![]() |
|
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Dev kabaklarım basında...
Şimdilik 40 kg yetiştirdi, hedefi 100 Kg23 Kasım 2010 Salı - 17:20 Mersin'de yetiştirilen ve her biri 40 kilo gelen bal kabakları görenleri hayrete düşürüyor. Tohumu Amerika'dan getirtilen ve deneme amaçlı diğer bitkilerin arasında yetiştirilen bal kabağının bir kökte 2 adet yetiştirildiği belirtildi. Üretici Derya Kol, "Bu kabakların normal şartlarda daha büyük ebatlara ulaştığını biliyorum. Gelecek yıl 100 kilogramlık kabaklar yetiştirmek için uğraşacağım" dedi. MERSİN - İHA - Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Koramşalı köyünde yetiştirilen ve her biri 40 kilogram gelen bal kabakları görenleri hayrete düşürüyor. Tohumu Amerika'dan getirtilen ve deneme amaçlı diğer bitkilerin arasında yetiştirilen bal kabağının bir kökte 2 adet yetiştirildiği belirtildi. İnternette görerek arkadaşından tohum talebinde bulunduğunu belirten üretici Derya Kol, "Bu kabağın tohumlarını Amerika'daki arkadaşımdan istedim. Daha önce hiç bu kadar büyük bir kabak yetiştirmemiştim. Ben de dahil kabakları gören bütün herkes hayrete düşüyor. Bu yıl deneme amaçlı bir kök diktim. Bu kabakların normal şartlarda daha büyük ebatlara ulaştığını biliyorum. Dikime geç kaldığım için 40 kilogram dolaylarına kadar büyüdüler. Gelecek yıl kabakları daha çok ve daha erken dikerek daha büyük kabaklar yetiştirmeyi hedefliyorum. Gelecek yıl 100 kilogramlık kabaklar yetiştirmek için uğraşacağım" dedi. Kendisinin çiftçilik yaptığını ve hobi olarak yetiştirdiği birçok ürün olduğunu ifade eden Kol, "Bu kabakları 750 metrekare bir alanda diğer bitkilerin arasında yetiştirdim. Kimsede olmayan değişik bitkileri yetiştirmek hoşuma gidiyor. Bahçemde ilçemizde ve ülkemizde yetiştirilmeyen birkaç değişik ürün daha var" diye konuştu. Üretici Derya Kol'u zirai gübre ile ödüllendiren İlçe Ziraat Odası başkanı Adnan Dölek ise, "Erdemlili kadın üreticimiz tanesi 40'ar kilogram olan 2 adet kabak yetiştirmiş. Bu tür bal kabakları tatlı yapımında kullanılmakta. Bu kabaklara zaten tadı oldukça lezzetli olduğu için bal kabağı denilmektedir. Ben üretici kardeşimizi bu başarısından dolayı kutluyor ve başarılarının da devamını diliyorum" şeklinde konuştu. OKTAY İNCE -------------------------------------------------------------------------------- Biraz yorum farkı var ama... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Süpeeeer:-)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
maşallah çok büyük ve güzel kabaklar var ye ye bitmez ne güzel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kabak tohumlarının bana ulaşmasını sağlayan Sayın İndomie'ye de çok çok teşekkür ederim. Haberde biraz farklı algılanıp değiştirilmiş ama tohumlar bana Amerika'dan değil Sayın İndomie tarafından gönderilmişti. Ben onun kabağı kadar büyük yetiştiremedim. İnşallah seneye. Düzenleyen almira : 26-11-2010 saat 14:08 Neden: EKSİK |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
38 kg. tarttım kabağımı. Parçalayıp dağıttım. Tartım işlemini yarışma kuralları gereğince yapamadım, sadece bilgi vermek istedim. Yarışmacı arkladaşlara başarılar... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Alıntı:
Kötü bi fotoğraf oldu ama cinsi hakkında bilgi verecek yeterliliklte sanırıım. Kabak a. giant. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Sn Almira emeğinize sağlık, tebrik ederim.Seneye bende özel olarak hazırlanacağım yarışmaya... Hedefim öncelikle 100 kg sınırlarını zorlamak. Bu yıl bazı aksiliklerden dolayı ben çekildim yarışmadan. Bu yılın kesin sonuçları belli oldu ise 1.ye benden 1 kg yer kirazı reçeli afiyet olsun şimdiden..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sakagun; tohumlar geçen yılın birinci kabağından. Sayın Srcan1969; inşallh seneye daha iyi verimler elde edebiliriz. Sayın Bahtiyar02; bazen bizden, basen tohumlardan verim alamadıklarımız oluyor. Vazgeçmek yok. İnşallah birdahaki sefere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2008
|
seneye inşallah
Benim kabagım 25.6 kg. , umarım seneye daha büyügünü yetiştirebilirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Arkadaşlar Merhaba, Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerleyim. Bu yıl benim açımdan verimsiz geçti. Kabaklarımda kök boğazı mantarı oldu. 5 adet kabak. 34 kg(alabama), 32) kg(atlantik), 30 kg(hendek-1), 27 kg(hendek-2) , 20 kg(hendek-3) 27 kg hariç diğerleri hepsini kestim ve dağıtım. herkeze sevgiler.. saygılar.. Yusuf ÖNAL |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
yarışma dışı ama bende bir resim ekleyeyim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2009
|
Evet Tevriz Kabakları Beklemeye karşıda çok dayanıklı. Üstelik yara olan yerini yeniden onarıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Sn Almira tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. 1 kg lık yer kirazı reçelini istediğiniz zaman gönderebilirim.Özelime adres bilgilerinizi göndermeniz yeterli.Bende seneye bol katılımlı bir dev kabak yarışması olmasını diliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Sayın almirayı, sizi öncelikle kutluyor ve kendi rekorunuzu egale edeceğiniz günleri görmeyi umut ediyoruz, 1-almira= 38,1 kg 2-yonal= 34 kg 3-Capitano= 31,4 kg Dereceye giren diğer arkadaşlara da tebriklerimi sunuyor, iyi dereceler diliyorum. Şen ve esen kalın daha büyük kabaklarda buluşmak dileği ile ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2007
|
Almira ve Yonal ikinizide tebrik ediyorum. Umarım seneye hepimiz daha başarılı oluruz. Ben şu anda Burhaniye dışındayım, tohum isteyen olursa ancak Şubat ortası yollıyabilirim. Bu vesile ile herkesin Yeni Yılını kutlar, başarılı, sağlıklı ve de bol DEVKABAK lı 2011 dilerim. Sevgiyle Kalınız |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2010
|
atlantik kabağın tohumunu aldım ne zaman ekmeliyim ve güneşmi görmesi lazım.suyunu nasıl vermeliyim yardımcı olursanız sevinirim... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|