![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Sayın Serpent ; Bu senenin birincisi belli ki sizsiniz, tebrikler. Size bir sorum olacak yetiştirmiş olduğunuz kabak tohumu yurt dışından mı yok sa daha önce denenmiş bu kilogramın üzerine çıkmamış atlantik kabağından mı elde ettiniz? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() Geçmiş mesajları okumanın faydası var... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2007
|
Sayın Yenı Zeytıncı, Tohumları Kanada'dan getirmiştim. Mesajlarımı okursanız bu konuyla ilgili bilgi verdiğimi görebilirsiniz. Sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Sayın Halil Bey ; Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bundan sonra daha dikkatli olurum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2012
|
serpent kardeş tebrik ederim bizleride heveslendirdin bu sene bende bal kabağı ekecem ben 30 kilo üzerine çıkarsam başardım sayacam |
|
|
|
|
|
#6 |
|
agaclar.net
|
2012 agaclar.net Dev Bal Kabağı Yetiştiriciliği Yarışması Sonucu
2012 agaclar.net Dev Bal Kabağı Yetiştiriciliği Yarışması sonucu belli oldu sevgili dostlar. Yarışmamızın birincisi Serpent. 125, 450 kg lık harika bir kabak yetiştiren üyemizi kutluyor ve birincilik ödülü olarak, ürünlerinde kullanmak üzere, dev balkabağına özel olarak hazırlanmış HepYeşil Organik Gübre karışımını adresine yolluyoruz. Tebrikler Serpent. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2012
|
Sayın Serpent, başarınızı yürekten kutlarız. Yaptığınız işe inanmanız, çalışmanız ve gerçekleştirmeniz takdir edilesi bir çabaydı. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2011
|
Tebrikler sayın Serpent. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler. Doğrusu yollanacak bu ödül benim için sürpriz oldu. Bunun için de ayrıca teşekkürler. Yeni yılda dev kabak yetiştirmek isteyenlere başarılar.. Tekrar teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
zaten sonucun böyle olacağını tahmin ediyorduk sayın serpent kutlarım siz ve kabağınız en büyüksünüz ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
sayın serpent hakikaten güzel bir sonuç elde ettiniz.sizi tebrik ediyorum. daha nice başarılara... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
acizane bende geçen yıl bana tohum gönderme inceliğini gösteren agaclar.net tutkunları sayesinde 2 kök atlantic giant ektim.oldukça iyi gelişimi olmasına rağmen her oluşan kabak yaklaşık bir plastik top büyüklüğüne gelince kendi kendine çürümeyi seçti.sonuçta elimde hiç kabak yok.nedenini bilmiyorum an az 5 tane bu şekilde kabak zayi oldu.sizin deneyimlerinizde bunun gibi bir sorun oluşmuş ve çaresini bulabilmiş iseniz yardımız beni çok mutlu edecektir. saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Selamlar.. |
||
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Serpent; Sizi peşin peşin tebrik etmiştim. Şimdi kesin sonuç açıklandığına göre sizi canı gönülden tekrar tebrik ederim. Benim bahçede hala 2 ila 4 kg. arasında 3 tane bal kabağı var. Daha önce de dediğim gibi, toplam 8-9 balkabağımız oldu. Tamamında senin 1 balkabağının ağırlığına yetişemedik. Buna da şükür. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2012
|
vay cook güzel |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Gübretaş'a teşekkürler
Arkadaşlar, Dev bal kabağı yetiştirilmesi işinde bana sponsor olan Gübretaş firması bahçemin toprağının analizini yaptı. Toprağım karakteristikleri bakımından çok ağır bünyeli killi toprak çıktı. Topraktaki azot, fosfor ve potasyum elementleri yeterli gözüküyor. Ancak bunların bitkiye yarayışlı hala getirilmesi için çiftlik gübresi ve/veya leonardit kullanımı öneriliyor. Sanırım, bir miktar leonardit temin edip toprağa atacağım. Analizlerden eksik kalan iz element analizlerini de firma yakında bildirecek. Gübretaş firmasının Ankara bölge müdürlüğü çalışanlarına ve tabii ki firmanın kendisine gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum. Selamlar.. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
Sn.Serpent tebrikler.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Forumun bu bölümünden habersizim, bugün tesadüfen gördüm ve hepsini okudum. Sayın Serpent, güzel ve azimli çalışmanız, hele hele ayrıntılı anlatımla yaptığınız güzel paylaşımınız için teşekkür ediyor, birinciliğinizi kutluyorum. Kolay gelsin. (Bu araştırmacı ve azimli kişiliğinizle seneye bence 200 kg tahmini zor değil.) ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçe toprağımın tahlil sonuçları mikro elementler dahil olmak üzere geldi. Toprağımın killi, kireçli ve alkali olduğu ortaya çıktı. Geçen sezon yaptığım gübrelemenin (Azot, Fosfor, Demir, Çinko, Bakır ve kompostan kendi yaptığım organik madde takviyesinin) uygun olduğu da anlaşıldı. Sadece potasyumu biraz fazla kaçırmışım. Bunun sebebi ise 15-15-15 NPK kompoze gübresini elde bir tahlil sonucu olmadan kullanmam olduğu anlaşılıyor. Seneye toprağımın PH ını düzeltmek için Amonyum Sülfat takviyesi ile Leonardit kullanmaya karar verdim. Bu tahlil sonuçları sayesinde toprağa özellikle ilave potasyum, demir ve çinko takviyesi yapmama gerek kalmadığını düşünüyorum. Halbuki başlangıçta toprağımızın demir ve çinko bakımından çok fakir olduğu biliniyordu. Toprak tahlillerimi yapan Gübretaş firmasına ve Ankara ofis görevlilerine bir kere daha teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın serpent. Göndermiş olduğunuz tohumları aldım.Çok çok teşekkür ederim.Allah gönlünüze göre versin. Yeni yılınız sevdiklerinizle sağlık ,sıhhat ,mutluluk, bolluk ,bereket içinde geçmesi dileğimle. Nice yıllara efendim. Trabzondan saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
|
Sayın Serpent; Tebrik ederim sizi.O kadar yoğun uğraş ve çaba sonunda duyulan haz yorgunlukları bir nebze unutturur.Tartmak bile nasıl zor olmuş. Eğer elinizde vereceğiniz tohumlardan varsa ben de isterim. Değişik cins yetiştirmek hoşumuza gidiyor.Saygılarımla.Hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın Serpent geçte olsa tebrik ediyorum .Bu arada göndermiş olduğunuz tohumları aldım çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
|
Sn Serpent Gönderdiğiniz tohumları bu akşam aldım.Çok teşekkür ederim.Ekmek için baharı bekleyeceğiz.Zaman zaman da sizi haberdar edeceğim.Hoşçakalın... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2011
|
Sn Serpent Tebrik ederim.... Gerçekten takdire şayan... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
Aman Allahım! Bu forumu o kadar inceledim, bu güzel resimlerle paylaşımlarla daha önce nasıl karşılaşmamışım. Ne mükemmel görüntüler. Tebrikler emek verip bu güzelliklere vesile olanlara. Eğer bu tohumdan elde etme imkanımız varsa çok mutlu olurum. Tekrardan tebrikler.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2010
|
Arkadaslar resimdeki kabaklarimin dan sonuncusunu bugun kestim ye ye dagit dagit bitmiyo tohumlarini cikardim kuruyo 1-2 gune kurur bu tohumlari isteyen arkadaslara yollamak istiyorum ama anladim ki bu tohum dagitim isi zor is ben beceremiyorum daha dogrusu takip edemiyorum birkere daha kabak tohum dagitim isine girdim yarim kaldi unuttum bu yuzden hem isteyen arkadaslarada ayip olmasin herkeze ulassin tohumlar Saolsun diger kabak dagitimima gtatas el atti dedi yolla bana ben dagitiyim.Hepsini ben yine ilgilenicek bir arkadasa yolliyim daha saglikli bir dagitim olur kanimca. ![]() Düzenleyen drclnie : 07-02-2013 saat 02:00 Neden: yanlis yazim |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|