![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2016
|
Acemilik :(
Merhaba, uzun yillar bir sekilde korudugum cok sevdigim cicekleri, kapali balkonumda annemin arada sulamasini rica ederek , uzun bir zaman icin yurtdisina gittim. Nisan ayinda dondugumde, bazilarinin uzerinde pamukcuklar gordum. Nemden oldugunu dusundum. Bocekleri farketmemistim. SOnra Kalanchoe leri , tek tek tazyikli su ile yikadim. Taaa ki , boceklerden kaynaklandigini , sus narimin , neyseki seyrek dallari arasinda gorunceye dek anlamamistim. Resimlerdeki ayni bocekten ; irisiyle, yavrusuyla, hepsini sarmis. En taze yapraklarin, cicek acacak surgunlerin aralarina girmisler, koloni halinde. Sadece Kalanchoeler de degil, cevresindeki tum bitkilere musallat olmus. Yazilarin hepsini okudum. Simdi ben bunlari yikayip , pamuklu alanlardan kurtuldum. Ama bocekler hala var, boceklerin yerlestigi taze surgunleri kesmeli miyim? ( Ezdigimde turucu renk bir sivi cikiyor , bu da mucadelede hala sansim oldugu anlamina geliyormus okuduklarima gore ) Topraklarina dusmus olmalari mevcut ki minik olanlari gormek zor, Topraklari degistirmeli miyim? Gebe oldugum icin , tarimsal ilaclar kullanmamam gerektigini dusunuyorum. En basta yazilan zeytinyagli , arap sabunlu , sarimsakli formulu uygulasam sonuc alabilir miyim anlattigim sartlarda? Eger yonlendirebilirseniz , cok sevinirim. Tesekkur ederim. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| beyaz benek, hastalık, mantar, yucca |
|
|