![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2014
|
[ATTACH] ![]() ![]() ![]() [/ATTACH]Merhabalar, Gulumun onceki ve sonraki hali. Bu yapraklardaki yesil ve kahverengi bocekler yuzunden budamak zorunda kaldim. Her yeri sarmislar. Diger gulumde de bir kac dal budadim ama tamamen budamaya icim el vermedi. Nedir bunlar nasil kurtulurum. Yardimlariniz icin tesekkurler.. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Bunlar puseron denen gül bitleridir. Gülünüz varsa onlar da olacaktır. Bitler için bir insecticid alıp uygulayınız. Hemen temizlenir. Bunun dışında ev yapımı ilaçlara da göz atabilirsiniz |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2014
|
Alıntı:
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğer çiçek derken kastınız diğer güller ise evet bulaşırlar. Erginler kanatlanıp baska bitkilere uçar orada üremeye devam ederler. Gül dışındaki bitkileri kastediyorsanız nadir de olsa bulaşma ihtimali var. Bitkiye göre değişir... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2014
|
Merhaba, Uzun süredir uğraşmama rağmen güllerim bir türlü sağlıklı bir şekil almadı. Çaresiz kaldığımdan sizlerin görüşlerini almak istedim. Bir fotograf ekliyorum. Bitler ve ölü yapraklar bol miktarda mevcut. Kimyasal ilaç pek kullanmak istemiyorum. Eğer gözlemlerinize göre tespit edebildiğiniz sorunlar için önereceğiniz tabi ev yapımı ilaçlar mümkünse onları denemek istiyorum. Başka çare kalmazsa artık kimyasal ilaca başvuracağım. Şimdiden çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ev yapımı ilaç ben kullanmadım. Forumda bununla ilgili bilgiler tarifler var oradan faydalanabilirsiniz. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|