![]() |
|
![]() |
#11 | |
ağaç dostu
|
Alıntı:
mümkün değil. Sıkça düşülen bir hata var. Bilimin her durum için geçerli mutla doğruyu bulduğunu zannederiz. Oysa bilim belirli şartlar altındaki doğruları tespit eder. Bu konuda yapılan çalışmalarda herkes kendi savına ait bir cümle bulabilir. Konu çok boyutlu bir konu. Şu ana kadar elde edilen bilgiler ışığında hepimiz kendi fikrimizi oluşturacağız. Edindiğimiz bilgiler şimdilik neler? -Kavak'lardan yayılan beyaz pamukcuklar polen değildir, tohumdur. -Tohumlar ciddi çevre kirliliği yaratır. -Tohumlar dişi kavaklardan yayılır. -Kavak'ların (ayrıca) poleni vardır ve allerji yapar. -Kavak poleni allerjisi birçok ağaca göre daha seyrek görülmektedir ancak görülmektedir. -Kavak kökleri şehirlerin alt yapısına zarar verir.(bundan emin değilim, uzmanlarımız fikirlerini söylerse iyi olur) Sonuç olarak fikrim şehirlerin ağaçlandırılmasında şehirlerin ağaçlar üzerine olumsuz etkilerine dayanıklı, şehir altyapısına zarar vermeyen, insan sağlığı açısından en az risk taşıyan ağaçlarla ağaçlandırılması. Bana göre Kavak ağacı bunlardan birisi değil. Bundan sonra şehirlerde yapılacak ağaçlandırılma çalışmalarında kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Soykırım yapmadan mevcut ağaçların yerine başkaları dikilmeli ve özellikle büyük parklarda bulunması gerektiğine inandığım bu ağacın erkeği parklara dikilmeli. Ankara Üniversitesi'nde yapılan bir arştırmanın Türkçe dokümanını arıyorum. Bulunca eklerim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|