![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu hafta yayın tekrarı yaptık çünki fena halde faranjit oldum. Ancak buradaki soruların gerek özel mesaj ve gerekse forumdan geldiğinde değerlendirileceğinden emin olabilirsiniz. Haftaya köklere başlayıp yavaş yavaş gübre konularına girmek düşüncem var. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Kökler ve gübreleme konusunun tam zamanıdır. Zira fidan dikim ve sonbahar _ hasat sonrası_ bakım zamanıdır. Gövdeyi, gövde kalınlığını, güçlendiren kendi yapabileceğimiz _ bu enzim de olabilir_ sıvı ya da katı gübre yapabilir miyiz? Bir de bu aralar Sevgili Lilium ile kavgalıyız, ' ceviz sayfasında'. ![]() Ben diyorum ki; ''ceviz tohum _ ya da başka çekirdekten yetişen_ olarak dikilirse kök daha iyi ve sağlıklı gelişir; o suyu arayan köktür'' diyorum. Sevgili lilium ise; ' pek fark etmez, tüpte yetişen de aynıdır' diyor. Bu durumda sevgili dostumu size şikayet ediyor ve bu durumda sizlerin bizi aydınlatmasını diliyorum.Sizi izliyoruz. Saygılar, başarılar hocam. . (bu kadar yazdım beni haklı çıkaracağınızdan eminim) ![]() Düzenleyen Halil Önen : 24-11-2011 saat 01:11 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Çimlenmeyi teşvik edici sıvı veya katı gübre formülü var mı? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Döllenme olmaksızın meyve oluşumunu sağlayan gübre mümkün mü? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Yumru oluşumunu arttırıcı (soğan, sarımsak, turp, yer fıstığı v.b) yapabileceğimiz gübre formülü var mı? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitkini yaşlanmasını geciktiren bir gübreleme yöntemi var mı? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Örneğin; [B]trilye zeytin tanesinin erken kararmasını ya da domatesin erken kızarmasını sağlayan Bitki Geliştiren bir düzenleyicinin fazla kullanımı _ bu sıvı gübre olan enzim de olabilir_ kökte ve meyvede nasıl bir etki yapar. Saygılar |
|
|
|
|
![]() |
|
|