![]() |
|
|
|||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: GDO'lu besinler tüketmek ister misiniz? | |||
| GDO'suz olduğunu bilmek istiyorum |
|
243 | 98.38% |
| Binde dokuza kadar GDO'lu içerik benim için sakıncasızdır |
|
2 | 0.81% |
| Benim için olmuş, olmamış farketmez |
|
2 | 0.81% |
| Oy Verenler: 247. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#11 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Kaliforniya Bilmek Hakkımızdır oylaması
Takip edenler nefesini tutmuş, Kasım ayında Kaliforniyada yapılacak oylama sürecini izliyorlar. Oylama, "It's Our Right to Know" (Bilmek Hakkımızdır) oylaması. Sonuç pozitif çıkarsa, eyalet kanunlarında, GDO içeren gıda ürünlerine gdo içerir veya benzer bir etiket konması zorunluğu şeklinde bir madde gelecek. Oylamanın sonucu, peşinden diğer eyaletlerin de gelecek olması, devamında tüm dünyadaki GDO yoluyla şirketlerin gıdayı kontrol etme sürecinin etkilenecek olması sebebiyle oldukça önemli. Başka pek çok Amerikan oylamasında olduğu gibi kıran kırana kampanyalar yürütülüyor. GDO etiketlenmesi isteyen bireyler kampanya için bu güne kadar $2,6 milyon bağış yapmışlar. Karşı kanat, yani paketlere gdo etiketi konmasını istemeyenler, ki durumdan yarası olan şirketler, Monsanto – $4,208,000 Pepsi Co. – $1,716,300 Coca Cola – $1,164,400 Congara – $1,076,300 Kellogg – $632,500 General Mills – $520,000 Bu bağışları yapmışlar (kaynak). Etkilerin önemi sebebiyle ilerleyen günlerde karşı kampanyann sertleşmesi muhtemel görünüyor. Tüketiciye ve topluma karşı şirketler... Bakalım ne olacak. |
|
|
|
|
|