![]() |
|
|
Anket Sonuçlarını Göster: ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ YAPILSINMI ? | |||
EVET |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 37.04% |
HAYIR |
![]() ![]() ![]() ![]() |
51 | 62.96% |
Oy Verenler: 81. Bu ankete oy veremezsiniz |
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Soner Yalçın'ın yazısı Karınca70'e cevap gibi olmuş. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2007
|
Bodrum Torba'da Hakkarisever yüzer/yazar'ın zırvaları bana cevap oldu mu olmadı mı? ![]() Benim yazımı dikkatli okursanız kara oğlan karaca oğlanı 3. köprünün tek sorumlusu değil baş sorumlusu ilan ettim. Yazımdaki ana tema; iş bilmez ve beceriksiz solcuların, üç kağıtçı rantiyeci sağcılardan daha çok sorumlu olduğu yönündedir. Solcular sürekli sorun çıkarırlar çözüm sunmazlar, eleştirirler sadece laf üretirler. Sağcılar da sürekli yalan yanlış da olsa çözüm üretirler ve ceplerini doldururlar. İşin özeti budur. Ben şahsen Zap suyuna köprü yapılmasına, İstanbul'a köprü yerine Hakkari'ye okul yapılmasına karşıyım. [Ben Akseki'liyim benim memleketimdeki okulların çoğu iş bilmez ve beceriksiz solcular tarafından kapatıldı; benim memleketime de devlet hiç bir yatırım yapmadı; yol bile yapmadı (Özal* ve MHP istisna).] Güneydoğu köyleri neyse, Orta Anadolu köyleri de odur. Bazı bebeler sürekli ağlıyor diye tüm memelerin onlara ait olduğu propagandası da doğru değildir. [Solculardan en iyi reklamcı olur derler; boş laf da değildir; yani solculardan en iyi kapitalizmin sözcüsü olur. Zaten bunu görenler de keskin dönüşlerle küplerini doldurdular (zaten özleri ile iş bilmez ve beceriksiz solculuk çatışıyor olmalıydı).] Yatırım stratejik bir karardır; yapılan fizibilite çalışmasıyla geri dönüşümü ve kazancı hesap edilir. İş bilmez ve beceriksiz bir solcu, İstanbul'a yeni bir köprü veya tüp geçit istemez. İş bilmez ve beceriksiz bir solcu bunun yerine Hakkari'ye okul ister veya geri dönüşü olmayan köprü ister (PKK patlatsın veya kullansın diye herhalde). İş bilmez ve beceriksiz bir solcu; köprüyü ve camiyi okulun alternatifi görür; kışlayı ve meyhaneyi alternatifi görmez. İş bilmez ve beceriksiz solcu; doğruları çarpıtmada çok iş bilir ve becerikli hale gelir. İş bilmez ama Bodrum'da yüzmesini çok iyi bilir ![]() İstanbul'da trafikte kaybedilen zaman ve petrol düşünüldüğü zaman; bırakın 3.sünü; 4.sünü ve 5.sini yapmak şarttır. Boğaza köprü geri dönüşümü en yüksek yatırımlardan bir tanesidir (Aynı komik metrobüs çözümü gibi). Çünkü en kötü çözüm bile çözümsüzlükten iyidir. Kadıköy'de Şükrü Saracoğlu stadı tribün tribün inşa edilirken; Galatasaraylılar tarafından gecekondu olarak nitelendiriliyordu. Tribünleri teker teker inşa etmek kötü bir çözümdü, şampiyonlar liginde 0 puan alınmasına sebep olmuş, uzunca bir süre gelir kaybına sebep olmuş bir yatırımdı. Ancak bu yatırım geri dönüşü hızlı bir çözümdü: gecekondu denilen yerde UEFA finali yapıldı; ve rakibinin en büyük hedefi Fenerbahçe'ye yenilmeyeceği (çünkü Fenerbahçe ile oynamayacağı) bu Kadıköy UEFA finali maçını oynamak oldu. Çünkü iş bilmez ve beceriksiz yöneticileri sadece laf üretiyordu: Devlet 3.köprü yapacağına bize stat yapsın diye Bodrum'da yüzerken; devlet hala bu onurlu görevi (!) yerine getirememişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() 2007 yılında köprünün bağlantı yolunun Silivri'nin Kuzeyinden yani orman köylerinden geçeçeği ihtimalini yazmıştım... Bir kaç gündür gazeteler '3.Köprü Bağlantı Yolu Silivri'nin Kuzeyine Yapılacak'' diye haberler yapıyor.. Günaydın.... 2009'un Mart ayında,yerel seçime az kala çıkarılan 'İstanbul Anayasası' denilen bana göre 'İstanbul rant yasası' olan 1/100 Binlik planda bulunmayan 3.Boğaz Köprüsü için Kadir Topbaş ''Bağlantı yollarını belediyelerle tespit edeceğiz.'' diyor ancak bağlantı yolu geçmesi ihtimal olan orman köylerinin idaresi zaten İBB'ye ait. Yani amir-memur,izin veren-izin alan,hepsi İBB. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kaybettik...
|
ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ YERİNE YAŞAM PLATFORMU’NDAN BASIN TOPLANTISINA ÇAĞRI Son günlerde basında ve kamuoyunda AKP tarafından İstanbul Boğazına yapılması planlanan 3. köprü ile ilgili artan tartışmalara yönelik “görüşlerimiz” ve “eylül ayı faaliyet programımızı” basına ve kamuoyuna duyurmak üzere; 09.09.2009 Çarşamba günü saat 11.00’de TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası Barbaros Bulvarı Beşiktaş Basın toplantısı yapılacaktır. Sizleri de aramızda görmek dileği ile… 3. KÖPRÜ HALKA, KENTE, ÇEVREYE VE DOĞAYA KARŞI SUÇTUR! ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ YERİNE YAŞAM PLATFORMU |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-08-2009
|
İstanbul'un nüfusunu azaltma ihtimali var mı?Diktatörlük zamanında bile İstanbul büyüdü,bunu engelleyebilecek bir güç göremiyorum.Başka şehirlerde devlet tam teşvik veriyor giden var mı?Kaçak binaları yıkmaya çalışsanız iç savaş çıkar.Beğenilmeyen iktidar İstanbul'a vize fikrini ortaya attığında destekleyen var mıydı? Peki 3.köprü yapılmazsa karşıya nasıl geçeceğiz salla mı?Bunun da alternatifi yok. Ancak İstanbul'un nüfusunu kontrol altına almak için uzun vadeli çözümler bulunmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Emirgân'lıyım, doğma büyüme Emirgân'lı olup da boğazı yüzerek karşıya geçmemiş kişi pek azdır. Ben de sayısız kereler yüzerek geçtim. Sabancı'nın atlı köşkünün hizasından atlarsınız, birkaç arkadaş sohbet ede ede açılırsınız, bir de bakmışsınız ki yarılamışsınız " hadi karşıya geçelim" dersiniz. Bundan sonra devamlı Beykoz istikametine doğru kulaç atarsınız çünkü akıntı vardır. Tankerler geçer, vapurlar geçer, siz ayaklarınızı suya vurarak işaret verirsiniz. Onlar sizi görürler düdükleri ile işaret verirler. Dedim ya istikamet hep Beykoz'a doğru olur ve ancak Kanlıca'ya veya koya çıkarsınız. Çıktığınız yalı sizi hoş karşılar, size ikramlarda bulunur ve sorar " yüzerek mi döneceksiniz, sandal veya motorla bırakalım mı sizi? Tercih sizindir. Dönerken de kulaç istikametiniz ya Yeniköy'dür ya İstinye. Ama inanın bütün bu zaman zarfında gülerek keyifle vakit geçirirsiniz. Halbuki ben araba ile boğaz köprüsünden geçerken trafik karşısında çileden çıkıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
garipçe, köprü, oksijen, orman, rumelifeneri |
|
|