![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Rica ederim ne demek. Sonuçları bizimle paylaşırsanız iyi olur. Bildiğimiz dahilinde her türlü destek verilir. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Geçen bahar ekilip dikilmeyen işlenmemiş toprağa,yol kenarına sınır ağacı niyetiyle tüplü olarak alıp diktiğim leylandilerimde bugünlerde sararmalar var.Besin açığından mıdır, aşırı yağışlardan kaynaklanan su fazlalığından mıdır yoksa kışın görülebilen olağan bir durum mudur ? Yoksa başka bir sorun mudur ? Diktiğim zaman diplerine yanmış hayvan gübresi vermiştim.Bu günlerde tekrar yanmış hayvan gübresi vermeyi düşünüyorum.Fidanlarım 75-80 cm civarındalar. Leylandiler konusunda tecrübeli olan arkadaşların yardım ve tavsiyelerini bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesajınızı yeni gördüm korkulacak hiç bir şey yok. Mevsim kışa döndüğünde renk değişikliği özelliği vardır. Yinede bir olumsuzluk olursa bir üretici olarak bildiğim kadarı ile sorularınızı cevaplamaya çalışırım. Kendinize iyi bakın. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Teşekkür ederim Sayın Cemal. S..İnşallah sorunsuz tekrar baharda yeşil renklerine döndüklerini görürüm.Parktaki büyük çam ağaçlarının iğnelerinin de yazınki renklerine göre hafif sarımsı renkte olduklarını görünce aklıma kışın renk değişikliği olabileceği ihtimali geldi.Ama emin olmadığım için sormak istedim. Tekrar teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2012
|
cemal bey bizim sorun hakkında yardımcı olabilr misiniz? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar...! Fotolardan bir şeyler çıkarmak çok zor. Taban suyu toplanıyorsa acilen toprak ilavsi yapıp suyu dırane edin. Sararmalar fazla sudan ve rüzgar çarpmasından olabilir. Uçlarından formlarını bozmadan budayın bitkilerinizi. Budama ve kuruyan bitkileri çıkarıpbahçenizden imha edin. Mantar olabilir. Umarım faydalı olmuşumdur. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2013
|
Bende yeni 50 adet 2 ile 2.5 metre boyunda leylandi ektim. Ağustos ortasında ve saksılıydı. Yaklaşık bir 10 tanesinin tepe uçlarında sararmalar var. Bol bol suluyorum tutması için bakalım ne olacak. Umarım kaybetmem. Fikri olan var mı? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kök çürümesi, leylandi |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|