![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
...Uygulanan politikalarla Türkiye'de köylülüğün erime sürecine girdiğinin altını çizen Kaymakçı, 2012 yılı rakamlarına göre Türkiye'de 3 milyon hektar tarım arazisinin ekilmediğini belirterek, toplam 25 milyon hektar düzeyindeki ekilebilir tarım arazilerine oranlandığında bunun oldukça büyük bir rakam olduğunu dile getirdi. Türk köylüsünün gelir elde edemediği için topraklarını ekmediğini kaydedenEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, "bu süreç dünyada da böyle. Dünya nüfusunun yarısının kırda yaşıyor olması, kırların boşalmasıyla kentlere gelecek insanların sanayi ya da hizmet sektöründe iş bulup bulamayacağı da tartışma konusu. Kentlere gelecek insanlar iş ve aş bulamayacaklar. Bu insanlar kentlerin en yoksul kesimlerini oluşturarak çok ucuz oy deposu olacaklardır. Yaşamakta olduğumuz süreç bunu gösteriyor" dedi. ...Üretici ve tüketiciler açısından hibrit çeşitlerle üretilmiş besinleri tüketmenin açık bir şekilde kanser ve bir çok hastalığa davetiye çıkardığını öne süren Özkaya, "Köylerde bunu görüyoruz. İlaç kullanan köylüler sapır sapır dökülüyor hastalıklardan. Ne yazık ki bütün bir sistem endüstriyel tarım dediğimiz, tarım ilaçlı, kimyasal gübreli üretimi teşfik ediyor. Tarım Bakanlığı bile siz şirket tohumları kullanırsanız size para veriyor. Destek oraya gidiyor. Market sistemleri sürekli olarak endüstriyel tarımı teşfik ediyor. Burada bir yol çizmemiz gerekiyor. Bütün çiftçiler yerel tohumları hiç olmazsa birinci aşamada kendileri için yetiştirmeleri gerekiyor. Öyle çiftçiler görüyoruz ki artık köylere manav geliyor. Zehirli domatesleri biberleri köylülere satıyorlar. Ve köylüler bunu alıyorlar. Bu aptallıktan başka bir şey değil. Hiç olmazsa kendin için, kendini korumak için yerel tohumdan üretim yapın. Bunu yaparsak yerel tohumların kaybolmasını önlemiş oluyoruz. Tohum takası şenlikleri bu açıdan çok önemli" diye konuştu. Yusuf Yavuz Küresel işgale karşı yerel direniş |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Balıkesir in güzel ilçesi Gönen son yıllarda sulu tarımda çok yol kat etmiş, bununla paralel olarak da kanser hastalığı da çoğalmıştır. Sevgili Lilium, siz daha iyi bilirsiniz. Sulu tarımda kullanılan çeşitli kimyasal gübreler v.s. yaz sıcaklarında buharlaşarak tüm civarda yaşayana canlıları ne yazık ki olumsuz etkiliyor. Cok yakın bir zamanda Gonen li bir çeltik üreticisi ile sohbetimiz olmuştu. Kimyasal gübre kullandığını kabul ediyor ve ekliyor "ticari amaçlı ektiğimiz ürünlerde kimyasal gübre kullanıyoruz, fakat kendi yiyeceğimizi ayrı ekiyoruz. Yani doğal veya organik. Nasıl isimlendirirseniz. Peki ya soluduğumuz hava ??? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
...CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu," TÜİK verilerine göre; 2002 yılında kansere bağlı ölüm %12 iken, bu oran 2012 yılında %21'e ulaşmıştır" dedi. Kanserden ölümler artıyor - Gerçek Gündem Sadece Gönen'e mahsus değil bu artış..Akp iktidarında kanser oranı genel artış kaydetmiştir sayın zelish.. Ben Biga'lıyım..Bizim kasabada yazın çeltikçilerin muhabbetleri hep ilaç üzerinedir..Bu yıl darı otunu onca ilaca rağmen öldürememişler..Öylesine çok ot ilacı kullanılıyor ki, atılan ilaçları gözünüzle görseniz kesinlikle pirinç yemezsiniz.. |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bırakın yerli tohumu (tabi ki yerli tohum terciğim? hiprit tohumları bile doğal yetiştirip tüketsek o bile yeter. Sayın zelish'e şöyle cevap versem yeterli olur mu bilmiyorum. Bir doktorun söylemi Gönenden gelen hastaların %90 nı kanser, Alıntı:
Kendi yiyeceklerine gelirsek, ayrı ektiklerine ben hiç şahit olmadım, öyle olsaydı her akşam kahvenin önüne seyyar manav gelmezdi. Bir söyleşimi aktarayım, Köy yerinde yaşıyorsunuz herkesin evinde az çok bahçesi var niye biberinizi, domatesinizi, rokanızı, marulunuzu, yeşil soğanınızı, (vs) bahçenizde yetiştirmiyorsunuz? cevap Aaa pazarda biber 50 kuruş ne uğraşacağım onunla pazardan alırım. Bölgemizin %90 nı çeltik ekimi, diğer %10 domates, azda olsa fasulye, kavun karpuz sılajlık mısır, gibi bitkiler, 4 yılda bir şeker pancarı ekimi olmasına rahmen gönen ovası tamamıyla çeltik ekimi yapılmakta, Daha kıraç bölgelere nohut ekimi yapılmakta, bu arada bunu da söylemeliyim belki yidiklerimizin içinde en doğal nohuttur, (Bu söylemim geneldir) zirai gübre verilse bile nohuta verilen insektisit gibi ilaçlar çok azdır o nedenle en güvenilir olarak nohut derim. |
||
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 44
|
Alıntı:
Umarım bazı şeyler düzelir ve bu güzel ülkemiz hani o eski ders kitaplarındaki gibi '' Kendi kendine yetebilen ülke '' durumuna tekrar dönebilir... |
|
|
|
|
![]() |
|
|