agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Anket Sonuçlarını Göster: ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ YAPILSINMI ?
EVET 30 37.04%
HAYIR 51 62.96%
Oy Verenler: 81. Bu ankete oy veremezsiniz

Beğeni Düzeni66Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-12-2007, 14:33   #1
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Alıntı:
3. köprü göçe neden olacak

İstanbul'un trafiğini kurtarmak için başlayan üçüncü Boğaz Köprüsü İstanbul'u da kurtaracak.
Hükümet İstanbul'daki organize sanayi bölgelerini Tekirdağ, Hayrabolu, Çorlu gibi bölgelere kaydırmayı planlıyor. Fabrikaların gitmesi ile en az 2 milyon kişinin de bu bölgeye taşınacağı belirtiliyor.

YAPIM ihalesine az zaman kalan üçüncü Boğaz Köprüsü İstanbul'un simasını tamamiyle değiştirecek. Hükümet üçüncü Boğaz Köprüsü ile birlikte önemli bir karar daha alacak. Buna göre İstanbul'daki tüm organize sanayi bölgeleri Çorlu, Tekirdağ, Hayrabolu ve Lüleburgaz, Edirne civarına taşınacak. Başbakan Erdoğan'ın 'İstanbul'a göçü durdurmak gerekir' açıklamasının çözümü olarak alınan karara göre İstanbul'da tüm organize sanayi bölgeleri, sanayi tesisleri İstanbul dışına çıkarılacak. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş bununla ilgili planların hazırlandığını ve 2010'a kadar tüm taşınma işleminin tamamlanacağını söyledi. İstanbul'a gelen göçün durdurulamadığını bunun da büyük sıkıntı yarattığını söyleyen Ateş 'Üçüncü Boğaz Köprüsü çok önemli bir karar. Bu kararı nedeniyle AK Parti Hükümeti'ni kutluyorum. İstanbul böyle göç almaya devam ederse ileride 4'üncü ve 5'incisinin bile yapılması gerekir' dedi.

FABRİKALARDAN KURTULACAK

İSTANBUL'UN kültür ve kongre merkezi ilan edildiğini hatırlatan Ateş 'İstanbul'un merkezlerinde olan organize sanayi bölgeleri ve fabrikalar istanbu'un dışına çıkarılıyor. Tüm planlar hazırlandı. Sanayi tesisleri Silivri, Çerkezköy, Çorlu, Lüleburgaz ve Hayrabolu'ya doğru taşınacak. Taşınma 2010'a kadar bitecek' dedi. İstanbul'dan büyük fabrikalar çıkarıldığında göçün de duracağını söyleyen Ateş 'Bu fabrikalar İstanbul'dan giderse işçiler de gidecek. Bu hem İstanbul'u rahatlacak, hem de o bölgelerde yeni konut projeleri kurulacak. Öyle sanıyorum ki bu kararın ardından 2 milyon kişi İstanbul'dan iş nedeniyle taşınacak' dedi.

3. KÖPRÜ DOĞRU KARAR

HÜKÜMETİN başlattığı otoyolların, üçüncü Boğaz Köprüsü ile entegre hale getirileceği ve İstanbul'un trafik yükünün de azalacağını söyleyen Ateş 'Bundan sonra prim yapacak bölgeler İstanbul'un sanayisinin taşınacağı çevre iller olacak' dedi. Artık İstanbul'da tasarlanan planların bilinçli olarak yapıldığını söyleyen Ateş 'Sanayi bölgelerinin başka illere kaydırılması İstanbul'un nüfusunun azalmasında önemli etki yaratacak. İstanbul'daki fabrikaların ve ağır sanayinin mevcut yerlerinde kalması daha büyük sorun yaratacaktır' diye konuştu.

http://www.internetajans.com/default.asp?NID=46819
14/12/2007
1. Silivri İstanbul değil mi?
Silivri'nin göç alması İstanbu'un göç alması sayılmaz mı?

2.''bu fabrikalar İstanbul'dan giderse işçiler de gidecek'' miş.....
İşçileri kültür kentine yakıştıramıyor musunuz?

3.Sayılan yerlerin hepsi tarım arazileri değil mi?


Düzenleyen eskimo : 24-12-2007 saat 15:05
eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
garipçe, köprü, oksijen, orman, rumelifeneri


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026