın kim gönderdi, bir şey yapabileceğinize pek inanmıyorum onun için söylemiyorum. Kimseyle düşman kalmak istemiyorum. Bir sene 365 gündür bu dere hiç durgun akmamıştır.

SAYGILARIMLA

GEREĞİ İÇİN GÖNDERİLEN YERLER
1-Of kaymakamlığı
2-Trabzon valiliği
3-Garnizon komutanlığı
4-İç işleri bakanlığı
5-Turizm bakanlığı
6-Başbakanlık
7-Orman ve çevre bakanlığı
8-İl özel idaresi
9-Enerji ve tabi kaynaklar bakanlığı
10-www.oflular .com
11-Karayolları genel müdürlüğü

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025