agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni5Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-03-2009, 21:28   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Soğanları sökmeyi düşünmediğim soğanlı bitkilerim var. Sümbüllerim mesela... (Geçen sene de sökmemiştim bu sene yeniden çiçeklendiler.)

Nergislerimi, çiğdemlerimi ve lalelerimi de sümbüllerim gibi sökmeyi düşünmüyorum... Hastalıklardan, mantardan vs korumam için bir uygulama yapmam gerekir mi? Yoksa toprağı sulamadığım, çürümelerine sebep olmadığım müddetçe güvende kalırlar mı?

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2009, 12:22   #2
Yeni Üye

dilek_cds's Avatar

Giriş Tarihi: 18-05-2005
Galeri: 7
lalelerim

Merhaba,
Benimde lalerlerimin açmasını beklerken bir gün içinde tüm lale yaprakları kırmızımsı renkte küçük böceklerle dolmuş. İlk başta birinde vardı temizlemiştim ama birgün sonra hepsinde çok küçük böcekler olmuş. Bende birer tane aspirin koydum toğrağa ve suladım. Şimdi 3 lale saksımda yok ama ilkinde hala var ve çoğaldı. Aceba ne yapabilirim.?

dilek_cds Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2012, 07:52   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs Mesajı Göster
Soğanları sökmeyi düşünmediğim soğanlı bitkilerim var. Sümbüllerim mesela... (Geçen sene de sökmemiştim bu sene yeniden çiçeklendiler.)

Nergislerimi, çiğdemlerimi ve lalelerimi de sümbüllerim gibi sökmeyi düşünmüyorum... Hastalıklardan, mantardan vs korumam için bir uygulama yapmam gerekir mi? Yoksa toprağı sulamadığım, çürümelerine sebep olmadığım müddetçe güvende kalırlar mı?
evet bende merak ettiğim konulardan biri bu.soğanların hangileri topraktan çıkarmazsak ölür.hepsini topraktan ne zaman toplamalı ,ben çok fazla soğanım olduğu için toplamıyordum.eğer toprakta kalmalarında sakınca varsa artık toplayım.

selami2012 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025