agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Anket Sonuçlarını Göster: ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ YAPILSINMI ?
EVET 30 37.04%
HAYIR 51 62.96%
Oy Verenler: 81. Bu ankete oy veremezsiniz

Beğeni Düzeni66Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-08-2009, 14:49   #1
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2005
Galeri: 24
Soner Yalçın'ın yazısı Karınca70'e cevap gibi olmuş.

Alıntı:
Boğaz’a köprü yapanlar Kürt açılımı yapamaz
Başlığı okuyup diyeceksiniz ki,
“Ne alakası var?” O kadar çok ilgisi var ki!
Öncelikle şuradan başlayalım: “Solcular
Boğaziçi’ne köprü yapılmasına niye karşı çıktı?” Ve 68 Kuşağı neden Boğaziçi Köprüsü prototipini Hakkâri Zap Suyu üzerine inşa etti?

“Devrimci Gençlik Köprüsü” aslında
Türkiye’nin ilk Kürt açılımıydı. Sonra ne oldu?

Gençlerin başına neler geldiğini biliyorsunuz. Peki bu köprüye ne oldu? Gelin, iki farklı olay gibi durmasına rağmen aralarında neden-sonuç ilişkisi olan Boğaziçi’ne 3’üncü köprü ve Kürt açılımı meselesine bir başka açıdan bakalım
...........
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...rid=218&gid=61

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2009, 05:20   #2
Ağaç Dostu

karinca70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2007
Bodrum Torba'da Hakkarisever yüzer/yazar'ın zırvaları bana cevap oldu mu olmadı mı?

Benim yazımı dikkatli okursanız kara oğlan karaca oğlanı 3. köprünün tek sorumlusu değil baş sorumlusu ilan ettim. Yazımdaki ana tema; iş bilmez ve beceriksiz solcuların, üç kağıtçı rantiyeci sağcılardan daha çok sorumlu olduğu yönündedir. Solcular sürekli sorun çıkarırlar çözüm sunmazlar, eleştirirler sadece laf üretirler. Sağcılar da sürekli yalan yanlış da olsa çözüm üretirler ve ceplerini doldururlar. İşin özeti budur.

Ben şahsen Zap suyuna köprü yapılmasına, İstanbul'a köprü yerine Hakkari'ye okul yapılmasına karşıyım. [Ben Akseki'liyim benim memleketimdeki okulların çoğu iş bilmez ve beceriksiz solcular tarafından kapatıldı; benim memleketime de devlet hiç bir yatırım yapmadı; yol bile yapmadı (Özal* ve MHP istisna).] Güneydoğu köyleri neyse, Orta Anadolu köyleri de odur. Bazı bebeler sürekli ağlıyor diye tüm memelerin onlara ait olduğu propagandası da doğru değildir. [Solculardan en iyi reklamcı olur derler; boş laf da değildir; yani solculardan en iyi kapitalizmin sözcüsü olur. Zaten bunu görenler de keskin dönüşlerle küplerini doldurdular (zaten özleri ile iş bilmez ve beceriksiz solculuk çatışıyor olmalıydı).]

Yatırım stratejik bir karardır; yapılan fizibilite çalışmasıyla geri dönüşümü ve kazancı hesap edilir. İş bilmez ve beceriksiz bir solcu, İstanbul'a yeni bir köprü veya tüp geçit istemez. İş bilmez ve beceriksiz bir solcu bunun yerine Hakkari'ye okul ister veya geri dönüşü olmayan köprü ister (PKK patlatsın veya kullansın diye herhalde). İş bilmez ve beceriksiz bir solcu; köprüyü ve camiyi okulun alternatifi görür; kışlayı ve meyhaneyi alternatifi görmez. İş bilmez ve beceriksiz solcu; doğruları çarpıtmada çok iş bilir ve becerikli hale gelir. İş bilmez ama Bodrum'da yüzmesini çok iyi bilir

İstanbul'da trafikte kaybedilen zaman ve petrol düşünüldüğü zaman; bırakın 3.sünü; 4.sünü ve 5.sini yapmak şarttır. Boğaza köprü geri dönüşümü en yüksek yatırımlardan bir tanesidir (Aynı komik metrobüs çözümü gibi). Çünkü en kötü çözüm bile çözümsüzlükten iyidir.

Kadıköy'de Şükrü Saracoğlu stadı tribün tribün inşa edilirken; Galatasaraylılar tarafından gecekondu olarak nitelendiriliyordu. Tribünleri teker teker inşa etmek kötü bir çözümdü, şampiyonlar liginde 0 puan alınmasına sebep olmuş, uzunca bir süre gelir kaybına sebep olmuş bir yatırımdı. Ancak bu yatırım geri dönüşü hızlı bir çözümdü: gecekondu denilen yerde UEFA finali yapıldı; ve rakibinin en büyük hedefi Fenerbahçe'ye yenilmeyeceği (çünkü Fenerbahçe ile oynamayacağı) bu Kadıköy UEFA finali maçını oynamak oldu. Çünkü iş bilmez ve beceriksiz yöneticileri sadece laf üretiyordu: Devlet 3.köprü yapacağına bize stat yapsın diye Bodrum'da yüzerken; devlet hala bu onurlu görevi (!) yerine getirememişti.

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2009, 09:45   #3
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2005
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karinca70 Mesajı Göster
İstanbul'da trafikte kaybedilen zaman ve petrol düşünüldüğü zaman; bırakın 3.sünü; 4.sünü ve 5.sini yapmak şarttır. Boğaza köprü geri dönüşümü en yüksek yatırımlardan bir tanesidir (Aynı komik metrobüs çözümü gibi). Çünkü en kötü çözüm bile çözümsüzlükten iyidir.
Dünya'nın azalan petrol kaynakları ve büyük şirketlerin işe yetişmezse kıyamet kopacağını ve bütün işlerin duracağını sanan beyaz yakalıları için 10. köprüye EVET.

2007 yılında köprünün bağlantı yolunun Silivri'nin Kuzeyinden yani orman köylerinden geçeçeği ihtimalini yazmıştım...
Bir kaç gündür gazeteler '3.Köprü Bağlantı Yolu Silivri'nin Kuzeyine Yapılacak'' diye haberler yapıyor..
Günaydın....
2009'un Mart ayında,yerel seçime az kala çıkarılan 'İstanbul Anayasası' denilen bana göre 'İstanbul rant yasası' olan 1/100 Binlik planda bulunmayan 3.Boğaz Köprüsü için Kadir Topbaş ''Bağlantı yollarını belediyelerle tespit edeceğiz.'' diyor ancak bağlantı yolu geçmesi ihtimal olan orman köylerinin idaresi zaten İBB'ye ait.
Yani amir-memur,izin veren-izin alan,hepsi İBB.

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2009, 15:18   #4
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ YERİNE YAŞAM PLATFORMU’NDAN

BASIN TOPLANTISINA ÇAĞRI

Son günlerde basında ve kamuoyunda AKP tarafından İstanbul Boğazına yapılması planlanan 3. köprü ile ilgili artan tartışmalara yönelik “görüşlerimiz” ve “eylül ayı faaliyet programımızı” basına ve kamuoyuna duyurmak üzere;

09.09.2009

Çarşamba günü saat 11.00’de

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde
Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası
Barbaros Bulvarı Beşiktaş

Basın toplantısı yapılacaktır.

Sizleri de aramızda görmek dileği ile…

3. KÖPRÜ HALKA, KENTE, ÇEVREYE VE DOĞAYA KARŞI SUÇTUR!

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ YERİNE YAŞAM PLATFORMU

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 01:26   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-08-2009
İstanbul'un nüfusunu azaltma ihtimali var mı?Diktatörlük zamanında bile İstanbul büyüdü,bunu engelleyebilecek bir güç göremiyorum.Başka şehirlerde devlet tam teşvik veriyor giden var mı?Kaçak binaları yıkmaya çalışsanız iç savaş çıkar.Beğenilmeyen iktidar İstanbul'a vize fikrini ortaya attığında destekleyen var mıydı?
Peki 3.köprü yapılmazsa karşıya nasıl geçeceğiz salla mı?Bunun da alternatifi yok.
Ancak İstanbul'un nüfusunu kontrol altına almak için uzun vadeli çözümler bulunmalı.

cumartesi70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2013, 05:18   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cumartesi70 Mesajı Göster
Peki 3.köprü yapılmazsa karşıya nasıl geçeceğiz salla mı?Bunun da alternatifi yok.
Bir İstanbul'lu için 3. köprüden karşıya geçme, boğazı yüzerek geçmekten daha kolay olmasa gerek.

eskimo beğendi.
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2013, 20:05   #7
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Bir İstanbul'lu için 3. köprüden karşıya geçme, boğazı yüzerek geçmekten daha kolay olmasa gerek.
Bu mesajınızı yeni gördüm sevgili s.serdar.

Emirgân'lıyım, doğma büyüme Emirgân'lı olup da boğazı yüzerek karşıya geçmemiş kişi pek azdır.
Ben de sayısız kereler yüzerek geçtim.
Sabancı'nın atlı köşkünün hizasından atlarsınız, birkaç arkadaş sohbet ede ede açılırsınız, bir de bakmışsınız ki yarılamışsınız " hadi karşıya geçelim" dersiniz.
Bundan sonra devamlı Beykoz istikametine doğru kulaç atarsınız çünkü akıntı vardır. Tankerler geçer, vapurlar geçer, siz ayaklarınızı suya vurarak işaret verirsiniz. Onlar sizi görürler düdükleri ile işaret verirler. Dedim ya istikamet hep Beykoz'a doğru olur ve ancak Kanlıca'ya veya koya çıkarsınız.
Çıktığınız yalı sizi hoş karşılar, size ikramlarda bulunur ve sorar " yüzerek mi döneceksiniz, sandal veya motorla bırakalım mı sizi?

Tercih sizindir. Dönerken de kulaç istikametiniz ya Yeniköy'dür ya İstinye.

Ama inanın bütün bu zaman zarfında gülerek keyifle vakit geçirirsiniz.
Halbuki ben araba ile boğaz köprüsünden geçerken trafik karşısında çileden çıkıyorum.

pria beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
garipçe, köprü, oksijen, orman, rumelifeneri

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025