![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2014
|
peki toprak değişimi yapsak bu bitlerden kurtulur muyuz ben ilaç da kullanıyorum ama ağacımın yinede kalan yaprakları tek tük sararmaya ve dökülmeye devam ediyor. Bir de ağacımın üstte kalan köklerinde beyazlıklar var ilaçlama yapmama rağmen ağacımın türü ficus ginseng |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2016
|
Acemilik :(
Merhaba, uzun yillar bir sekilde korudugum cok sevdigim cicekleri, kapali balkonumda annemin arada sulamasini rica ederek , uzun bir zaman icin yurtdisina gittim. Nisan ayinda dondugumde, bazilarinin uzerinde pamukcuklar gordum. Nemden oldugunu dusundum. Bocekleri farketmemistim. SOnra Kalanchoe leri , tek tek tazyikli su ile yikadim. Taaa ki , boceklerden kaynaklandigini , sus narimin , neyseki seyrek dallari arasinda gorunceye dek anlamamistim. Resimlerdeki ayni bocekten ; irisiyle, yavrusuyla, hepsini sarmis. En taze yapraklarin, cicek acacak surgunlerin aralarina girmisler, koloni halinde. Sadece Kalanchoeler de degil, cevresindeki tum bitkilere musallat olmus. Yazilarin hepsini okudum. Simdi ben bunlari yikayip , pamuklu alanlardan kurtuldum. Ama bocekler hala var, boceklerin yerlestigi taze surgunleri kesmeli miyim? ( Ezdigimde turucu renk bir sivi cikiyor , bu da mucadelede hala sansim oldugu anlamina geliyormus okuduklarima gore ) Topraklarina dusmus olmalari mevcut ki minik olanlari gormek zor, Topraklari degistirmeli miyim? Gebe oldugum icin , tarimsal ilaclar kullanmamam gerektigini dusunuyorum. En basta yazilan zeytinyagli , arap sabunlu , sarimsakli formulu uygulasam sonuc alabilir miyim anlattigim sartlarda? Eger yonlendirebilirseniz , cok sevinirim. Tesekkur ederim. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| beyaz benek, hastalık, mantar, yucca |
|
|