View Single Post
Eski 06-09-2008, 12:30   #18
Halit Togay
Ağaç Dostu

Halit Togay's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2005
Tüm Mühendis ve Mimarlar Birliği Platformu ve Remzi Kozal

5 Eylül 2008 de Hürriyet Gazetesi'nde Seri İlanlar Eki birinci sayfada Remzi Kozal'dan Tüm Mühendis ve Mimarlar Birliği Platformu adına üçüncü köprü ile ilgili bir açıklama yayınlandı.
Haberi kopyala-yapıştır ile size sunmak istedim. Ancak gazetenin internet sitesinde Seri İlanlar eki yeralmıyor. Kendim yazdım.
Haberde köprünün yapımı zaten bir gereklilik ve artık kabul edilmiş doğal bir durum olarak sunuluyor, nasıl bir mimari ile yapılacağı tartışılıyor.
Remzi Kozal'ın fikri de şöyle : (kalın yazılar bana ait)
"İstanbul'da üçüncü köprü için ikinci köprünün kuzeyinden başka bir güzergah uygun olmaz. Baştan köprüyü kabul etmişler. Ormanları koruyalım diyoruz. Hepimiz de buna hassasiyet gösteriyoruz fakat, yeni köprü ormanları katledecek diye düşünürken, bir de farklı açıdan bakabilmeliyiz. Geçenlerde Çekmeköy'de bir orman yangını vardı. Allah'tan yeni yollar vardı. Yangın karşı bölüme sıçramadı. Ormanları korumanın bir yolu da toprak yollar açılmasıdır. Fakat o yolları da ileride bitki ortüsü kapatır. Her sene bir iş makinası basitçe temizler. Asfalt yol geçişleri Batıda da önemli bir çözüm olarak görülüyor. Bence ikinci köprü ve bağlantı otoyollarının yapılması bile ormanlarımız için önemli oldu. Bence ikinci köprü ve bağlantılarına bir kez uydudan bakmak bile ormanlar için nasıl önemli bir felaket olduğunu gösterir. Biz işe olumsuz taraflar kadar, olumlu taraflarından da bakmayı bilmeliyiz."
Bu platformu internette araştırdım ancak aynı gazetede ve Karadeniz Havadis Gazetesi'nde yayınlanmış yazılardan başka bir şey bulamadım.

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön