![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
2. İlk şikayet hangi kuruma ve nasıl bir dilekçeyle yapılır 3. Daha sonra bildirilmesi gereken kurumlar nelerdir? 4. Gelişmelerin takibi nasıl yapılır? 5. İzinsiz yapılacaklar konusunda, şikayete rağmen önlem alınmıyorsa ne yapılır? 6. İzin veren kurum varsa bunun iptali için nerelere başvurulur. 7. vb. bu sorulara verilecek cevaplar konusunda yardım etmen gerek kıvılcım |
|
|
|
|
|
|
#2 | |||||
|
Ağaçsevermiş..
Giriş Tarihi: 13-02-2005
|
Alıntı:
Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Kanun No : 4982 Kabul Tarihi : 09/10/2003 Resmi Gazete Tarihi: 24/10/2003 Resmi Gazete Sayısı: 25269 Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Kum-taş ocakları ile ilgili söz konusu orman alanının bağlı bulunduğu il orman müdürlüğüne dilekçe yazıp, dilekçe içeriğinde söz konusu çalışmanın hangi tarih ve sayılı izne bağlı olduğunun, izin alınmamış ise söz konusu çalışmanın yasa dışı dışı sayılması gerektiğinin, çalışmaların hangi nedenlerle ormana ve orman içinde yaşamaya mecbur hayvanlara zarar verdiğinin beliritlmesi - sorulması ve acilen denetim ve gerekli tedbirlerin yerine getirilmesi talep edilmelidir. 3. 4.5. ve 6.) İdari Yargılama Usulü Yasasına göre, Bilgi edinme dışındaki konularda Orman müdürlüğü idari bir kuruluş olduğundan dilekçelere en geç 60 gün içinde cevap vermekle yükümlü tutulmuştur. 60 gün içinde yazılı bir cevap verilmemesi halinde istem reddedilmiş sayılır. Yazılı red yahut zımni re halinde ilin bulunduğu bölge idare mahkemesine dilekçe ile başvurulup, işlemin iptali ve yürürtmesinin durdurulması talep edilebilir. Bu süre cevap verilmemiş ise 60. günden, cevap verilmiş ise yazılı tebligattan itibaren 60 gündür. Dolayısıyla yapılacak ilk iş Orman müdürlüğüne dilekçe vermek olmalı ve diğer aşamalar adım adım takip edilmelidir. Söz konusu dava dilekçesinin yazılması noktasında tüm verilerin elimizde olması kaydıyla avukat eliyle yazılması uygun olur. Selamlar. Düzenleyen KIVILCIM : 14-09-2005 saat 11:03 |
|||||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|