![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Dev Kabak
Sn İndomie bende 4 adet dev kabak var. Tamamında büyüme durdu.Renkleri turuncuya döndü. Bu yıl mantari ilaç kullanmadığımdan yapraklarındaki hastalık iyice ilerledi.Yapraklarının tamamen kuruması eylül sonunu bulur herhalde bende o zaman hasadı yapacağım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2009
|
Kabaklarım
Değerli arkadaşlarımız herhalde yaz tatilinde. pek bişey yazan yok. üç değişik kabak büyütmeye gayret ediyorum. İnşaallah çok güzel sonuçlar alırım. şu yeşil çizgili olanın cinsini bilen var ise cevap yazsın lütfen |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2006
|
merhaba kabaklarımın resmini yayınlama zamanı geldi sanırım. uyguladığım gübreleme proğramı başarılı oldu kabaklar hızla büyümeye başladı. inşaallah bu hızla devam eder de kabaklarım dev olur. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.K0900 ; Son alt karede sağdaki ben burdayım diyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflar bazen yanıltıcı olabiliyor ![]() Sağ üst köşedeki inanılmaz birşey, 2 kişi zor kaldırabiliyor. Ben yarışmaya bu yıl katılamadım, seneye kısmetse sizden tüyolarla (teknik drektörüm olursanız) beraber katılabiliriz ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok memnun olurum. Ancak sizin teknik drektöre ihtiyacınız kalmamış çok başarılısınız. Ama fanatik bir taraftar olabilirim. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.K0900 ; Seneye kabakları kaldırmak için vinç gerekecek ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşımın 35 tonluk vinci var Rica ederiz, yardımcı olur.Bende 10 dan fazla çeşit tohum var, merak işte ![]() Arkadaşımın kızı bahçe bitkilerinde okuyor, onunla birkaç dersede giderim artık. Yalnız siz tüyoları,direktifleri, taktikleri şifreli yazın. Tersten olabilir kimse anlamaz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
sulp aor dan 10lt suya 100cc (çalkalandıktan hemen sonra bölünecek ) Kabaklarınızın kök bölgesine bu karışımdan 2 su bardağı ( 400cc ) dökülecek. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Otları temizledim yeni dev büyüyor. Yaklaşık 1,5 ay zaman zarfında kabağın sürgünleri bu büyüklükte boy atmıştı. Şimdi ise 13-14 günde aynı boyda büyüme yaptı yaklaşık 1 ay içersinde kabağın ikizini geçeceğini tahmin ediyorum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet bende bu senenin tohumlarından alırım diye bu mesajı yazmıştım bu sene 10 taneye yakın normal bal kabağı ektim uç tohumuydu galiba kabaklarını uzadıktan sonra vermeye başladı ve kabakları yumruk kadar olduktan sonra çürümeye başladılar. Başka bir tohum ise hemen kabak tuttu. Düzenleyen Samsunlu55 : 09-09-2009 saat 02:24 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2009
|
hasat yaklaştı |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Kesinlikle hava boşluğu konusuna katılıyorum etli kısmı daha ince ve çok çok üzülerek belirtiyorum ki tadı tam bir fiyasko. ![]() Sn. YONAL; henüz hasat yapmadım ama zamanı geldiğinde ****** paylaşacağız tohumları. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2007
|
Tadı konusunda aynı fikirde değilim. Pişirme şekli değişik bizim balkabaklarımızdan. Genelde püre halinde pasta-tabanının üzerinde fırına verildiğinde güzel oluyor. Ayrıca çorbasını hiç denedinizmi? Bence mükemmel. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben, dilimlenmiş halde bir süre şekerde bekletip suyunu saldıktan sonra tencerede kaynatıp daha sonra tepsiye dizip üzerlerinede toz seker gezdırıp fırına verdım, görüntü mükemmeldi ancak çok iyi pişmesine rağmen damarlı ağ yapısı kaybolmamıstı. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Meyve sapı odunsulaşmış ise koparabilirsiniz. Yapraklar gidince büyüme de bitiyor ama biraz daha olgunlaşıp daha uzun süreli dayanıklılık kazanabiliyor. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
|
Buda benim tosun :=) makinanın tarih ayarı degismis dogrusu 1 eylül 2009 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2009
|
Hasat Zamanı
Kabağımın biraz daha büyüyeceğini tahmin ediyordum, olmadı. Besleyen dallar kurudu. Bundan sonra gelişme göstereceğini tahmin etmiyorum. Birşeyleri yanlış yaptım herhalde. Hayırlısı ile Cumartesi günü iki kıymetli Ağaçlat.net üyesi ile birlikte hasat edeceğiz ve tartacağız. Şu anda çevresi 203 cm. Benim ve kabağımı görenlerin tahmini 50-60 kg arasında. İnşallah yanılmıyoruzdur. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2009
|
Nail bey bekliyoruz. Lütfen eşinizi ve çocuğunuzu da getirin ve mümkünse yemek yemeden gelin. Size BBQ yapacağım (rüşvet olarak değil haaa). ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Ben fotoğraftaki kabağın tohumlarını manisa'dan almıştım, manisada yetişenler 50 kg geçiyordu. Benim yetiştirdigim 13,855 kg. İzmirin havası,suyu,toprğı dev bal kabağı yetiştirmeye elverişli değil. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2009
|
Arkadaşlar bir şey soracağım, öncelikle benim cahilliğimi bağışlamanızı dilerim. İlk gördüğümde çok şaşırdım bu kabakları ve arkadaşımın tarlasında yetiştirmek istedim. Ama arkadaşım bunların genetiğiyle oynanmış olabileceğini bunların yetiştirilmesinin yasak olduğunu söyledi çünkü böylesine büyük kabakları görünce o da çok şaşırdı. Ben şimdi şunu merak ediyorum, Bu dev kabaklar genetiğiyle oynanmış kabaklar değilse bunu nasıl kanıtlarım? İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|