![]() |
Merhaba arkadaşlar; ben yeni üyeyim. Siteyi takip ediyordum,küçük bir bahçem var, biraz gül fidanı dikmiştim fakat kısa süre sonra mss2010'un gülleri gibi küllenme hastalığı oldu. Mine hanım'a teşekkürler , önerileri ile şu an iyiler. Bu siteye emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
|
3 Eklenti(ler)
Benim güllerimdeki sorun ne olabilir acaba ? bir hafta önce aldım, sabah güneşi gören baklonumda duruyorken bu hale geldi. Umarım onları kaybetmem
|
Karaleke sanırım Bana biraz da mevsimsel gibi geldi karalekeye yol açan etmenler bu sıralarda çoğalıyor sanırım Bu ara gül satan yerlerde ve balkonumdaki güllerin 2 tanesinde var
|
tüm gül dostlarına merhaba :)
benimde balkonumda 3 adet ve annemin penceresinde 3 adet olmak üzere toplam 6 saksı gülüm var.Geçen hafta pazarda gül satan amca bize gülün saksısına paslı çivi veya ona benzer paslanmış birşey koymamızı güllerin böylece daha sağlıklı olacaklarını söyledi. arama kısmında gül pas yaparak aratmaya çalıştım ama bilgi bulamadım.aranızda bu konuda bilgisi olan varmı |
sanırım bu konuda bilgisi olan yok :((
|
Gül pas diye arama yaparsanız sonuç alamazsınız. Gülde pas hastalığı da var, ona doğru yönlenirsiniz.
Demir eksikliğine karşı evlerde uygulanan bir yöntemdir paslı çivi. Güllerinizin daha sağlıklı olmasını sağlamaz. |
Alıntı:
Teşekkürler Mine hanım, anladığım kadarıyla zararıda yok,bir kaç tane atıp denemeyi düşünüyorum,belki faydası olur |
4 Eklenti(ler)
Arkadaslar daha bu subat ayinda ektigim guller hastalandi
Ozel gul gubresini verdim, Rosabel Ew ilaci ile ilacladim, ama yinede hastaliga mani olamiyorum hep ilerliyor. Kuruyan dallari hastaligin altindan kestim ama, ben kestikce hastalik asagiya dogru devam ediyor. Ne yapmaliyim? Gulu ektigim yerde cok sayida sari karincalar var acaba onlarmi zarar veriyor, ama oyle olsa neden kuruma dallardan baslasin? Bide asi yeri topragin altindami kalmali ustundemi, ben topragin ustunde biraktim yani asi yeri acikta.Bir zarari olurmu? |
Aşı yeri toprak üzerinde kalmalı doğru yapmışsınız. Hastalık da olabilir, ancak kış zararı problemine de benziyor görüntü. Don vuruğu sonrası izlenimi de edindim. Bu durumda hemen kesmeyin. Siz kestikçe o geriye doğru kurur. Dokuları zarar gören bütün dallar sağlam noktaya kadar kurusun sonra kesersiniz.
Kompostla gübreleyin, dayanıklılığı arttırmak için fosfor ve potasyumlu bir gübre verin. Şu aşamada deniz yosunu preparatı da yardımcı olur. |
Alıntı:
Eğer Demir noksanlığı problemi var ise; Yani yaprakların damarları yeşil, damar araları sarı ise; Saçı-kıbrısı denilen "Demir sulfat 7 H2O." demir tuzun dan saksı başına 1 çay kaşığı kadar eritip verebilirsiniz veya "Sequestrine" denilen demir gübresinden çok az miktarda saksılara verebilirsiniz. kısacası paslı çivi vs. ile demir ihtiyacı giderilmez. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
merhabalar verdiğiniz bilgiler çok güzel bende yeni üyeyim benimde bahçemde güllerim var ama üserlerinde yeşil tırtıl gördüm bu tırtıllar sanki testereyle kesilmiş gibi yapıolar güllerimi sadece güller olsa domates ve biber fideleride ekmiştim onlarıda yemekte sanırım yine aynı tırtıllar zirai ilaççıya sorduğumda bana safa DDVP 550EC adında 10 lt ye bi kapak sulandırılmak üzere bi ilaç verdi 3 gün oluyor yaptığım ama pek etkili olduğunu söleyemicem sürekli ilaçlamam mı gerek yoksa lütfen yardım edin şimdiden *** ederim ilginiz için ..
|
Güllerim için yardım.
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba ,terasımdaki güllerimin yapraklarında resimlerde gözüken lekeler var.Bazı yapraklardada küflenmeye benzer bir şeyler var,açıkcası bu konuda çok tesrübesizim sizce bunların sebebi nedir ve ne yapılabilir.Şimdiden teşekkürler..
|
Çok sulamadan olabilir. Küfe benzer şeylerde külleme olmalı. Site içerisinde bu konularla ilgili bölümler var oradan bakarsanızyardımı dokunacaktır.
|
Selam serkan bey, sulamadan diyosunuzya ,ne kadar sıklıkla sulamak gerekiyo.2 günde bir suluyorum ben, şimdiden teşekkürler
|
Merhaba.Saygıdeğer arkadaşım.Bu yaprakları dalından kopar.Naylon poşetin içinde topla imha et.Çok da su verme.
|
Sayın ilhankuafor,
Sitemize üye olalı aşağı yukarı bir sene olmuş ama bu müddet zarfında pek de faal olmamışsınız. Sorununuzla ilgili olarak sizi aydınlatıcı o kadar güzel ve değerli bilgileri paylaşmış ki arkadaşlarımız ve hocalarımız, okudukça şaşıracaksınız. Yeter ki ilgili başlıklara bir göz gezdirin. http://www.agaclar.net/dergi/ocak07.html http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5983 |
Teşekkürler sevgili arkadaşlar
|
5 Eklenti(ler)
merhaba ,
bahçemde eski yeni bir sürü güllerim var ancak hiç sağlıklı değiller pası var biti var nasıl güzel görünüme kavuşacaklar zavallılar yinede açmaya çalışıyor kışın baya budamıştık onları nasıl oluyorlar anlamıyorum ilac karışımı nasıl olmalı ve ne sıklıkla yapmalıyım teşekkürler |
Alıntı:
Bir hafta mantari hastalıklara karşı ilaçlama yapmalısınız. Ertesi hafta zararlılara karşı ilaçlama yapmalısınız. Zehirsiz doğal ilaçlar (kükürt ve neem azal) tercih edilmeli. İlgili başlıklara bakınız. Bakım ve budamaya da dikkat edilmeli. Hastalıklı yaprakları toplayıp uzaklaştırınız. Hava ve güneş dalların arasına iyi nüfuz etmeli. Gübreleme ile güllerin hastalıklara direnci arttırılmalı. Umarım sıkıcı bir tavsiye olmadı. Kolay gelsin. |
Teşekkürler Sayın Zeytinci
neem azal elimde vardı onu kullanırım |
Sn. Firuzan,
Yaprak hastalıklarına karşı tercihen kükürt (ya da zehirli ilaç a karşıyız ama mecbur kalırsanız CAPTAN) kullanın. |
Teşekkürler Sn Zeytinci, captan elimde var kullanmadım acil durum olmadıkca kullanmayayım dedim ama akşamüstü yababilirim arılar kovana gidiyor olduğuna göre uğurböceği de buralarda yok hiç görmedim açıkçası ölçüyü nasıl yapmalıyım bilginiz var mı?
|
Bite neemazal kullansanız daha iyi.
|
şimdi bu hafta bütün güllerime ve bodur elma ağacım neemazal uygulayayım diyorum sonraki hafta yaprakları da sararmalar var kara lekeler var altlarda onlar içinde captan yapayım yani şu gülleri sağlıklı görünüme kavuşturmalıyım çünkü diğer çiçeklerim çok sağlıklı bunlar iyi görünmüyor o yüzden :)
|
Sn. Firuzan,
İlk olarak neem azal'ı bitlere karşı kullanın. 3 gün sonra kükürt'ü mantari lekelere/paslara karşı kullanın. Arılar varsa (hele bal arıları) zehirli ilaç kullanmayın. |
ok tamam evet arılar etrafta var ben ne arısı olduğunu bilmiyorum ama büyük siyah arı gibi ses çıkaranı bile var açıkcası öyle çevreye zarar vermek istemiyorum onlarda tozlaşmayı sağlıyorlar, çiçek tohumları ektim bahçeye hemenn karıncaların taşıdığını gördüm güldüm :) herkes bir şey peşinde afiyetle yesinler dedim bari ne yapayım beni rahatsız etmiyorlar kükürtüm yok alırım karıştırma ölçüsü ne olmalıdır teşekkürler
|
Sn Firuzan,
Sıvı kükürt için ambalajında ölçek bilgisi veriliyordur. Toz kükürt bir kese vasıtası ile yapraklara silkeleniyor. Captan için geçen yıl 5 lt için 1 kapak kullanmıştım. Yine üzerindeki bilgilere bakınız. |
captanı ben gene ağaclar netden küçük bir şekilde almıştım dolayısıyla bir ölçü bilgim yok o yüzden sordum
|
selam,
benim gül çiçeklerimin üzerinde lekler olusuyor. Pembe ve beyaz gülümde vardi simdi kirmiziya da bulasti. 3 gülümde tirmanici gül cinsinden. Yaprakta kara leke vardi onun icin mantar ilaclamasi gecti ama bunlara bir çözüm bulamadim. eminönündeki satıclara sordum onlar ellerinde var olan ilaci satma derdinde. Bu bir hastalik midir yoksa yetersiz beslenme midir. tesekkurler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025