![]() |
Alıntı:
Alıntı:
|
Arkadaşlar ,benim dev kabak habire kocaman kocaman yaprak ve sarı çiçekler açmaya devam edip duruyor meyve hala yok.Ne yapmam lazım acaba?
|
Alıntı:
Yalnızca yarışmaya katılanlar listesinde olmadığımı kasdetmiştim. Yarın bahçedeyim, fotoğraflar, gururla sunarım:) Yarışmaya katılanların kabaklarınıda merak etmekteyiz, bizi habersiz birakmazlar diye umuyorum. |
Sayın Yolac, Eğer geniş bir alan yayıldı ise ve çiçek açmaya başladı ise yakında tozlanma aşaması başlar. Yalnız dişi çicek olup olmadığına dikkat etmelisin. Gerekirse doğal dozlanmayı beklemeden, suni tozlama yapabilirsin. Bu konuda bir çok arkadaş zaten önceki forum yazışmalarında bahsetmişlerdi. Resim çekip gönderirsen ne olduğunu daha net görebiliriz.
|
Sayın YONAL,
Alakanıza candan teşekkürler.Ben de kulak pamuğuyla suni dölleme yapmayı düşünüyorum ancak zarar vermekten korkuyorum.Ayrıca hiç gübre kullanmadım. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek. |
Öğünmek gibi olmasın ama ...
3 Eklenti(ler)
Komşumun kuzeni güzeller güzeli Ada kabağımı görünce konu mankenliği yapmak istedi. Sonra da kabağın başından zorla ayırdık. :D:D:D
Bugün ölçtüm kabağımın çevresi 192 cm. |
Acaba kaç kilo :confused: Bu linkte bazı ölçümler var, belki tahminen yardımcı olabilir. http://www.pumpkinnook.com/giants/ott.htm
|
Referabs linkten : 100 inç : 28.7 Lbs.
1 Libre : 0.45359237 kg. 1 inç : 2,54 cm. 254 cm. çevresi olan kabak 45,35 kğ. ise. 192 cm. çevresi olan kabak 34, 28 kğ. dir. Doğrumu? |
selam arkadaşlar bende foruma resim ekleyeceğim ama nasıl eklendiğini bilmiyorum yardımcı olursamız sevinirim
|
sayın indomie helal olsun diyorum başka bişey diyemiyorum :)
|
|
Referans linkteki ölçü tahminlerinin elbette doğruluk payı vardır ama, benim ve komşularımın tahminine göre kabağımın ağırlığı 40-50 kg arasında.
Tabii ki asıl netice yarışma sonunda belli olacak. ;) |
Tebrik ediyorum, çok başarılısınız :)
|
3 lt Bionem in durumu belli oldu gibi :)
|
1 Eklenti(ler)
Bence biraz erken :)
Daha biz son sözümüzü söylemedik. |
Sn.K0900 ; Yapraklar muhteşem .Katologda yer çok biliyorsunuz:)
|
İtina gösteriyoruz, peryodik olarak Bionem isimli sıvi organik gübre ile gübreliyoruz:)
|
Harikasınız . Ben Bionemi yapraktan tanırım :D Lütfen Bionem MİKROBİYAL SIVI GÜBRE:D
|
2 Eklenti(ler)
|
Bu yarışma cidden heyecanlı olacak keşke bende katılsaymışım:)
|
192cm
Arkadaşlar
Benim geçen seneki kabağımın yatay ve dikey çevresi 2,00 m idi ve 74,5 kg ağırlığındaydı. Ben oldukca sessiz kaldım ama kabaklarım her gün azıcık olsun büyüyorlar. Önümüzdeki günlerde resimlerini ekleyeceğim. Sevgiyle Kalınız |
Alıntı:
|
Heyecanla izliyorum. Bakalım 3Lt kimin olacak ?
|
Merhaba Arkadaşlar,
İndomie'i tebrik ediyorum. Bakalım daha ne süprizler çıkacak. Tahminim 100 KG üzerinde kabalar ile karşılacağız. Bir ihtimal 200 Kg üzeri. Bu iş gittikce güzelleşiyor. Benim kabak şu an 40 cm çapta, Ana kök(çürüdü ve kestim) olmadan büyümeye devam ediyor. Akşam resmini çekeceğim. Bu arada fosfor içerikli gübreyi nasıl buluruz. |
Sabah ölçtüm 176cm-179 cm capında kabağım. Şu anki durumundan biraz daha büyüyüp öyle kalacağını sanıyorum. Çünkü kabak hızlı gelişim dönemini geçirdikten sonra çok fazla büyümüyor sadece biraz daha olgunlaşıyor.
Görünen kabaklarla 100kg.ın üzerine çıkmak biraz zor diye düşünüyorum. Rengini alan kabağın büyümesi de duruyor. Ama belki yeşillerden atak yapan olur :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tohumlar USA dan direk Dill den gelmişti geçen sene.
|
Geçen yıl yarışmada 1 nci olan üreticiye; 5 litre Natural Bioplasma markalı mikrobiyal gübre hediye etmiştik.
Bu yıl birinci olan üreticiye ise; 10 litre Natural Bioplasma markalı mikrobiyal gübre hediye edeceğiz. yusuf Atalay Denge Tarım |
Tüm katılımcılar adına Denge tarıma teşekkür ediyoruz:)
Bir kaç gübre üreticisi daha kaldı, onlarında burayı görmesini sağlamalıyız:) Aslında çok güzel bitkilerde hediye edilebilir:p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025