agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni98Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-06-2010, 11:01   #241
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2010
Merhaba arkadaşlar; ben yeni üyeyim. Siteyi takip ediyordum,küçük bir bahçem var, biraz gül fidanı dikmiştim fakat kısa süre sonra mss2010'un gülleri gibi küllenme hastalığı oldu. Mine hanım'a teşekkürler , önerileri ile şu an iyiler. Bu siteye emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

osman ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2010, 09:20   #242
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Benim güllerimdeki sorun ne olabilir acaba ? bir hafta önce aldım, sabah güneşi gören baklonumda duruyorken bu hale geldi. Umarım onları kaybetmem

Eklenen Resimler

cemre_77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2010, 10:46   #243
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2010
Karaleke sanırım Bana biraz da mevsimsel gibi geldi karalekeye yol açan etmenler bu sıralarda çoğalıyor sanırım Bu ara gül satan yerlerde ve balkonumdaki güllerin 2 tanesinde var

erol21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 12:54   #244
Ağaç Dostu

Nefin Nur's Avatar

Giriş Tarihi: 09-01-2011
tüm gül dostlarına merhaba

benimde balkonumda 3 adet ve annemin penceresinde 3 adet olmak üzere toplam 6 saksı gülüm var.Geçen hafta pazarda gül satan amca bize gülün saksısına paslı çivi veya ona benzer paslanmış birşey koymamızı güllerin böylece daha sağlıklı olacaklarını söyledi.

arama kısmında gül pas yaparak aratmaya çalıştım ama bilgi bulamadım.aranızda bu konuda bilgisi olan varmı

Nefin Nur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 09:17   #245
Ağaç Dostu

Nefin Nur's Avatar

sanırım bu konuda bilgisi olan yok (

Eski 21-04-2011, 11:59   #246
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Gül pas diye arama yaparsanız sonuç alamazsınız. Gülde pas hastalığı da var, ona doğru yönlenirsiniz.

Demir eksikliğine karşı evlerde uygulanan bir yöntemdir paslı çivi. Güllerinizin daha sağlıklı olmasını sağlamaz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 15:58   #247
Ağaç Dostu

Nefin Nur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Gül pas diye arama yaparsanız sonuç alamazsınız. Gülde pas hastalığı da var, ona doğru yönlenirsiniz.

Demir eksikliğine karşı evlerde uygulanan bir yöntemdir paslı çivi. Güllerinizin daha sağlıklı olmasını sağlamaz.

Teşekkürler Mine hanım,

anladığım kadarıyla zararıda yok,bir kaç tane atıp denemeyi düşünüyorum,belki faydası olur

Eski 04-05-2011, 01:48   #248
Ağaçsever

karamanliali's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2010
Arkadaslar daha bu subat ayinda ektigim guller hastalandi
Ozel gul gubresini verdim, Rosabel Ew ilaci ile ilacladim, ama yinede hastaliga mani olamiyorum hep ilerliyor.
Kuruyan dallari hastaligin altindan kestim ama, ben kestikce hastalik asagiya dogru devam ediyor. Ne yapmaliyim?
Gulu ektigim yerde cok sayida sari karincalar var acaba onlarmi zarar veriyor, ama oyle olsa neden kuruma dallardan baslasin?
Bide asi yeri topragin altindami kalmali ustundemi, ben topragin ustunde biraktim yani asi yeri acikta.Bir zarari olurmu?

Eklenen Resimler

karamanliali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 12:25   #249
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Aşı yeri toprak üzerinde kalmalı doğru yapmışsınız. Hastalık da olabilir, ancak kış zararı problemine de benziyor görüntü. Don vuruğu sonrası izlenimi de edindim. Bu durumda hemen kesmeyin. Siz kestikçe o geriye doğru kurur. Dokuları zarar gören bütün dallar sağlam noktaya kadar kurusun sonra kesersiniz.

Kompostla gübreleyin, dayanıklılığı arttırmak için fosfor ve potasyumlu bir gübre verin. Şu aşamada deniz yosunu preparatı da yardımcı olur.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 22:36   #250
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nefin Nur Mesajı Göster
tüm gül dostlarına merhaba

benimde balkonumda 3 adet ve annemin penceresinde 3 adet olmak üzere toplam 6 saksı gülüm var.Geçen hafta pazarda gül satan amca bize gülün saksısına paslı çivi veya ona benzer paslanmış birşey koymamızı güllerin böylece daha sağlıklı olacaklarını söyledi.

arama kısmında gül pas yaparak aratmaya çalıştım ama bilgi bulamadım.aranızda bu konuda bilgisi olan varmı
Sn Nefin nur., Paslı çivi. teneke vs. güllerin sağlıklı olmasını sağlamaz. Güllerin sağlıklı olması için KÖK sisteminin sağlıklı olması ve yeni kökler yapabilmesi lazım. Bunun için de toprak drenajı önemlidir. Verdiğiniz suyun fazlası akıp gitmelidir. Besin olarak yeterli gübreyi suda eritip verebilirsiniz.

Eğer Demir noksanlığı problemi var ise; Yani yaprakların damarları yeşil, damar araları sarı ise; Saçı-kıbrısı denilen "Demir sulfat 7 H2O." demir tuzun dan saksı başına 1 çay kaşığı kadar eritip verebilirsiniz veya "Sequestrine" denilen demir gübresinden çok az miktarda saksılara verebilirsiniz.

kısacası paslı çivi vs. ile demir ihtiyacı giderilmez. Kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 22:38   #251
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karamanliali Mesajı Göster
Arkadaslar daha bu subat ayinda ektigim guller hastalandi
Ozel gul gubresini verdim, Rosabel Ew ilaci ile ilacladim, ama yinede hastaliga mani olamiyorum hep ilerliyor.
Kuruyan dallari hastaligin altindan kestim ama, ben kestikce hastalik asagiya dogru devam ediyor. Ne yapmaliyim?
Gulu ektigim yerde cok sayida sari karincalar var acaba onlarmi zarar veriyor, ama oyle olsa neden kuruma dallardan baslasin?
Bide asi yeri topragin altindami kalmali ustundemi, ben topragin ustunde biraktim yani asi yeri acikta.Bir zarari olurmu?
Benim tahminim, Problem KÖK kısmında dır. Kök kanseri (Agrobacterium tumafacience) veya kök çürüklüğü olabilir.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2011, 11:18   #252
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2011
merhabalar verdiğiniz bilgiler çok güzel bende yeni üyeyim benimde bahçemde güllerim var ama üserlerinde yeşil tırtıl gördüm bu tırtıllar sanki testereyle kesilmiş gibi yapıolar güllerimi sadece güller olsa domates ve biber fideleride ekmiştim onlarıda yemekte sanırım yine aynı tırtıllar zirai ilaççıya sorduğumda bana safa DDVP 550EC adında 10 lt ye bi kapak sulandırılmak üzere bi ilaç verdi 3 gün oluyor yaptığım ama pek etkili olduğunu söleyemicem sürekli ilaçlamam mı gerek yoksa lütfen yardım edin şimdiden *** ederim ilginiz için ..

burcak09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 13:05   #253
Yeni Üye

ilhankuafor's Avatar

Giriş Tarihi: 11-05-2010
Güllerim için yardım.

Arkadaşlar merhaba ,terasımdaki güllerimin yapraklarında resimlerde gözüken lekeler var.Bazı yapraklardada küflenmeye benzer bir şeyler var,açıkcası bu konuda çok tesrübesizim sizce bunların sebebi nedir ve ne yapılabilir.Şimdiden teşekkürler..

Eklenen Resimler

ilhankuafor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 13:19   #254
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Çok sulamadan olabilir. Küfe benzer şeylerde külleme olmalı. Site içerisinde bu konularla ilgili bölümler var oradan bakarsanızyardımı dokunacaktır.

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 14:02   #255
Yeni Üye

ilhankuafor's Avatar

Selam serkan bey, sulamadan diyosunuzya ,ne kadar sıklıkla sulamak gerekiyo.2 günde bir suluyorum ben, şimdiden teşekkürler

Eski 24-05-2011, 14:10   #256
Bilgilendirilen Üye

Giriş Tarihi: 30-01-2008
Merhaba.Saygıdeğer arkadaşım.Bu yaprakları dalından kopar.Naylon poşetin içinde topla imha et.Çok da su verme.

ilhami bayar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 14:26   #257
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sayın ilhankuafor,
Sitemize üye olalı aşağı yukarı bir sene olmuş ama bu müddet zarfında pek de faal olmamışsınız.

Sorununuzla ilgili olarak sizi aydınlatıcı o kadar güzel ve değerli bilgileri paylaşmış ki arkadaşlarımız ve hocalarımız, okudukça şaşıracaksınız. Yeter ki ilgili başlıklara bir göz gezdirin.

http://www.agaclar.net/dergi/ocak07.html

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5983

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2011, 15:33   #258
Yeni Üye

ilhankuafor's Avatar

Teşekkürler sevgili arkadaşlar

Eski 01-06-2011, 13:54   #259
Ağaç Dostu

FIRUZAN's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2007
merhaba ,
bahçemde eski yeni bir sürü güllerim var ancak hiç sağlıklı değiller pası var biti var nasıl güzel görünüme kavuşacaklar zavallılar yinede açmaya çalışıyor kışın baya budamıştık onları nasıl oluyorlar anlamıyorum
ilac karışımı nasıl olmalı ve ne sıklıkla yapmalıyım teşekkürler

Eklenen Resimler

FIRUZAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2011, 20:25   #260
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FIRUZAN Mesajı Göster
merhaba
ilac karışımı nasıl olmalı ve ne sıklıkla yapmalıyım teşekkürler
Gül sabır ve bakım disiplini istiyor. Mevsim yağmurlu seyrediyor. Dolayısı ile mantari hastalıklar eksik olmuyor. Mayıs sıcaklıkları ise sürgün gelişimini arttırıyor ve zararlıları üzerine çekiyor. Sonuç ilaçlama kaçınılmaz.

Bir hafta mantari hastalıklara karşı ilaçlama yapmalısınız.
Ertesi hafta zararlılara karşı ilaçlama yapmalısınız.

Zehirsiz doğal ilaçlar (kükürt ve neem azal) tercih edilmeli. İlgili başlıklara bakınız.

Bakım ve budamaya da dikkat edilmeli. Hastalıklı yaprakları toplayıp uzaklaştırınız. Hava ve güneş dalların arasına iyi nüfuz etmeli. Gübreleme ile güllerin hastalıklara direnci arttırılmalı.

Umarım sıkıcı bir tavsiye olmadı.

Kolay gelsin.

Emine Akman beğendi.

Düzenleyen Zeytinci : 01-06-2011 saat 20:27 Neden: ilave yapıldı.
Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2011, 21:46   #261
Ağaç Dostu

FIRUZAN's Avatar

Teşekkürler Sayın Zeytinci
neem azal elimde vardı onu kullanırım

Eski 02-06-2011, 19:41   #262
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Sn. Firuzan,

Yaprak hastalıklarına karşı tercihen kükürt (ya da zehirli ilaç a karşıyız ama mecbur kalırsanız CAPTAN) kullanın.

Eski 02-06-2011, 20:35   #263
Ağaç Dostu

FIRUZAN's Avatar

Teşekkürler Sn Zeytinci, captan elimde var kullanmadım acil durum olmadıkca kullanmayayım dedim ama akşamüstü yababilirim arılar kovana gidiyor olduğuna göre uğurböceği de buralarda yok hiç görmedim açıkçası ölçüyü nasıl yapmalıyım bilginiz var mı?

Eski 02-06-2011, 20:40   #264
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Bite neemazal kullansanız daha iyi.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2011, 20:49   #265
Ağaç Dostu

FIRUZAN's Avatar

şimdi bu hafta bütün güllerime ve bodur elma ağacım neemazal uygulayayım diyorum sonraki hafta yaprakları da sararmalar var kara lekeler var altlarda onlar içinde captan yapayım yani şu gülleri sağlıklı görünüme kavuşturmalıyım çünkü diğer çiçeklerim çok sağlıklı bunlar iyi görünmüyor o yüzden

Eski 02-06-2011, 20:50   #266
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Sn. Firuzan,

İlk olarak neem azal'ı bitlere karşı kullanın. 3 gün sonra kükürt'ü mantari lekelere/paslara karşı kullanın. Arılar varsa (hele bal arıları) zehirli ilaç kullanmayın.

Eski 02-06-2011, 20:56   #267
Ağaç Dostu

FIRUZAN's Avatar

ok tamam evet arılar etrafta var ben ne arısı olduğunu bilmiyorum ama büyük siyah arı gibi ses çıkaranı bile var açıkcası öyle çevreye zarar vermek istemiyorum onlarda tozlaşmayı sağlıyorlar, çiçek tohumları ektim bahçeye hemenn karıncaların taşıdığını gördüm güldüm herkes bir şey peşinde afiyetle yesinler dedim bari ne yapayım beni rahatsız etmiyorlar kükürtüm yok alırım karıştırma ölçüsü ne olmalıdır teşekkürler

Eski 02-06-2011, 21:22   #268
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Sn Firuzan,

Sıvı kükürt için ambalajında ölçek bilgisi veriliyordur. Toz kükürt bir kese vasıtası ile yapraklara silkeleniyor.

Captan için geçen yıl 5 lt için 1 kapak kullanmıştım. Yine üzerindeki bilgilere bakınız.

Eski 02-06-2011, 21:44   #269
Ağaç Dostu

FIRUZAN's Avatar

captanı ben gene ağaclar netden küçük bir şekilde almıştım dolayısıyla bir ölçü bilgim yok o yüzden sordum

Eski 25-06-2011, 21:56   #270
-

Giriş Tarihi: 25-06-2011
selam,
benim gül çiçeklerimin üzerinde lekler olusuyor. Pembe ve beyaz gülümde vardi simdi kirmiziya da bulasti.
3 gülümde tirmanici gül cinsinden.

Yaprakta kara leke vardi onun icin mantar ilaclamasi gecti ama bunlara bir çözüm bulamadim.
eminönündeki satıclara sordum onlar ellerinde var olan ilaci satma derdinde.

Bu bir hastalik midir yoksa yetersiz beslenme midir.

tesekkurler

Düzenleyen ilyasz : 27-06-2011 saat 14:08
ilyasz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025