![]() |
|
![]() |
#31 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Tekin'in Bulgar Pembesi mi? 4 kisilik aileyi doyurur ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Evet. Bu domates salkımda tek değildi. Salkımda her biri yarım kilodan fazla 4-5 domates daha vardı. Bir üyemiz sormuş para verip alırmısınız diye. Bizde olmadığı zaman bulsam üç misli para verip alırım. Böyle bir domatesi iki kişi tek öğünde tüketebilme becerisine sahibiz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Maaşallah , başlıkta hareket olmayınca diğerlerini tartıp foruma koymadım . Seneye inşallah . Pembe domates boyutlarını şeklini görünce para verip alma konusunda tereddüt eden arkadaş , halk arasındaki söylentiye dikkat çekmek istemiş galiba . Konu hakkında iri çilek ve domates vs için alışıldığı boyutlardan büyük gördükleri zaman hemen akıllara hormonlu mu diye soruyorlar. Bizim pembeler neredeyse unutulmaya yüz tutmuş , pazarda pek rastlanmayan kabuğu ince tadı kendine has olan bir domates . Yemeklik olarak değil ben kahvaltıda veya diğer zamanlarda söğüş olarak yemeyi seviyorum . Yetiştiriken ince kabuğunu çatlatmazsanız , mevsim devam ettikçe büyümeye devam etmesi mümkün . Kök boyu diğerlerine göre daha fazla gelişebiliyor. gövdesi kalınlaşabiliyor. Haliyle meyvesi de diğerlerine göre daha iri oluyor. Ben fazla önem göstermedim . Budamasını çok da iyi yapmadım . Hatta koltuklarını bile doğru dürüst almadım . Üstelik çok da sık ekmişim . Pardon fideden olduğu için diktim demek lazımdı . Bütün bunlara rağmen koskocaman oldular. Sadece bir tane değil onlarca kocaman pembeler oldu . Başlığı görünce bir tanesini tartayım dedim . Sonra başlıkta hareket görmeyince diğerlerini tartmadım . Ve bizim Buralarda( Bolu-mengen) güneş erken kaybolmaya başladığı için domatesleri erken söktüm . Yaklaşık bir buçuk ay önce, söktüm. Genel olarak taze olarak tükettim . 40 kilo kadar lokantaya sattım . Köylü komşulara dağıttım . Bu arada ezik vs leri de bizde menemenlik derler ondan yaptım . Kavonozlarda sakladım . 20 kavonoz da salça yaptım . Bunları yaklaşık 25 metre karelik bir yerde yaptım . Herkese bol bereketli mahsuller dilerim . |
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|