![]() |
Alıntı:
Sayın dodor Neyse bekliyelim bakalım. |
Bizim kabaklar susuzluktan hezimete uğradı.
15 kg civarı bir tanesi evde yatıyor. Bir diğeri 20 li kilolarda. |
Şu an ağustosun 22 si elinde yetişmiş kabak resmi olmaması doğal mı ? Todor bey ya bizim gönderdiğimiz fotoğraflar Mars'tan mı acaba? Yoksa Alpkaan arkadaşımızın avukatlığına mı soyundunuz...? Ben Alpkaan arkadaşımızdan bir cevap bekliyorum doğrusu..Tüm yeşili seven arkadaşlara iyi günler dilerim...
|
Alıntı:
Hatırlayacağınız üzere Alpkaan06 isimli kullanıcı, epeyce bir süre tohum satmak istemiş idi. Bende tohumlarının pahallı olduğunu söylemiştim. Kimsenin avukatlığını yapmama gerek yok. Herkes herşeyi görebiliyor. |
Dev bal kabağı yarışmasının bitiş tarihi nedir? Türkiyede farklı iklim bölgeleri var...Bazı bölgelerde eylül ayında krağı düştüğü oluyor, kimi bölgelerde kasım sonuna kadar hava koşulları kabağın büyümesine uygun...Bu durumu göz önüne alarak şimdiden yarışmayı organize edenler tarih belirlese daha iyi olmazmı acaba? **** her bölge için farklı bitiş tarihi olamaz mı? Teşekkürler...
|
Geçen sene Sonbahar Toplantısı (Yalova) 3.Kasım.2007 sayfalarında görebileceğiniz gibi son yarışmacı olan ben 3 kasımda tartım işlemini gerçekleştirmiştim.
Her bölge için farklı final tarihleri belirlemek yerine, son bir tarih belirlesek daha iyi olur belki. Kabağının yeterince olduğunu düşünen arkadaş, kabağının yanında iki üye ile tartımını yapar, sonucu bildirir. Böylece "Sen Anamur'dasın, sıcak iklimdesin. Agustos 15'e kadar kabağının olması gerekir." dememiş oluruz. Belki arkadaşımız, benim gibi geç ekti. Ben sonuç alamadım ama diğer bölgelerdeki arkadaşarımızın şansı var. |
Kabak resimleri
2 Eklenti(ler)
Konya'da yetiştirmekte olduğum kabakların resimleri..
|
Ağırlık hesaplama
Kabağınızın kilosunu buradan bulabilirsiniz.
inc ve lbs. leri çeviriniz. http://www.pumpkinnook.com/giants/ott.htm |
kemal bey ekim tariniz neydi merak ettim? Nezaman hasat etmeyi düşünüyorsunuz?
|
Kısmet
Nisan ayının sonunda ekim yaptık. Hasat zamanını şu anda bilemiyorum. Bakacağız. Ayrıca çeşitli kanallardan elimdeki kabak tohumlarının dağıtımını yapmıştım. Çanakkale- Ankara - Sakarya - Yalova - Bayramiç ' ten tohum alan arkadaşlar olmuştu ama seslerini duyamadım. Onların kabaklarının da iyi durumda olduğunu sanıyorum.
|
Kemal Bey elinizdeki kabakların en irisi kaç kg gelir.Tahmininiz var mı? Teşekkürler...
Siz kabakları nereden temin etmiştiniz? |
benim TATANGALAR ın durumu iyiydi ama , son 1 aydır nerdeyse hiç yağmur yağmadı, bu hafta sonu gidecem inşallah ...
bu enteresan yarışma sonunda ödül var mıydı? gazoz gofret vs.??? :D:D |
Şimdilik sadece Envor arkadaşımızın sponsorluğu var.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bal kabağı fazla gelişmedi izmirin topragında istenilen boyutlara ulaşması zor.
|
Cihan bey galiba kabağı çok uygun şartlarda olan bir yere dikmemşsiniz.Toprak ****** çok önemli bir faktör ancak daha pek çok kriter var ki o da verimi ve gelişmeyi etkiliyor.Ben fotoğrafa baktığımda çit kenarında otların arasına hapsolmuş ve çok fazla ilgilenilmemiş bir kabak görüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Benim kabaklar küçük olduğu için onun fotoğrafı yerine, şimdiye kadar bu kadar büyük şememe görmemiştim ve sizlerle paylaşmak istedim.
|
Alıntı:
|
Todor'dan aldığımız tohumdan yetiştirdiğim balkabağı karpuz büyüklüğüne geldikten sonra bozuldu. Geç ektiğimden ve fazla ilgilenmediğimden zaten dev olmayacaktı ama o kadar büyüdükten sonra bozulacağını sanmıyordum. Sağlık olsun...
|
Kabakların üzerini artık örtmüyorum.Herhalde eylül güneşi zarar vermez...
|
Arkadaşlar, dün Silivri gezisinden dönerken Selimpaşa' da manavdan kavun alırken kocaman bir kabak satıldığını gördüm. Hemen sorular sordum tohumları özel elde etmişler. İlk yıl 90 kg civarında kabakları olmuş. Bu yıl 85 kg ve 60 kg civarlarında imiş. Bu manavdaki kabaktan alıp çekirdeğini diksem hedefim 60 kg olmasada en azından iyi bakımla 30-40 kg civarında kabak verme olasılığı var mıdır?
|
Kabak bal kabağımıydı?
|
Arkadaşlar tohum olayı biraz şans.Nasıl aynı anne babadan doğdukları halde bir kardeş iri kıyım diğeri ufak tefek olabiliyorsa, iri bir kabaktan tohum aldığında sonuç çok iyide olabilir,çok kötüde sen en iyisi seneye en az 10 bitki yetiştir.Şansın yüksek olsun.Çünkü çoğu arkadaş aynı bakımı yaptığı halde her kabaktan farklı sonuçlar alınabiliyor.Ben tohum satın alırken en çok çekindiğim konu tohum alınan kabağın yakının da başka kabak çeşitlerinin olması.Yani yabancı tozlaşma....
|
Alıntı:
|
Benim kabakların yaprakları tamamen yok oldu sadece gövde ve sap kısımları yeşil. Acaba vakit geldi mi, koparmalı mıyım? Yoksa iyice gövde ve saplar odunsulaşmalı mı?
|
Küçüklerden birini kopardım. 13,7 kg. geldi :p
|
Meyve sapı kuruduysa, meyvenizin hasat zamanı geldi demektir.
|
Sevgili Todor...Yarışmanın bitimi için ortak tarih nedir? Yarışmanın sonunda forumun yöneticileri 1.2.ve 3. ye ödül olarak ne vermeyi düşünüyorlar? Bilginiz varsa bizimle paylaşırmısınız?
Not: Biliyorsunuz yarışmalarda ödül motivasyonu arttıran bir faktör.... |
Alıntı:
Ödüller henüz belli değil. Umarım, ödülün ne olduğuna bakıp, ona göre yarışmaya girmeye karar verme durumunuz yoktur :) Todor, tarih konusunda bilgi verecek... |
Bu yarışmaya bende katılacağım. Adana koşullarında bakalım Dev Bal Kabağı nasıl olacak gerçi Dev Bal Kabakları zaten yetişebiliyor bu bölgede.
80 - 90 kg lık kabaklar görmüştüm. Şimdi ilk olarak adım tohum nerden bulacağım? |
Adana vegetasyon süresi bakımından çok avantalı bir bölge kışlık kabaklar 180-200 günlük bir süreye itiyaç duyuyor...Bu açıdan bakarsak Siz seneye ciddi bir rakip olabilirsiniz...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025