agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Daha İyi Bir Yaşam İçin (https://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/)
-   -   Pınar Süt'ten çıkan hayvan dişi benzeri tortular (https://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/38852.htm)

YeniBON 11-02-2016 01:09

Geçmiş olsun.

Güler hanım fotoğrafı ve yazıyı görünce ne diyeceğimi, yazacağımı bilemedim.

İlk aklıma gelen geçmiş olsun demek. Ama bu sözle karşılaştığınız durumu telafi etmek mümkün değil.

Sigara izmariti, kürdan vb. malzemelerin süt, meyve suyu, meşrubat kutu ve şişelerinden çıktığını görmüş, duymuştum. Sizin karşılaştığınız durum vahim.

Gelişmeleri sizin aracılığınızla takip edeceğim. Tabii durumu ulaşma imkanım olan her yerde paylaşacağım.

Sûz-i Dilârâ 11-02-2016 08:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan (Mesaj 1439109)
Paniklemeseniz, aciklamayi beklesek iyi olmaz mi ? Elbette cok kotu seyler atilabilirdi, geri donulmez sonuclari olabilirdi. Bekleyelim bakalim firmanin aciklamasi nasil olacak.

Sanirim siz GDO lu urun almiyor, ciftlik tavugu ve yumurtasi yemiyor, sebzelerinizi kendiniz yetistiriyor, ilaclanmamis olsun diye kendi meyve bahcenizi kuruyor olmalisiniz.

Kimseyi korumak falan da istemiyorum, sadece firmanin incelemesinin sonucunu bekleyelim dedim.

Bu olayin benim basima, yakinimin basina ve ya forumda bir arkadasin basina gelmesi dusuncemi etkilemez inanin. Yanlis anlasildiysam kusura bakmayin. Saglicakla kalin.

Sn. kızıltan, niyetim sizi incitmek, kırmak asla değil, yazımın içine üzgün yüz ifadelerini özellikle yerleştirdim ki yazıdan bir tartışma ya da ukâlâlık anlamı çıkarılmasın. Buna rağmen yanlış anlaşıldımsa kesinlikle özür dilerim, bir insanın kalbini kırmak istediğim en son şey bile değildir.

Sizin fikrinize cevaben kendi fikirlerimi ortaya koydum, yapmak istediğim sadece buydu.

Benim ne beslediğim tavuğum, ineğim ne de sebze tarlam, meyve bahçem var. Zarar ziyanından uzak durabilmek adına elimden geldiği kadar hazır gıdayı evime sokmamaya, elimden geldiği kadarını da evimde kendi elimle yapmaya çalışıyorum hepsi bu. Ben ve benim gibileri böyle bir yaşam sürmeye zorlayan da bunlar gibi hazır gıda markalarının bize yedirip içirdiklerinin içine kattıkları şeylerdir.

Tersi olsa bile bu benim böyle bir olaya tepki vermeyeceğim anlamına gelmez.

Firmayı koruduğunuzu düşünmedim ama sağduyu çağrınıza katılamayacağım maalesef. Bu çok ciddi bir durum, ülkemizin geleceği milyonlarca çocuğumuz şartları başka türlüsüne izin vermediği için bu sütlerle, yoğurtlarla, ayranlarla besleniyorlar.

Bu olumsuzluğun üzerine bir de bu tür durumlar yaşanacaksa kusura bakmasın kimse a holding, b holding hesabını da verecek, sonucuna da katlanacak. Birileri Pınar Süt'ü bitirmek istiyorsa Pınar Süt de kendini buna göre konumlayacak, toplama, üretim ve dağıtım aşamalarından birinde zafiyet var ya da süt bozulmuşsa sütte problem var, belki aynı bozuk süt başka kutularda da aynı oluşuma sebep oldu bilemeyiz.

Bir arkadaşın söylediğine de katılıyorum deliller firmaya teslim edilmemeli, şimdi kibar kibar konuşsalar da delilleri ele geçirdikten sonra üslup değiştirebilirler. Sabotajsa da değilse de Pınar süt hesap vermeli, bu süt bu hale nasıl geldi? Çıkıp açıklama yapsınlar, gerekirse sütlerini toplatsınlar. Kesinlikle mahkemeye verilmeli. Bu milyonları ilgilendiren çok önemli bir konu.

Ben olsam bu delilleri kayıt altına aldırmak için bir avukata danışırdım böyle bir durumda ne yapılabilir öğrenirdim ve Pınar Süt'e savaş açardım :)

Dip not: Sayın kızıltan Türkiye'den çalışmak için mi oraya gittiniz yoksa aslen İran Türklerinden misiniz bilmiyorum ama eğer ikinciyse size şunu rahatlıkla söyleyebilirim: "Türkiye'de kimse ayranım ekşi" demez.

.

selim_50 11-02-2016 08:44

sayın güler, hayvan dişinden ziyade çalışanın takma dişlerine benziyor, belki bu sizi biraz rahatlatır :)) sonuçta hayvan dişi değil

Sûz-i Dilârâ 11-02-2016 08:56

Bence hayvan dişi olsa daha iyi, bir insanın takma dişleri ıyy...

kiziltan 11-02-2016 09:21

Iran`da ikamet eden T.C. vatandasiyim.

Turkiye`de ayraninin eksi oldugunu kabuledebilenler az degildir. Ayranin neden eksi oldugunu anlayip onlem alabilmek onemli.

Firmanin sorumlulugu mutlaka var, mutlak aciklama yapmali, sorumlulari kendileri mahkemeye vermeli. Burada herkes hemfikirdir zaten.

Biraz sabredip gercegin ortaya cikmasini beklemeyi onermistim, sorumlusunu kayirmayi hic dusunmedim. Mantikli olmakta fayda goruyorum. Sikayet edelim, mallarini almayalim sonuc ne olur ? Bir ve ya iki ay icerisinde alinmayan malin toplam degeri 4-5 milyon TL olur okadar, yapan kisi bulundugunda firmaya ne ceza verilir bilmem. Firmanin zarari devede kulak kalir. Onemli olan neden oldu, nasil olabildi anlamak. Tedbir almak. Son zamanlarda herkesi terorist, paralelci, darbeci gormek hezeyani gibi davranmayalim, hemen kirip dokmeyelim dedim, isteyen kirsin doksun, ben bu tartismada yokum artik.
Saglicakla kalin, gecmis olsun. Saygilarimla.

Güler 11-02-2016 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1439040)
Size, özür dileriz, 100 kutu pınar süt hediye edeceğiz deseler alır mısınız?

Hayır, sütleri kabul etmem, özür ve olaya açıklama beklerim.

selim_50 11-02-2016 09:56

sayın güler, ne kadar diş görüntüsünü andırsa da, dişten ziyade mayanın veya başka bir katkının kemikleşmiş haline benziyor. Ama en çok ta 35 nolu mesajımdaki fikirdeyim. :))

Güler 11-02-2016 10:17

Arkadaşlar, sütün girmediği ev yoktur. Kimimiz kutu olarak alırız, kimimiz şişeyi tercih ederiz kimimiz de bildiğimiz tanıdığımız ineği-koyunu olan kişilerden sağdırarak alırız (tabii kaldıysa)
Ama illâki sütü kullanırız. İçeriz, bebeklerimize mama yaparız, çorbalarda, tatlılarda kullanırız, yani bir şekilde tüketiriz.
Gıdalarda hile olabilir, sucuğun içine yabacı etler karıştırılabilir, peynirin içine başka maddeler konabilir, sütün içine süt tozu ilave edilebilir ama süt kutusundan böyle bir iğrenç, mide bulandırıcı bir şey çıkmasını insanın aklı almıyor.
Bu merdiven altında bir kuruluşta bile olmaz hele hele böyle büyük bir kuruluşta hiç olmamalı.

Tabii ki herkesin güvenini kazanmış bir firmanın adını kötüye çıkarmak hoş değil ama ben bunu birebir yaşadım. Vallahi hiç bir beklentim de yok ama bileyim ki bundan böyle daha sıkı kontrol olacak, daha bir dikkat gösterilecek ve benim bu şikayetim kaale alınacak.

Kutu içinden çıkan o iğreç şeye dokunamadım ama büküldüğüne, çatalın ucu ile tabağa geldiğinde, fotoğrafını çekmek için yine çatal yardımı ile düzeltebildiğime göre yumuşak bir şey, bazı yerleri yosunlaşmış sanki küflenmiş, ne bileyim ben. Ama arkadaşların yazdığı da beni korkuttu, ben haklı çıkayım derken bir de okka altına girmeyeyim.
Oğuz şu an evde değil, olsaydı ona danışırdım. Eğer bu gün gelip kutuyu almak isterlerse ne yapayım?
Kutu içinden çıkan madde iki parçaydı, birini her ihtimale karşı elimde mi tutayım, bir arkadaşımız böyle önermişti.

Güler 11-02-2016 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 1439162)
sayın güler, ne kadar diş görüntüsünü andırsa da, dişten ziyade mayanın veya başka bir katkının kemikleşmiş haline benziyor. Ama en çok ta 35 nolu mesajımdaki fikirdeyim. :))

Yok yaa, sert değil, Oğuz söyleyene kadar ben de anlamamıştım ama dişler sıra sıra.

MeyveliTepe 11-02-2016 10:34

Güler hanım, İl Tarım müdürlüğüne de telefon ederek sorun isterseniz, bakalım ne diyecekler.

Güler 11-02-2016 10:37

Dün eşimle telefonda konuşurlarken kutuyu almak istediklerini söylediklerinde olur demişti.
Biraz evvel bölge müdürlüğünden telefon edip uygunsak saat 14.00 geleceklerini söylediler.
Ben de hemen Oğuz'a ulaşıp çağırdım evde olmasını söyledim.

ykaya194 11-02-2016 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1439167)
, ne bileyim ben. Ama arkadaşların yazdığı da beni korkuttu, ben haklı çıkayım derken bir de okka altına girmeyeyim.
Oğuz şu an evde değil, olsaydı ona danışırdım. Eğer bu gün gelip kutuyu almak isterlerse ne yapayım?

Güler Hanım geçmiş olsun.
Bence ileride haksız duruma düşmemek için, gelen firma yetkilisi ile durumu belgeleyen (fotograf dahi) tutanak tutup kutuyu ve içinden çıkanları öyle teslim etmeniz en doğrusu olur.

selim_50 11-02-2016 10:45

-güler hanım, elimde yasal bir dayanağım olsun derseniz, noter kanalıyla tespitini yaptırın.
-Pınar salam ve sosisinde pembe rengi vermek için bir böceğin kullanıldığı önceki günlerde açıklanmıştı,
-Benim 5 yaşındaki kızımın adı da pınar, ne zaman pınarla büyüdüm reklamı çıksa utanır mahçup mahçup başını eğerdi.

Güler 11-02-2016 10:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 (Mesaj 1439178)
Güler Hanım geçmiş olsun.
Bence ileride haksız duruma düşmemek için, gelen firma yetkilisi ile durumu belgeleyen (fotograf dahi) tutanak tutup kutuyu ve içinden çıkanları öyle teslim etmeniz en doğrusu olur.

Oğlum da aynı şeyi söyledi, herhangi bir dava kokusu söz konusu bile olmaz yani buna cesaret edemezler, medyaya düşmek istemezler ama her ihtimale karşı bölge müdürünün kartı ile teslim aldıklarını belirten bir tutanak al dedi.

Sûz-i Dilârâ 11-02-2016 11:06

Güler abla, olayın takipçisi olacaksanız kesinlikle kutu ve o şeyin bir parçasını elinizde tutmaya devam edin. Mümkünse bir avukatla birlikte firma yetkililerini karşılayın ve gerekirse bir arkadaşın dediği gibi noter kanalıyla olayı resmi kanallarla doğrulatın. Fotoğraf, tutanak gibi ileride işinize yarayacak bütün evraklarınızı temin edin. Bir de bir laboratuara elinizdeki parçayı verip ne olduğunu öğrenin ve o belgeyi de dosyanızda tutun. Sn. MeyveliTepe'nin de söylediği gibi İl Tarım Müdürlüğüyle de irtibata geçin, firma yetkilileriyle yaptığınız telefon görüşmelerinin tarihini ve saatlerini de unutmadan bir yere not edin.

Reklamlarında nesilleri Pınar'la büyüttük diye güven telkin edip beyin yıkıyorlar, kuşaklar arasında Pınar'la nostaljik bağ kurup daha şimdiden gelecek nesilleri avlamaya çalışıyorlar. Sonra da sütlerinin içinden inek dişi ya da bozuk sütten kaynaklanan ya da her ne haltsa tuhaf şeyler çıkıyor.

Hazır gıda markaları zaten şaibeli ve güven kaybına uğradılar çoktan, o yüzden Pınar itibar kaybedecekmiş falan çok da önemliydi insan sağlığının yanında...

Güler 11-02-2016 11:19

Sevgili arkadaşlar, hepimizin sağlığı söz konusu bunun bilincindeyim, bakalım geldiklerinde ne söyleyecekler ve gelişmeler nasıl cereyan edecek sizleri bilgilendireceğim.

Ozlem A 11-02-2016 11:56

Güler Abla İl Tarım Müdürlüğü'nün *** 174 no.lu bir gıda ihbar hattı var, eğer muhatap bulamazsanız aklınızda bulunsun.

evandevan5 11-02-2016 12:16

müşteri hizmetlerine telefon edin söylenip durun tavsiyemdir.

kelebek çalısı 11-02-2016 12:16

Geçmiş olsun Sn. Güler. Gelişmeleri siz paylaştıkça takip ediyorum. Bundan sonra kullandığım sütleri kabına ya da bardağa süzerek aktaracağım. Bu markanın sütünü de az kullanmadık ama bundan sonra satın almayacağım ve ne tür bir izahatları olacaksa merak içindeyim.

selim_50 11-02-2016 13:19

Birde evrim teorisine inanmazlar, işte size kanıt, sütten inek oluşmaya başlamış, tabii ilk önce dişler.
şaka bir yana, depolama veya dolum sisteminde bir yerde biriken süt kalıntısı zamanla mayalanıp, kireçlenerek ve yosunlanarak bu hale gelmiş veya soğuk zincirin bir yerinde yaşanan sıkıntıdan dolayı oluşan birikinti, rahat olun.

Güler 11-02-2016 14:00

Arkadaşlar, saat 14.00 Pınar süt İstanbul Bölge Müdürlüğünden yetkili iki kişi (biri gıda müdendisi) hediyeleri ile geldiler.

Hediye olarak hazırlanan koli içinden eşim sadece bir 5oo gr.pınar süt (bu kullanamayıp attığımız yerine diyerek) aldı ve diğerlerini kabul etmedi.

Kutuyu incelediler, içinden çıkan malzemenin hayvanın dişleri olamayacağını ama kendileri de bunun nasıl oluştuğunu pek anlayamadıklarından kutu ve içinden çıkanları imza mukabilinde teslim aldılar.

Süt kolilerinin nasıl hazırlandıklarını bırakın el değmesinin göz ile görünemeyecek şekilde son derece steril olduğunu ve kutulamanın da rulo kağıt olarak makineye girdiğini ve yan kulakçıkların açık olarak süt doldurulup dikişe girdiğini daha sonra da kontrolden geçtiğini anlattılar.

Şikâyetimiz üzerine İzmir Bölgesinde adımıza açılan şikayetçi dosyası olduğunu ve mutlaka bilgilendirme yapılacağını belirttiler.

Netice itibariyle düştüğümüz durumu kendilerine ilettiğimiz için teşekkür ettiler, olaydan dolayı çok özür dilediler ve kutu ile içinden çıkan nesneyi İzmir Fabrikasına acilen iletip, inceleme neticesini bize bildireceklerini söylediler.

Pınar süt kuruluşu kendine yakışır davranışta bulundu, olayı inceleyerek bizi bilgilendirdiklerinde ben de hemen sizleri haberdar edeceğim.

Sûz-i Dilârâ 11-02-2016 14:15

Ben de Pınar sütün müdürü olsaydım son derece kibar davranır sizi karşıma almamaya -en azından ilk etapta- çalışırdım. Çünkü bu son derece ciddi bir olay. Bir de internete düşerlerse :D zaten Pınar'la ilgili bir sürü bilgi ortalıkta dolanıp duruyor. İnşallah geri dönerler ve bilgilendirme yapma zahmetinde bulunurlar.

Karar sizin kararınız saygıyla karşılıyorum, ülkemiz insanı için her şeyin en hayırlısı olsun.

Not: Bozuk süt yerine aldığınız sütten de aynı şey çıkmaz umarım:D merakımı mazur görün Güler ablacım, Oğuz abinin aldığı o sütü ne yapacaksınız:confused: ben olsam sokak kedilerine verirdim diyeceğim ama kendim içmediğim şeyi asla başka bir canlıya da içirmem.

Güler 11-02-2016 14:42

Arkadaşlar, olayın çok üzücü olduğunu ve karşılığında hiç bir beklentim olmadığını sadece şikâyetimin nazarı itibara alınarak bana konu hakkında bilgi verilmesi olduğunu daha ilk mesajlarımda belirtmiştim.

Sevgili Sûz-i Dilârâ " Ben de Pınar sütün müdürü olsaydım son derece kibar davranır sizi karşıma almamaya -en azından ilk etapta- çalışırdım. Çünkü bu son derece ciddi bir olay. Bir de internete düşerlerse "diye yazmışsınız.

Böyle büyük firmalar kolay kolay kurulmuyor, memleketimizin böyle büyük kuruluşlarına ihtiyacı var. Bilsem ki bir menfaatleri var hani yukarıda da belirttiğim gibi; örneğin gider bir kaşar peyniri alırsınız adam içine patates karıştırmıştır, patatesi kaşar peyniri fiyatına satıp kendisine daha fazla kazanç sağlar. Ama bu öyle değil ki, tam tersi süt içinden bir şey çıkıyor. Eşim, onu hayvanın dişine benzetti ki kime göstersen aynı şeyi söyler, ama gelen ilgililer hayvanın dişi olmadığını ve olamayacağını söylediler. Kutulama esnasında kutunun hava alıp sütün yapabileceği oluşum da olabilir dediler ama açtığımda sütte bir kesilme, bozulmuş hal yoktu dedim. O yüzden inceleyip beni bilgilendirecekler. Benim de istediğim buydu zaten.

MeyveliTepe 11-02-2016 14:50

Evet, böyle bir durumda yapılacak şey firmanın zarar görmesini sağlamak değildir.

1. Öncelikle firmanın duyarlı davranmasını sağlamak gerekiyor.

2. Esas olarak da firmanın bu durumdan mutlaka ders çıkarması, ne olduğunu tam olarak anlaması (Güler hanıma da anlatması), tekrarını önleyecek düzenleme, iç denetim vs. ne gerekiyorsa yapması ve bu konuda da Güler hanıma bilgi vermesi gerekiyor. Hatta gereken düzenlemeler kalıcı olarak yapıldıktan sonra fabrikaya davet edip göstermesi şık olur.

1.maddeyi sağlamak sadece görüntüsel bir şey olduğu için kolay ve tek başına bir anlamı yok. 2. madde ise zor ama elzem olan. Bu durumda Güler hanımın 2.maddede tam olarak ikna olana kadar işin peşini bırakmama sorumluluğu doğdu.

Güler 11-02-2016 14:56

Sayın MeyveliTepe, ben tabii ki takip edeceğim yoksa niye şikâyette bulunayım.

Bu arada beni İzmir veya Eskişehir fabrikalarını gezmem, çalışmalarını görmem için davet ettiler.

nkutsay 11-02-2016 14:58

Hayvan disi olmadigina gore buyuk ihtimal dolum makinasinin agzinda olusan tortu. Dis gibi görunenler sut damlaciklarindan olusmus sarkitlar bence. Kimbilir ne kadar zamanda oluşmuş. Eger boyleyse tam bir temizlik bakim ihmali. Merakla bekliyoruz aciklamalarini guler hn.

Güler 11-02-2016 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay (Mesaj 1439278)
Hayvan disi olmadigina gore buyuk ihtimal dolum makinasinin agzinda olusan tortu. Dis gibi görunenler sut damlaciklarindan olusmus sarkitlar bence. Kimbilir ne kadar zamanda oluşmuş. Eger boyleyse tam bir temizlik bakim ihmali. Merakla bekliyoruz aciklamalarini guler hn.

Pekii bu durumda sütte bir kesilme, bozulmuş hali olmaz mıydı?

Sütü kaba boşaltırken gayet normal akıcıydı, bir koku da almadım, taa ki içinde lüp diye bu nesneler düşene kadar her şey normaldi sanki.

nkutsay 11-02-2016 15:40

Uzman degilim. Proses edilen sut ve ortam steril oldugundan o madde sutu bozulacak mikrop ihtiva etmiyor olabilir. Makinadan kopup sizin kutuya dustukten sonra aralarinda hic alisveris olmamis olabilir.

mmanager 11-02-2016 16:54

Geçmiş olsun Güler Abla Oğuz Abi.Gıdada ne yazık ki çok hileler dönüyormuş bu başka bir şey ve en kaliteli markalarda bile böyle bir şey oluyorsa vay halimize.Hatta bazı markaların kazanlarına değişik canlılar bile düştüğünü söyleyenler var.Tabi ne olduklarını yazmayacağım...:(:(:(:(Fakat mesela çikolatalı sütler iade edilen kullanma tarihi geçmiş sütlerden, krem peynirler bozuk peynirle yağın eritilmesinden yapılıyormuş.İlgililer gerekli hassasiyeti göstermişler tekrar böyle bir şey yaşanmaz umarım.İl sağlık müdürlüklerinin denetimlerini artırmaları gerekiyor aslında ...

Fatih Şengül 11-02-2016 18:59

Merhaba, talihsiz bir olay olmuş. Daha önce iş yerimize aldığımız başka bir marka litrelik süt kabından seyreltik süt çıkmıştı. Yani çok açık renk sanki sonradan su eklenmiş de ayarı kaçmış gibiydi. Firmaya söyledik yenisini verdiler olay kapandı, ama bu bizim karakterimize şüphe olarak yapıştı. Yıllar önce de aldığımız bir sucuğun içinden minik parça hayvan kılı topağı çıkmıştı.

Sizin meselenize bende kafayı taktım, tamam o şekil damak eti ve diş sırası şeklinde olabilir ama yapısal olarak gerçekten organik madde mi? Yani daha önce bir canlıya ait parça olarak mı görünüyor, bozulmadan o pembe rengiyle nasıl durmuş? Tabi ki tamamen resimlere bakarak yorum yapıyorum yapısal dokusundan habersizim, bana sanki silikon conta gibi geldi! Yıpranmış ve ömrünü tüketmiş ve daha sonra kendini salmış bir yerlere göz görmeden takılmış kalmış gibi olamaz mı?

Tüm bunları cismin yapısal dokusunu tespit etmeden söyleyemeyiz tabi. Önemli olan şey o cismin olmaması gereken yerde olması. Kurumsal yapıya ve kalite yönetimine ters bir durum. Size kolay gelsin üzücü bir olay.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025