agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Beğeni Düzeni158Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-06-2014, 14:03   #1
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevoş Mesajı Göster
İnsanlar hızla tembelleşiyor.Köylü kadınlar evde erkekleri kahvede oturuyor.her gelen geçenede dert yanıyorlar. fakiriz şu yok bu yok devlet bize bakmıyor diye.bizim merkeze bağlı kasabada 5 adet kahve 1 adet cami var.kahvenin hepsi sabahtan akşama kadar dolu.camide de 5-10 yaşlı var.Her yiyeceği satın alıyorlar .Sütü, yoğurdu,ekmeği ve hatta meyveyi bile.koca koca bahçeler boş duruyor.bir meyve ağacı dikmek bile onlara zor geliyor.Ben o kasabada çoçukken sabah erken bahçede çalışır sonra okula giderdim.şimdi emekli olup tekrar kasabaya geldim her türlü meyve ve sebzeyi dikiyorum.herkesle paylaşıyorum.Hemde şehirden köye gide gele bunları yetiştiriyorum.köyde komşular meyve sebze ekmek yerine benden istiyorlar.Bu senede sebzemiz senden diyerek.çok komikler çok.diyorum neden sizde fide dikmiyorsunuz ?fide çok pahalıymış.bunu diyen kişiler evde 4 kişiler dördüde sigara içiyor.Onun parası pahalı gelmiyor.Artık insanlar çok uyanık çok bencil.Çalışıp kazanmaktansa başkasından bedavaya yemek daha cazip geliyor.KÖYLÜ ŞEHİRE ,ŞEHİRLİ KÖYE DÖNÜŞ YAPIYOR.
Çok güzel tarif etmişsiniz köyü ve köylüyü..
Yazdıklarınızın tümü benim tanıdığım köylülerde de mevcut.
Herkes kolay yoldan para kazanma, beleş geçinme peşinde.
Çalışmaya üşenir olmuş köylüler.
Köylü kurnazlığını yaşayan bilir.Saf görünürler ama yeri gelince şeytanı pabucundan çıkarırlar.Hele bir işiniz düşsün anlarsınız.
Köy ve köylü karşıdan bakınca ya da kahvehane sohbetinde çok şirin gelebilir..ama çıkar ilişkileri söz konusu olunca çetrefilleşir ilişkiler.

Lilium, zelish, zeyve ve 1 kişi beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2014, 02:04   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Çok güzel tarif etmişsiniz köyü ve köylüyü..
Yazdıklarınızın tümü benim tanıdığım köylülerde de mevcut.
Herkes kolay yoldan para kazanma, beleş geçinme peşinde.
Çalışmaya üşenir olmuş köylüler.
Köylü kurnazlığını yaşayan bilir.Saf görünürler ama yeri gelince şeytanı pabucundan çıkarırlar.Hele bir işiniz düşsün anlarsınız.
Köy ve köylü karşıdan bakınca ya da kahvehane sohbetinde çok şirin gelebilir..ama çıkar ilişkileri söz konusu olunca çetrefilleşir ilişkiler.
Sayın pria, sözleriniz de haklı yanlarınız yok değil, ben buna kısaca söyle demek istiyorum, köylüyü tanımak anlamak için köylününün içine girmek gerekir.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025