![]() |
|
|
|
|
|
#1 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bırakın yerli tohumu (tabi ki yerli tohum terciğim? hiprit tohumları bile doğal yetiştirip tüketsek o bile yeter. Sayın zelish'e şöyle cevap versem yeterli olur mu bilmiyorum. Bir doktorun söylemi Gönenden gelen hastaların %90 nı kanser, Alıntı:
Kendi yiyeceklerine gelirsek, ayrı ektiklerine ben hiç şahit olmadım, öyle olsaydı her akşam kahvenin önüne seyyar manav gelmezdi. Bir söyleşimi aktarayım, Köy yerinde yaşıyorsunuz herkesin evinde az çok bahçesi var niye biberinizi, domatesinizi, rokanızı, marulunuzu, yeşil soğanınızı, (vs) bahçenizde yetiştirmiyorsunuz? cevap Aaa pazarda biber 50 kuruş ne uğraşacağım onunla pazardan alırım. Bölgemizin %90 nı çeltik ekimi, diğer %10 domates, azda olsa fasulye, kavun karpuz sılajlık mısır, gibi bitkiler, 4 yılda bir şeker pancarı ekimi olmasına rahmen gönen ovası tamamıyla çeltik ekimi yapılmakta, Daha kıraç bölgelere nohut ekimi yapılmakta, bu arada bunu da söylemeliyim belki yidiklerimizin içinde en doğal nohuttur, (Bu söylemim geneldir) zirai gübre verilse bile nohuta verilen insektisit gibi ilaçlar çok azdır o nedenle en güvenilir olarak nohut derim. |
||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 44
|
Alıntı:
Umarım bazı şeyler düzelir ve bu güzel ülkemiz hani o eski ders kitaplarındaki gibi '' Kendi kendine yetebilen ülke '' durumuna tekrar dönebilir... |
|
|
|
|
![]() |
|
|