![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2012
|
Çam ağacım sarardı, nasıl kurtarabilirim?
1 yil once bir fidanliktan satin aldigim 180 cm.lik Uludag Goknarim 2 aydir sarariyor. Yeri guzel, balkonda tumgun isik aliyor, sabah gunesi de aliyor. Ne oldu birden anlamadim, ama bu koca agacin gozgore gore sararmasi beni cok uzuyor. Bu konuda yetkin insanlardan ne yapmam gerektigi konusunda destek rica ediyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
hocam tum gun gunes alıyor demisiniz uludag goknarı gölge ağacıdır ışıgın asırısını cok sevmez..sorun buyuk ihtimal bundan kaynaklanıyor..tepe surgununun kuruması kotu olmus .. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Yapacak hicbirsey yok mu? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu ağaç saksıda yetiştirme boyutunu geçmiş saksıda yetiştirmek için mümkün olduğunca küçük, kazık kök değilde, yürek kök sistemi yapan ve yavaş büyüyen ağaçlar tercih edilmeli bu şekilde uzun süre muhafaza edilebilir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Simdi topraga diksem tekrar yeserir mi? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
hocam tepe surgunu kurumus topraga diktiginizde olmese bile buyuyemez artık...agac cok hasar almıs keske ilk kurumaya basladıgında haberimiz olsaydı...bilgilerimizi paylaşırdık... .. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2020
|
Hocam geçen sene diktiğim 70 adet leylandi ağacı soğuktan dolayı sarardı. (Erzurum) Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2020
|
Kardeşim bendede aynı durum olmuştu yazın sulamayla birlikte toparlıyor ayrıca sıvı yaprak gübresi kullandım çok faydasını gördüm. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
|
Baumax dan çam gubresi ve igne yapraklilar icin vitamin aldim onlari verdim. Bakalim bir umut yine de |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|