agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Beğeni Düzeni43Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-12-2007, 06:09   #1
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Galeri: 19
Gdo Kurban Eti?

Tum Agaçseverlerin Kurban bayram kutlu olsun.
Kurban bayramin son gununde aklima gelen bir soruyu sizlerle paylasmak istedim.Bildiginiz gibi AB,IMF,ABD,Dunya Bankasi vs surekli Turkiyeye kalkinmak icin tarimdan ,hayvanciliktan vazgec nasihati veriyor. Bizim siyasiler ise kendi koltuk sevdalarinin bu "emirleri" yerine getirmeden geçmeyeceklerini bildikleri için her seye " hay hay efendim diyorlar". Turkiyede buyuyen nufus ,azalan ve zorlasan tarim bununla beraber artan tarim urunleri ihracatini beraberinde getirmistir.
Hayvancilikta kullanilan hayvan yemlerinin ithal edildiginide duymustum eger bu yemler GDO tohumlardan ise bu tohumlarla beslenen hayvanlarda bir nevi GDO ete sahip olmuyorlarmi?
ithal yemler ne kadar yaygin ,gdo mu ,nerden geliyor ? bu sorularin cevabini bilmiyorum bu konuda gorusleriniz nedir ?

Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2007, 09:37   #2
Yeni Üye
 
Taharka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-11-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
GDO bir tür jenleri dizayn edilmiş organizma demek. İlk başlardaki hedefi örneğin bazı hastalıklara dirençli bol meyve veren bitikler üretmekdi. Sonraları Bazı insanlarda etki yapabilen mesela antidiabetik gibi ilaçları methabolizmaya meyveler yolu ile sokulmaları denendi gözlemlendi. Bunun yanı sıra antipsikotik ilaçları da veya proteinleri de meyve yolu ile sokulabilirliğini de yazarsam bu GDO'lu tohumların ciddi bir biyolojik silaha dönüldürülmüş olduğunu umarım toplum olarak farketmiş oluruz. Bu her GDO lu için geçerli değildir elbet ancak geçen hafta yurda sokulmıya çalışılan hibrit diye kısaca geçiştirilen domates tohumlarının durumunun ciddiyeti de umarım anlaşılır vede kafalarda soru işaretleri oluşturur.

Taharka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2008, 21:28   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ürünün görünümü yerine, lezzetine önem veren Antalyalı çiftçi, daha fazla talep gören ve tat değeri normalinin 4 katı olan aromalı domates yetiştirmeye başladı. Şimdi süpermarketlerin siparişlerine yetişmekte güçlük çekiyor.

Yenilikçi üretici Doğan'ın aromalı domatesle tanışması 2005 yılında İtalya'nın Sicilya kentinde düzenlenen 'Dünya Domates Konferansı' ile başlamış. "Tüketici taleplerini araştırırken sıklıkla domatesin eski tadında olmadığı yönünde şikayetlerle karşılaştık." diyen Doğan, Sicilya'da gördüğü katma değeri yüksek ve normaline göre daha tatlı olan aromalı domatesi Türkiye'de yetiştirmeye karar vermiş.

Ürettiği minik domateslerin marketlerde büyük ilgi gördüğünü ifade eden Doğan, "İlk başladığımızda 20 ton sattık. Sonra birden patladı. 2006'da 750, geçen yıl da 1.500 tona çıktık." diye konuştu. Doğan, halen sözleşmeli çiftçilerle birlikte 700 dekar alan üzerinde aromalı domates yetiştiriyor.

Aromalı domatesin tohumu gramla değil taneyle satılıyor. Sadece bir tane tohumun fiyatı 1,2 Euro. Normal domatesin tat değeri 3 briks (konsantrasyon oranı) iken aromalı domateste bu oran 7'den başlıyor. Şu anda briks oranı 11 olan ürün yetiştirdiğini aktaran Doğan, şeker oranı 14 olan ürünlerin de deneme çalışmalarını yaptığını ifade etti. Domates, üzüm gibi salkım salık yetişiyor.

http://www.patronlardunyasi.com/news...l.php?id=40721


Acaba haberdeki domates bir GDO mu dur?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2008, 17:55   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-08-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
şekere de dikkat

Biliyorsunuz son yıllarda ülkemizde şeker pancarı üretimi devlet eliyle kısıtlanıyor, şeker fabrikalarımız bir bir özelleştiriliyor veya kapatılıyor ve bizler ' mısır nişastasından' elde edilen şeker tüketmeye zorlanıyoruz. Batıda mısırdan üretilen şeker oranı %2 ile sınırlanırken ülkemizde şimdide % ların üzerine çıkmıştır. Şimdi dikkat- bu şekerler Amerikadan ithal edilen genetiği oynanmış mısırlardan elde edilmektedir ve kansere davetiye çıkartmaktadır. Lütfen duyarlı olalım

rerkel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025